LifeSteps.gr

Moonlight Haze Animus review

Moonlight Haze

Ευτυχώς που έπεσε στα χέρια μου το καινούριο cd των Ιταλών Moonlight Haze κι έτσι απόλαυσα 42 λεπτά μοναδικών μελωδιών στο αγαπημένο μου συμφωνικό μέταλ. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2018 από την Chiara Tricarico και τον Giulio Capone όταν έφυγαν από την άλλη αγαπημένη μου μπάντα τους Temperance. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 3 ολοκληρωμένες στούντιο δουλειές με αυτήν που μελετάμε στο άρθρο να είναι η τρίτη τους προσπάθεια στον δύσκολο χώρο της μέταλ σκηνής. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα ορισμένα σημαντικά στοιχεία για την μπάντα.

Πρώτον να ξεκαθαρίσω ότι αν νομίζετε ότι θα ακούσετε κάτι το καινούριο από τους Ιταλούς φίλους μας μάλλον θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού. Εδώ το cd είναι εξαιρετικό αλλά απευθύνεται καθαρά σε φανς των Delain η και των Nightwish. Η φωνή της Chiara πάρα πολύ καλή και μου φέρνει αμέσως στο μυαλό την αγαπημένη Charlotte Wessels, πρώην πλέον τραγουδίστρια των Delain. Επίσης οι συνθέσεις τους έχουν επηρεαστεί πολύ από την περίοδο που ήταν η Anette Olzon στους Nightwish, μια όχι και τόσο επιτυχημένη για μένα περίοδο της μπάντας, αλλά εδώ η απαλή φωνή της Chiara ξεχωρίζει αμέσως για την ποιότητά της.

Τόσο που εύχομαι να την είχαν πάρει στους Delain τώρα που έφυγε η Charlotte, ποτέ δεν είναι αργά βέβαια. Δεν λέω για τους Nightwish γιατί εκεί δεσπόζει η Floor που είναι εξαιρετική. Από την Anette πάντως προτιμώ Chiara με τα χίλια, μπορεί να ταιριάξει το στυλ της σε όλες σχεδόν τις φημισμένες συμφωνικές μπάντες. Μερικοί λένε ότι μοιάζουν στους Epica η και τους Within Temptation, σε καμμιά περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό. Η ομοιότητα τους μοιράζεται ισόποσα ανάμεσα στους Delain και στην εποχή που τραγουδούσε η Anette στους Nightwish. Άντε να βάλουμε και λίγο Tarja περίοδο μέσα για να καταλάβουμε πόσο καλοί είναι αφού παλεύουν να συγκριθούν με τα θηρία του είδους.

Και καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο, να παρουσιάσουν στις μέρες μας έναν άρτιο από κάθε άποψη δίσκο για όλους εμάς τους φανς του καλού ποιοτικού συμφωνικού και των παραπάνω συγκροτημάτων φυσικά. Δεν είναι και εύκολη υπόθεση με τόσες μπάντες στο είδος που οι περισσότερες είναι το λιγότερο αδιάφορες. Εδώ αξίζουν χίλια μπράβο τα παιδιά για την προσφορά τους. Οι λάτρεις του καλού συμφωνικού μέταλ ήχου τους εκτιμούμε ιδιαίτερα και τους ευχαριστούμε.

Δίσκο με δίσκο βελτιώνονται σε όλους τους τομείς, τόσο που με κάνει να αναρωτιέμαι πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει το επόμενο album τους. Εδώ να βάλω και το δεκάρι μου μην ξεχάσω την βαθμολογία. 10/10 με τόνο από μένα, εξαιρετικό το cd, καλύτερο από ότι το περίμενα για να πω την αλήθεια. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους φανς των Nightwish και των Delain φυσικά αλλά και γενικά στους λάτρεις των ωραίων ακουσμάτων στο ποιοτικό συμφωνικό μέταλ.  Σε μένα που μου αρέσουν πολύ οι παραπάνω μπάντες αλλά και οι Visions of Atlantis μου έκανε κλικ το συγκεκριμένο cd από τους αγαπημένους Moonlight Haze.

Πάω να το βάλω για έκτη φορά να παίξει το cd, σήμερα είναι η μέρα τους και θέλω να το ευχαριστηθώ. Δεν σκέφτομαι να βάλω κάτι άλλο μην μου χαλάσει την διάθεση, μόνο καλό πράγμα στο σύστημα. Άντε και λίγο Coronatus για την συνέχεια που είναι πολύ καλοί εξίσου.

Το tracklist του cd για όποιον ενδιαφέρεται είναι το ακόλουθο:

1. The Nothing
2. It’s Insane
3. Kintsugi
4. Animus
5. The Thief And The Moon
6. Midnight Haze
7. Tonight
8. Never Say Never
9. We’ll Be Free
10. A Ritual Of Fire
11. Horror Thunder

Η σύνθεση της μπάντας για αυτό το πολύ καλό cd είναι η ακόλουθη:

Chiara Tricarico – Φωνητικά
Marco Falanga – Κιθάρα
Alberto Melinato ­ Κιθάρα
Giulio Capone – Ντραμς, πλήκτρα
Allessandro Jacobi – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου του 2022 από την Scarlet Records

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Exit mobile version