LifeSteps.gr

Seven Spires Gods Of Debauchery review

Seven Spires

Οι Seven Spires που θα μελετήσουμε παρακάτω είναι ένα κουαρτέτο από την Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Από την ίδρυση τους το 2013 έως και σήμερα έχουν δείξει εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου τους. Οι 4 φίλοι από το κολέγιο κατάφεραν σε λίγα χρόνια να αναπτύξουν ένα νέο φρέσκο ήχο στο ήδη κορεσμένο πλαίσιο της μέταλ σκηνής. Χωρίς να αφήνουν απέξω την κινηματογραφική αίσθηση και το συμφωνικό στοιχείο έχουν καταφέρει να περάσουν λίγο από όλα τα είδη μέσα στις συνθέσεις τους για να καλύπτουν ένα πιο ευρύ και απαιτητικό κοινό που διψά για ωραίο ατμοσφαιρικό ήχο αλλά που θέλει και λίγο πιο extreme metal όπου χρειάζεται βέβαια για να μην κουράζει.

Σε εμένα για παράδειγμα που δεν ακούω μπάντες σαν τους Arch Enemy επειδή τους βλέπω σαν μονότονους εδώ η μπάντα μου έκανε κλικ παρόλο που έχει στιγμές που ακούγεται ίδια σαν τους προαναφερόμενους. Ίσως θα πρέπει να διδαχτούν και οι υπόλοιποι μερικά πράγματα για το πως θα κάνουν το κοινό να μην βαριέται να τους ακούει. Χρειάζεται ποικιλία στις συνθέσεις για να καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα. Οπότε και να μην αρέσει ένα τραγούδι να περνάμε παρακάτω και να βρίσκουμε κάτι που να μας τραβάει να το ακούμε.

Εδώ στο cd αυτό έχουμε μια τεράστια ποικιλία συνθέσεων που πιστεύω θα καλύψουν αρκετούς ακροατές. Σίγουρα δεν μου αρέσουν τα κομμάτια που κλίνουν προς το μοντέρνο μέταλ αλλά θα βρω και το συμφωνικό κινηματογραφικό τραγούδι να με κρατήσει. Η κοπέλα που κάνει τα φωνητικά είναι εξαιρετική γιατί έχει να διαχειριστεί καθαρά και σκληρά φωνητικά με την ίδια επιτυχία. Στην αρχή νόμιζα ότι άκουγα την Αλίσα από τους Arch Enemy στα γνωστά της φωνητικά αλλά τα κάνει όλα η ταλαντούχα Adrienne.

Είναι και μεγάλης διάρκειας το cd, περίπου στα 78 λεπτά από ότι βλέπω. Χορταστικό το πακέτο με μεγάλη ποικιλία συνθέσεων και ήχων. Εγώ έμεινα περισσότερο στα συμφωνικά κομμάτια με την ωραία κινηματογραφική αίσθηση και τις υπέροχες χορωδίες σαν το This God is Dead για παράδειγμα. Γρήγορο extreme κομμάτι αλλά με υπέροχη αίσθηση σαν να είναι σε κάποιο soundtrack ταινίας. Είναι και 10 λεπτά τραγούδι. Σε μερικά τραγούδια όπως θα ακούσετε έχουν και εκλεκτούς προσκεκλημένους από άλλες γνωστές μπάντες.

Όσο περνάει η ώρα και το ακούω περισσότερο τόσο μου αρέσει το cd. Έφτασα και στο πολύ καλό συμφωνικό Oceans of Time που είναι όπως ακριβώς θα το ήθελα από μια μπάντα. Και μόνο για αυτό παίρνουν ένα βαθμό παραπάνω. Στην αρχή που το ξεκίνησα το cd μου φάνηκε σαν να ακούω μια κόπια των Arch Enemy αλλά ευτυχώς εξελίχθηκε σε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα που ομολογώ δεν περίμενα να ακούσω από μια μπάντα που προέρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Συνήθως τέτοιας ποιότητας ακούσματα τα συναντώ συχνά σε ευρωπαικές μπάντες που είναι και πολλές. Μπράβο στους τέσσερις φίλους από την Βοστώνη για αυτό τους το δημιούργημα που είναι η τρίτη τους απόπειρα στον χώρο της μέταλ σκηνής. Ομολογώ ότι δεν τους είχα ακούσει πιο πριν αλλά τώρα που τους έμαθα θα παρακολουθώ την πορεία τους στο χώρο και θα ενημερώνομαι για τυχόν νέα κυκλοφορία που πιστεύω θα είναι και καλύτερη. Ένα 9/10 το παίρνουν άνετα και ωραία, θέλουμε και το συμφωνικό και το extreme στοιχείο όπως παρουσιάζεται εδώ βέβαια για να μην γίνεται μονότονο.

Το tracklist αυτού του πολύ καλού cd είναι το παρακάτω:

1. Wanderer’s Prayer
2. Gods of Debauchery
3. The Cursed Muse
4. Ghost of Yesterday
5. Lightbringer
6. Echoes of Eternity
7. Shadow on An Endless Sea
8. Dare to Live
9. In Sickness, In Health
10. This God Is Dead
11. Oceans of Time
12. The Unforgotten Name
13. Gods Amongst Men
14. Dreamchaser
15. Through Lifetimes
16. Fall with Me

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Adrienne Cowan – Φωνητικά, πλήκτρα, ενορχήστρωση
Peter de Reyna – Μπάσο
Chris Dovas – Ντραμς
Jack Kosto – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2021 από την Frontiers Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Exit mobile version