LifeSteps.gr

Coronatus Atmosphere review

Coronatus

Αυτό που είναι πραγματικά θαυμαστό σε μια μπάντα είναι να αλλάζει τα μέλη της σαν τα πουκάμισα αλλά να διατηρεί μια συνοχή και μια συνέπεια στον ήχο της διαχρονικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι αγαπητοί Coronatus από την Γερμανία, μια συμφωνική μπάντα που μας έχει δείξει δείγματα εξαιρετικού ταλέντου παρά τις πάμπολες αλλαγές κυρίως τραγουδιστών στα τόσα χρόνια που υπάρχει στο προσκήνιο. Ιδρύθηκαν το 1999 από έναν δικό μας, τον τραγουδιστή Γιώργο Γρηγοριάδη και τον ντράμερ Mats Kurth. Μετά από κάποια χρόνια ο Γιώργος έφυγε από την μπάντα και αντικαταστάθηκε από 2 τραγουδίστριες οπότε καθιερώθηκε το δίδυμο από τότε, το 2004.

Μετά μπήκαν στην διαδικασία των συχνών αλλαγών στα μέλη τους αλλά πάντα κατορθώνουν να βγάζουν πολύ καλές κυκλοφορίες. Πρέπει να έχουν αλλάξει πάνω από 30 μέλη από την ίδρυση τους έως και σήμερα αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους στο ποιοτικό μέταλ που όλοι αγαπάμε. Αυτό που με εκπλήσει πάντα ευχάριστα στους Coronatus είναι το πως κατορθώνουν και βρίσκουν πάντα σωστές τραγουδίστριες και μάλιστα με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπου η μία συμπληρώνει την άλλη. Έχουμε μια σοπράνο με ωραία φωνή και μια με καθαρή ροκ που τραγουδάνε ταυτόχρονα και δημιουργούν ένα ωραίο ντουέτο ξεχωριστών φωνών.

Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό που τους κάνει να διαφέρουν από τον σωρό των δεκάδων συμφωνικών συγκροτημάτων που λίγο πολύ χρησιμοποιούν μια τραγουδίστρια και ίσως έναν τραγουδιστή να την συμπληρώνει. Στους Coronatus έχουμε τουλάχιστον τα χρόνια μετά το 2004 το δίδυμο των τραγουδιστριών που τα πάνε περίφημα αν και αλλάζουν συνέχεια τα ντουέτα αυτά. Στο τωρινό δίδυμο έχουμε την Leni και την Moni που είναι υπέροχες.

Και πάλι βλέπω τις γνωστές κριτικές που θεωρούν το cd αυτό μέτριο και τα λοιπά. Όπως έχω πει επανειλλημένα για να κάνει κάποιος ένα αξιόπιστο review θα πρέπει να του αρέσει το είδος που κριτικάρει αλλιώς είναι άσκοπο. Είναι σαν να μου δώσουν εμένα ένα σκληροπυρηνικό black metal η death metal για παράδειγμα, τι κριτική να του κάνω όταν δεν μου αρέσει σαν είδος η έχω ακούσει ελάχιστα για να μπορώ να βγάλω αξιόπιστη γνώμη. Αυτά τα συγκεκριμένα cd είναι για αυτούς που λατρεύουν το ωραίο συμφωνικό μέταλ και μπορούν να εκτιμήσουν σωστά την προσπάθεια των παιδιών.

Δεν γίνεται να πετάμε έτσι ένα μέτριο βαθμό, α πάρε 50/100 και πάω να ακούσω Metallica η Kreator τώρα. Παράδειγμα είναι οι δύο πολύ καλές μπάντες για να καταλάβετε τι διαβάζω στα reviews των υπολοίπων παιδιών. Μερικοί το ομολογούν κιόλας ότι δεν τους αρέσει το είδος αυτό αλλά το κριτικάρουν κανονικότατα. Με το ζόρι τους βάζουν αναρωτιέμαι, αν δεν τους αρέσει προσπερνάμε και πάμε στα δικά μας που λένε. Αυτό κάνω τουλάχιστον εγώ γιατί αλλιώς θα έλεγα τα 3/4 παλτά. Βρίσκω το ωραίο μου συμφωνικό μέταλ η το gothic η και το doom όπως επίσης και κλασικά ακούσματα αλά Manowar και τα λοιπά και κάνω δουλειά ξέροντας ότι δεν θα αδικήσω μια ελπιδοφόρα μπάντα.

Αυτά τα παιδιά έχουν ένα όνειρο, μεγάλωσαν ακούγοντας κλασικές μπάντες και προσπαθούν να φτιάξουν το όνομά τους στην παγκόσμια σκηνή του μέταλ που είναι και πολύ απαιτητική, χρειάζονται την βοήθειά μας ειδικά αν έχουν το ταλέντο να πάνε μπροστά.  Εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να βοηθήσω με τον τρόπο μου όσους μπορώ ώστε να τα καταφέρουν, στο χέρι τους είναι. Βάζω ένα 9/10 στο παρόν cd και εύχομαι να συνεχίσουν δυναμικά να μας ικανοποιούν με τις ποιοτικές δημιουργίες τους.

Το tracklist αυτού του πολύ καλού cd είναι το ακόλουθο για όποιον ενδιαφέρεται:

1. Intro
2. Justice In The Sky
3. To The Gods Of Wind Sun
4. Firedance
5. The Distance
6. Williwaw (Ένα μουσικό αφιέρωμα στους Nightwish)
7. Time Of The Raven
8. The Swarm
9. Keeper Of Souls
10. Big City Life

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας για αυτό τουλάχιστον το cd αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Leni Eitrich – Φωνητικά
Moni Francis – Φωνητικά
Axel Grill – Κιθάρες
Matts Kurth ­ Ντραμς
Mark Knaus – Μπάσο
Kristina Jülich – Βιολί

Το cd κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου του 2021 από την Massacre Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Exit mobile version