LifeSteps.gr

Poison Rose Little Bang Theory review

Poison Rose

Είναι μερικές φορές που θέλουμε κάτι εύκολο να ακούσουμε, κάτι ελαφρύ αλλά πάντα στο ροκ που μας αρέσει φυσικά. Κάπου εδώ έρχονται και οι φίλοι μας οι Poison Rose από την μεγάλη ιταλική σχολή του μέταλ και του ροκ κατ'επέκταση να μας προσφέρουν κάτι που θα το ακούμε όλη την ώρα ευχάριστα και ωραία όπως τότε παλιά που ακούγαμε στο radio ευχάριστα κομμάτια και έφτιαχνε η διάθεση μας. Το cd που έχω στα χέρια μου είναι το Little Bang Theory και είναι η πρώτη προσπάθεια του τραγουδιστή Marco Sivo να δείξει το ταλέντο του σαν στιχουργός και βασικός τραγουδιστής με την προτροπή του διευθυντή της εταιρίας τους, της Frontiers Music. Ας το μελετήσουμε προσεκτικά παρακάτω.

Ακούγοντας το για πρώτη φορά διαπίστωσα αμέσως ότι είναι σαν να βγήκε από την χρυσή εποχή του 80, τότε που άνοιγα το ράδιο για να ακούσω Journey, Scorpions, Iron Maiden, Queen και Judas Priest. Τώρα έχω να το ανοίξω πάνω από 20 χρόνια, τι να παίζει πια, αυτά τα καινούρια χιτάκια δεν μου ταιριάζουν καθόλου. Επίσης διαπίστωσα ότι το cd Little Bang Theory τελειώνει πολύ γρήγορα αν και είναι 43 λεπτά περίπου. Αυτό είναι καλό δείγμα βέβαια και δείχνει ότι περνάει ευχάριστα η ώρα ακούγοντας το.

Όπως θα δείτε και στα κλιπ παραπάνω τα παιδιά είναι έμπειροι μουσικοί που ξέρουν να παίζουν καλά οπότε και το συνολικό αποτέλεσμα είναι σε ανάλογο επίπεδο ποιότητας όπως ακριβώς το περίμενα. Έχω εμπιστοσύνη στην ιταλική σχολή που έχει βγάλει μερικά από τα καλύτερα μου cd όλα αυτά τα χρόνια. Πολύ ταλέντο και άφθονες μπάντες που καλύπτουν όλα τα γούστα πιστεύω. Βρίσκω από καλό ροκ όπως το cd που εξετάζουμε εδώ μέχρι άφθονο συμφωνικό μέταλ που μου αρέσει ιδιαίτερα. Και καλό power metal βρίσκω πάντα με ιδιαίτερη έμφαση στην μελωδία σε αντίθεση με την μεγάλη γερμανική σχολή όπου κυριαρχεί η ταχύτητα και ο δυναμισμός.

Έχω εδώ δίπλα και ένα cd από μια μπάντα από την Γερμανία και δεν βρίσκω πουθενά στοιχεία για αυτούς, παρόλο που γιόρτασαν πρόσφατα τα 30 χρόνια ύπαρξής τους. Και είναι και καλό μέταλ γερμανικής κοπής αλά Powerwolf με έμφαση στον κλασικό βαρύ ήχο. Μιας και ο λόγος περί Powerwolf περιμένω την νέα τους δουλειά, αύριο κυκλοφορεί κανονικά στην αγορά οπότε θα ακολουθήσει η αξιολόγηση. Περιμένω πολλά από αυτούς, είναι έμπειρη μπάντα και έχει και αυτό το ξεχωριστό στυλ με τα ντυσίματα και το μακιγιάζ που διαφέρει από τα υπόλοιπα συγκροτήματα του είδους τους.

Ας επιστρέψω όμως και στους φίλους μας από την Ιταλία μετά από την παράκαμψη αυτή. Τελείωσε και δεύτερη φορά το cd τους και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλό για μένα τουλάχιστον που μου αρέσουν τα παλιά ακούσματα. Δεν ξέρω αν θα αρέσει σε όλους η θα το θεωρήσουν τυπικό για το είδος μιας και τα έχουμε ακούσει όλα τόσα χρόνια. Πάντως από παραγωγή και εκτέλεση τα πηγαίνει περίφημα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τους έμπειρους μουσικούς που απαρτίζουν την μπάντα.

Λέω να βάλω ένα ωραίο 7/10 κυρίως γιατί μου θυμίζουν παλιές ωραίες εποχές και όχι τόσο για την πρωτοτυπία που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει στα καινούρια cd που έρχονται κατά δεκάδες για αξιολόγηση. Προσπαθώ να θυμηθώ ποιούς μου θυμίζουν από το 80 αλλά δεν μου έρχεται στο νου. Είναι το κλασικό στυλ hard rock-glam rock-aor που ακούγαμε στο ραδιόφωνο τα βράδια κυρίως. Καλό είναι να υπάρχουν μπάντες που να το αναβιώνουν πιστά και σωστά για ωραίες αναμνήσεις και νοσταλγία.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Inner Wolf
2. Your Eyes Again
3. Devil (Knock on My Door)
4. Hearts Beat Loud
5. Set Us Free
6. Survive to You
7. Eternally, Wild and Free
8. River of Dreams
9. Older Now
10. All Along the Way
11. Better Life

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Marco Sivo - Φωνητικά
Andrea Seveso - Κιθάρα
Aldo Lonobile - Κιθάρα
Alessandro Del Vecchio - Μπάσο, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά
Edo Sala - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου 2022 από την Frontiers Music.

Είδος: Μελωδικό ροκ, μέταλ

Exit mobile version