LifeSteps.gr

Confidential Devil Inside review

Confidential

Δεν χρειάστηκε να ψάξω και πολύ για να βρω κάτι καλό στην συλλογή μου όσον αφορά το συμφωνικό μέταλ που όλοι πιστεύω αγαπάμε. Βρήκα αμέσως τους Confidential από την Νορβηγία που με το πρώτο τους cd ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στον χώρο της καλής μουσικής. Ένα cd μοναδικής ποιότητας που όπως θα δούμε παρακάτω δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σε σχέση με πολύ μεγαλύτερες μπάντες στο χώρο του συμφωνικού μέταλ πάντοτε.

Αυτό που ξεχώρισα αμέσως από το πρώτο άκουσμα είναι η πολύ καλή φωνή της Astrid, μια ζεστή και απόλυτα ταιριαστή φωνή για το είδος. Σαν άκουσμα συνολικά μου θυμίζουν πολύ τους Delain αλλά αυτό το βλέπω πολύ θετικό γιατί μου αρέσει ιδιαίτερα η μπάντα από την Ολλανδία με την αγαπημένη Charlotte Wessels στα φωνητικά βέβαια. Τώρα που έφυγε από την μπάντα δεν ξέρω προς ποια κατεύθυνση θα επιλέξουν να πάνε. Κάτι ανακοίνωσε πέρσι ο θρυλικός μαέστρος Martijn Westerholt ότι θα έχουν σύντομα ένα νέο σχήμα με παλιά και νέα μέλη αλλά πέρασε ένας χρόνος και δεν έχω ακούσει τίποτα ακόμη.

Λέτε το έμπειρο μάτι και αυτί φυσικά του Martijn να ακούσει την Astrid εδώ και να την πάρει στους Delain;. Μακάρι λέω εγώ γιατί ταιριάζει απόλυτα κατά την γνώμη μου όπως και η άλλη κοπέλα από τους Moonlight Haze που είχα παρουσιάσει προχθές. Για την γλυκύτατη Chiara Tricarico λέω που μοιάζει στην Simone των μεγάλων Epica αλλά τραγουδά στο στυλ ακριβώς της Charlotte Wessels. Οι δυο τους ταιριάζουν ακριβώς στην μπάντα των Delain και θα τα πάνε περίφημα σε μια γνωστότερη μπάντα πιστεύω.

Ας πάμε όμως και στο cd μας εδώ που είναι τόσο καλό που δεν μου έρχεται κάτι το αρνητικό στο μυαλό να γράψω, για ντεμπούτο album είναι εξαιρετικό και πολύ προσεγμένο σε όλους τους τομείς. Από την παραγωγή έως και την τελευταία λεπτομέρεια όλα είναι υπέροχα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν για να το ολοκληρώσουν.

Πιστεύω η μπάντα θα αρέσει πολύ σε όλους τους φανς των Delain κατά πρώτο λόγο αλλά και σε αυτούς των Epica μπορώ να πω όπως φυσικά και σε όλους τους λάτρεις του ωραίου συμφωνικού και μελωδικού μέταλ. Οι υπόλοιποι θα πουν ότι είναι πολύ soft για τα γούστα τους, λογικό είναι αυτό, η μπάντα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ευτυχώς υπάρχει φέτος ειδικά μπόλικο υλικό για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, κανένας δεν πιστεύω να μείνει απέξω από τόσες ποιοτικές κυκλοφορίες.

Αυτό που κρατάω περισσότερο από το cd αυτό είναι η γλυκιά ζεστή φωνή της Astrid που ερμηνεύει υπέροχα τα τραγούδια. Ένα 10/10 το παίρνουν άνετα και σίγουρα στις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς μαζί με αρκετούς άλλους τίτλους κυρίως από το συμφωνικό μέταλ από ότι βλέπω. Πολύ καλή η χρονιά έως τώρα για το συγκεκριμένο είδος μπορώ να πω. Δεν βλέπω καθόλου καλό doom και μου κάνει εντύπωση. Κάτι απίθανες μπάντες από την Αμερική τις απέρριψα γρήγορα, δεν έλεγαν κάτι το ιδιαίτερο για να αξίζουν κριτικής συγκεκριμένης.

Τα καλά συγκροτήματα φαίνονται αμέσως και οι Confidential από την Νορβηγία έχουν όλα τα φόντα να πάνε πολύ μπροστά στο μέλλον. Αξίζουν να τους δώσετε την ευκαιρία να σας ικανοποιήσουν με το ταλέντο τους και τις υπέροχες μελωδίες τους. Έχουν κυκλοφορήσει και αρκετά singles μέχρι τώρα όπως θα δείτε και παραπάνω οπότε μπορείτε να πάρετε μια ιδέα της μπάντας εύκολα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Prelude To Resurrection
2. Devil Inside
3. Salvation με την συμμετοχή του Jake E.
4. Forever Angel
5. Release My Symphony
6. Historia
7. Queen Of The Dark
8. Brother Of My Soul
9. Prophecies
10. My Evermore
11. My Kiss Of Death
12. Black Angel με την συμμετοχή της Madeleine Liljestam

Η σύνθεση της μπάντας για το cd τους αυτό που είναι και το πρώτο τους στη μουσική σκηνή της μέταλ αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Astrid Klara Mjøen – Φωνητικά
David Hovde – Κιθάρα
Frode Hovd ­ Κιθάρα
Charlotte Stav ­- Πλήκτρα και δεύτερα φωνητικά

Σαν extra μουσικοί για την ηχογράφηση χρησιμοποιήθηκαν οι:

Robert Myrhaug– Ντραμς
Jacob Hansen – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου του 2022 από την Massacre Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Exit mobile version