LifeSteps.gr

Angel Nation Antares review

Angel Nation

Εδώ έχω ένα cd των Angel Nation με τίτλο Antares που στην αρχή είχε παραπέσει με κάτι άλλα αδιάφορα σε μια γωνία αλλά επειδή είναι φετινή κυκλοφορία και λόγω του ότι η βασική τραγουδίστρια είναι η καταπληκτική σοπράνο Elina Siirala που την γνωρίζουμε κυρίως για την συμμετοχή της στους πολύ καλούς Leaves' Eyes είπα να το δοκιμάσω μιας και είναι συμφωνικό και μελωδικό μέταλ που είναι η αδυναμία μου. Ας δούμε πρώτα κάποια στοιχεία για την μπάντα για να τους μαθαίνουμε καλύτερα όλοι.

Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα ότι η Ελίνα είχε 2 projects ταυτόχρονα και αναρωτιέμαι πως προλαβαίνει και τα φέρνει σε πέρας αφού τουλάχιστον οι Leaves' Eyes είναι φημισμένη μπάντα που συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα events ανά τον κόσμο. Η Ελίνα λοπόν δημιούργησε την μπάντα το 2011 στην πατρίδα της την Φινλανδία και το cd Antares είναι η τρίτη τους ολοκληρωμένη στούντιο δουλειά όλα αυτά τα χρόνια από τότε. Άρα η μπάντα της εδώ που συζητάμε υπήρχε ήδη πριν πάει το 2016 να αντικαταστήσει την Liv Kristine στους Leaves' Eyes.

Εγώ πάλι απορώ πως δεν την είχε πάρει ο μεγάλος μαέστρος Tuomas στους Nightwish μετά την φυγή της Tarja και εμπιστεύτηκε την Anette που παρολίγο να το ρίξει στα βράχια το καράβι. Εδώ η Ελίνα συγγενής του είναι, με κλασική μόρφωση και άριστες ικανότητες στο τραγούδι και με φωνή παραπλήσια στην Tarja και την αφήνει έτσι απέξω για μια τεράστια μπάντα όπως οι Nightwish. Τέτοια λάθη δεν τα κάνουν έμπειροι μουσικοί, ούτε εγώ πιστεύω δεν θα διάλεγα κάτι το τελείως διαφορετικό. Ευτυχώς που βρέθηκε η Floor και σώθηκε η μπάντα.

Ήμουν έτοιμος να αρχίσω να πετάω τα πιο καινούρια cd τους γιατί δεν άντεχα να ακούω αυτή την αλλαγή. Τώρα αν θέλω να ακούσω εκείνη την εποχή βάζω ένα ωραίο live με την Floor και το ευχαριστιέμαι. Πήγα να ξανακούσω το Imaginaerum πρόσφατα για το Storytime τραγούδι και το έβγαλα αμέσως μόλις θυμήθηκα πια τραγουδούσε. Αμάν λέω, τόσες τραγουδίστριες πολυτάλαντες και σοπράνο αν ήθελε να συνεχίσει την μετά Tarja περίοδο με κάτι παρόμοιο και τι βρήκε. Ας παραδειγματιζόταν από τους Sirenia η και τους Coronatus για παράδειγμα που βρίσκουν πάντα το καλύτερο αν και αλλάζουν συνέχεια τα μέλη τους.

Ας τους αφήσω αυτούς στην ησυχία τους τώρα που βρήκαν το λιμάνι τους με την αγαπητή Floor και ας ξαναγυρίσω στους Angel Nation και την αξιολάτρευτη Ελίνα. Η οποία μόνη της κατορθώνει να σώσει την μπάντα από την λήθη. Η φωνή της είναι μοναδική και καταφέρνει να κάνει αδιάφορα τραγούδια να ακούγονται ευχάριστα. Βέβαια το cd συνολικά δεν φτάνει με τίποτα το προηγούμενο που άκουγα από τους Battle Beast αν και η φωνή της Ελίνα είναι καλύτερη κατά την γνώμη μου πάντα που προτιμώ τις σοπράνο τραγουδίστριες.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα cd έτσι και έτσι για να το πω ευγενικά. Θα μπορούσε να βγει πολύ καλύτερο γιατί στην συγκεκριμένη κατηγορία του συμφωνικού μέταλ οι επιλογές είναι πάρα πολλές και οι μπάντες ακόμα και οι καινούριες βγάζουν εξαιρετικής ποιότητας κυκλοφορίες. Σκέφτομαι πολύ πριν βάλω την βαθμολογία μου γιατί δεν μου αρέσει να απογοητεύω τους ταλαντούχους μουσικούς από την συνέχιση της πορείας τους στον χώρο. Πιστεύω ένα 6/10 το αξίζουν κυρίως για την φωνή της Ελίνα που με τους Leaves' Eyes τα πηγαίνει περίφημα αλλά εδώ θέλει περισσότερη προσπάθεια. Πάντως η παραγωγή και η εκτέλεση των τραγουδιών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, δεν είδα κάποιο πρόβλημα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Seraph
2. We Are Fire
3. End Of Innocence
4. Life Is A War
5. Crucify Me
6. Face To Face With The Merciless
7. Where’s The Time
8. Out Of Sight, Out Of Mind
9. Way Back Home
10. Where The Future Lies

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Elina Siirala – Φωνητικά, πλήκτρα
George Stergiou – Κιθάρα
Lucas Williamson – Ντραμς
Julia B. Cadau – Μπάσο

Το cd Antares κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου του 2022 από την Inner Wound Recordings

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Exit mobile version