LifeSteps.gr

Battle Beast Circus Of Doom review

Battle Beast

Έχοντας ακούσει τους Battle Beast στην προηγούμενη δουλειά τους το 2019 με τίτλο No More Hollywood Endings να πω την αλήθεια δεν περίμενα κάτι το ιδιαίτερο αν και είμαι φαν του ωραίου συμφωνικού μέταλ ήχου. Να όμως που οι φίλοι μας οι Φινλανδοί κατάφεραν φέτος να επανέρθουν πολύ δυναμικά στο προσκήνιο και να με διαψεύσουν με το εξαιρετικό τους νέο cd με τίτλο Circus of Doom που βγήκε τον Ιανουάριο. Ας δούμε πρώτα κάποια πράγματα για την μπάντα πριν μπω στην συνολική παρουσίαση της δουλειάς τους.

Οι Battle Beast δημιουργήθηκαν στο Ελσίνκι το 2008 από τους Anton Kabanen, Juuso Soinio και Pyry Vikki οι οποίοι ήταν φίλοι από το σχολείο. Στην αρχή δεν είχαν καταφέρει και πολλά πράγματα παρά μόνο να ανοίγουν τις συναυλίες για τους πασίγνωστους συμπατριώτες τους, τους φανταστικούς Nightwish βέβαια και αργότερα τους Sonata Arctica. Ευτυχώς στην συνέχεια βρήκαν την Noora Louhimo σαν βασική τραγουδίστρια και κάπως έτσι απέκτησαν το δικό τους στυλ χωρίς όμως να ξεχνάνε τις επιρροές τους από τους Nightwish και ειδικά την περίοδο που τραγουδούσε η Anette.

Ήταν τότε η εποχή του Imaginaerum cd των Nightwish με την Anette και η ανάλογη περιοδεία που έκανε η μπάντα έχοντας τους Battle Beast να ανοίγουν για αυτούς. Αυτές οι επιρροές από την εποχή εκείνη παραμένουν ακόμα και στο τωρινό cd που μελετάμε αλλά με μια τεράστια διαφορά, θα ευχόμουν να είχαν οι Nightwish την Noora βασική τραγουδίστρια αντί για την Anette που έλεγε κορυφαία τραγούδια σαν το Storytime ξεψυχισμένα και ευτυχώς που ανέλαβε η Floor μετά και τα πήγε εκεί που θα έπρεπε από την αρχή να είναι.

Η Noora μπορεί να έχει φωνή που μοιάζει κάπως με την Anette αλλά είναι πολύ πιο δυναμική και ταιριάζει όπου χρειαστεί. Από γρήγορα τραγούδια μέχρι και στα πιο αργά της μπάντας τα καταφέρνει εξαιρετικά. Στο παρόν cd Circus Of Doom οι Battle Beast πρόσεξαν αρκετά τις συνθέσεις τους για να δώσουν ότι ακριβώς χρειάζεται ο φαν του συμφωνικού ήχου για να του αρέσει η όλη δημιουργία. Γρήγορα ρυθμικά τραγούδια που σου μένουν στο μυαλό σαν το Eye of the Storm αλλά και πιο αργά με επιρροές από παλιότερες ντίσκο εποχές.

Στην αρχή που το άκουσα πρώτη φορά το cd σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να το παρουσιάσω έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τα προηγούμενα που δεν μου άρεσαν και μη θέλοντας να τα κάψω τα παιδιά λέω άστο να προχωρήσω σε κάτι άλλο. Τελικά μετά την 3-4 φορά άρχισα να το συνηθίζω και να μου αρέσει οπότε άλλαξα γνώμη και είπα ας το βάλω κι αυτό να τους γνωρίσει κι ο κόσμος που πιθανόν δεν τους έχει ακούσει ακόμη. Αν και πιστεύω ότι οι Battle Beast είναι πολύ πιο γνωστοί στους φανς του συμφωνικού μέταλ από λιγότερο γνωστές μπάντες που μόλις ανοίγουν τα φτερά τους στον δύσκολο αυτό χώρο.

Πάντως για να τους εκτιμήσετε ιδιαίτερα θα πρέπει να σας αρέσουν οι Nightwish και ειδικά την περίοδο της Anette αφού μοιάζουν πολύ αλλά για εμένα είναι σαφώς ανώτεροι. Είναι το μοντέρνο συμφωνικό μέταλ με ρυθμό και τραγούδια που είναι εύπεπτα για να τα τραγουδάμε αλλά επειδή είμαι λάτρης του κλασικού ήχου δεν μπορώ να το αξιολογήσω αντικειμενικά. Ένα 9/10 πάντως το αξίζουν τα παιδιά και μόνο για την βελτίωση από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους και εύχομαι να αλλάξουν στον δικό τους συμφωνικό ήχο σε μια μελλοντική τους δουλειά γιατί η επιρροή σε κάτι που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα δεν τους κάνει καλό. Έχουν τα φόντα να πάνε πολύ μπροστά πάντως, ταλέντο υπάρχει άφθονο.

Όσον αφορά την παραγωγή και την εκτέλεση των συνθέσεων όλα πήγαν εξαιρετικά και αυτό είναι στα θετικά σημεία του cd. Το μόνο αρνητικό αυτή η ομοιότητα με τους φημισμένους συμπατριώτες τους, για αυτό και το -1 στην τελική μου αξιολόγηση. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα κύλησαν εξαιρετικά. Η συνολική διάρκεια της βασικής έκδοσης του cd είναι 42 λεπτά. Τώρα που το έχω ακούσει πάνω από 5 φορές συνολικά σίγουρα το συστήνω στους φίλους του συμφωνικού μέταλ, θα αρέσει οπωσδήποτε.

Το tracklist στην βασική έκδοση του πολύ καλού αυτού cd είναι το ακόλουθο:

1. Circus of Doom
2. Wings of Light
3. Master of Illusion
4. Where Angels Fear to Fly
5. Eye of the Storm
6. Russian Roulette
7. Freedom
8. The Road to Avalon
9. Armageddon
10. Place That We Call Home

Τα επιπλέον τραγούδια στην digibook έκδοση είναι τα εξής:
11. The Lightbringer
12. Tempest of Blades

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Noora Louhimo – Φωνητικά
Joona Björkroth – Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Juuso Soinio – Κιθάρα
Eero Sipilä – Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Janne Björkroth – Πλήκτρα, ενορχήστρωση, δεύτερα φωνητικά
Pyry Vikki – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Ιανουαρίου του 2022 από την Nuclear Blast Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Exit mobile version