LifeSteps.gr

Walk In Darkness On The Road To Babylon review

Walk in Darkness

Ένα ωραίο cd που έχω αρκετό καιρό στην συλλογή μου αν και λίγο παλιότερο μιας και γυρνάω στην Ιταλία για ταλαντούχες μπάντες, είναι το On the Road to Babylon από τους εξαιρετικούς Walk in Darkness. Πάλι στο συμφωνικό μέταλ είμαστε αλλά σε gothic/doom ατμοσφαιρικό ήχο που μου αρέσει εξίσου με το απλό συμφωνικό μέταλ η και το power metal. Ας δούμε πρώτα κάποια βασικά στοιχεία για την μπάντα ώστε να την γνωρίσουν όλοι.

Η μπάντα ιδρύθηκε το 2015 από τον πολυτάλαντο Shaman, βασικό κιθαρίστα. Η μουσική τους εξελίσεται συνεχώς από καθαρόαιμο gothic metal σε πιο συναισθηματικές και ψυχεδελικές συνιστώσες της μουσικής. Πολύ ενδιαφέρον το project αυτό κατά την γνώμη μου, ειλικρινά δεν το έχω ξανακούσει, τουλάχιστον πρόσφατα. Είναι μια μπάντα μοναδική στο είδος αυτό που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο. Συνδυάζουν μελαγχολικά περάσματα doom με gothic στυλ παλιάς κοπής αλλά με μοναδικό τρόπο.

Αυτό το cd με τον ωραίο τίτλο On The Road To Babylon είναι η τρίτη προσπάθεια της μπάντας να καθιερωθεί στην μουσική σκηνή και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν άνετα από ότι ακούω και στα καινούρια τους single που, αν μπουν σε επόμενη δουλειά, θα είναι αριστούργημα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, εγώ που τους παρακολουθώ βλέπω τεράστια άνοδο στην ποιότητα.

Αυτή η σκοτεινή ατμόσφαιρα που δημιουργούν με τις υπέροχες συνθέσεις τους είναι μοναδική. Εγώ που εκτιμώ τον καλό gothic/ doom ήχο που δεν βλέπω καθόλου στα τελευταία cd που περνάνε ταχύτατα από μπροστά μου βλέπω στην μπάντα μια όαση αληθινής μουσικής. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι μουσικοί και όλοι πιστεύω πρέπει να τους ακούσουν, το αξίζουν και με το παραπάνω. Δεν θυμάμαι πρόπερσι πόσα ήταν τα αξιόλογα cd που κυκλοφόρησαν αλλά σίγουρα αυτό είναι μέσα στα καλύτερα του 2020 κατά την γνώμη μου πάντοτε.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω κάποιον ξεχωριστά, όλη η μπάντα αποδίδει τα μέγιστα για το είδος. Αξιολογότατοι και πολυτάλαντοι μουσικοί που ξέρουν πως να παίξουν σωστά και να μας μεταδώσουν το αίσθημα της μοναδικής τους μουσικής. Τα τραγούδια είναι όλα τους μοναδικής ομορφιάς και ποιότητας. Τώρα μόλις τελείωσε το Time to Rise που μου αρέσει ιδιαίτερα. Η συνολική διάρκεια του cd είναι 47 λεπτά και θα ήθελα άλλα τόσα για να τους απολαμβάνω συνέχεια.

Μερικοί θα μου πουν "μα μοιάζουν μερικές φορές με τα αρχικά cd των Within Temptation", και τι με πειράζει αυτό αφού υπεραγαπώ τα Enter και Mother Earth όπως και την θαυμάσια Sharon del Adel; Εδώ η Nicoletta έχει την μοναδική της μελαγχολική φωνή και δεν προσπαθεί να μιμηθεί, αν βλέπει κάποιος ομοιότητες είναι επειδή το παρόν cd είναι τόσο καλό όσο τα προαναφερθέντα κλασικά από την αγαπημένη μπάντα. Πότε τελειώνει το cd ούτε που το κατάλαβα, πάω για άλλη μια επανάληψη, δεν το βαριέμαι ποτέ. Και μόνο που με πηγαίνει στην εποχή των Tristania, Theatre of Tragedy στην αρχή τους και φυσικά Within Temptation στα δύο πρώτα μου αρκεί για να το αγαπήσω.

Εδώ το 10/10 είναι αυτονόητο σαν ένα από τα καλύτερα του 2020 και περιμένω σύντομα την νέα τους δουλειά να παρουσιάσω αμέσως. Είμαι σίγουρος ότι αν βγει φέτος θα μπει στα καλύτερα της χρονιάς που διανύουμε. Μπράβο στα παιδιά για αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια στον δύσκολο χώρο της μέταλ. Doom να βλέπω συχνότερα στις κυκλοφορίες γιατί χρειάζεται κι αυτό και έχω μείνει στα κλασικά. Όπως φυσικά και καλό gothic metal παλιάς κοπής που μου έχει λείψει τελευταία.

Το tracklist αυτού του τόσο καλού cd είναι το ακόλουθο για όποιον ενδιαφέρεται:

1. The Sound Of Rain
2. On The Road To Babylon
3. Walk On The Sky
4. On The Moon Or On Mars
5. Nothing
6. In The Mists Of Time
7. My Restless Wings
8. Time To Rise
9. Critical System Failure

Η σύνθεση της μπάντας για το cd αυτό είναι η ακόλουθη:

Nicoletta Rosellini – Φωνητικά
Shaman – Κιθάρα
Flaming Jack – Κιθάρα
Tio Frank – Πλήκτρα
Monk Key – Μπάσο
Arcanus – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου του 2020 από ανεξάρτητη εταιρία

Είδος: Συμφωνικό gothic metal/doom

Exit mobile version