LifeSteps.gr

Powerwolf The Monumental Mass: A Cinematic Metal Event review

Powerwolf

Converted from WebP to JPG using ezgif.com

Δεν νομίζω να χρειάζονται ειδικές συστάσεις οι εκπληκτικοί Powerwolf από την Γερμανία, μια μπάντα που δικαίως θεωρείται από πολλούς φίλους της μέταλ ως το πιο πετυχημένο συγκρότημα της χώρας τους. Οι Γερμανοί φίλοι μας λοιπόν σκέφτηκαν πέρσι λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, και για να πάνε και με το ρεύμα της εποχής που θέλει πολλές μπάντες να κάνουν live streaming λόγω της πανδημίας, να δημιουργήσουν κάτι το οποίο κυκλοφόρησε μόλις σήμερα σε όλα τα format για να ικανοποιήσει όλους τους φίλους της καλής μέταλ μουσικής.

Το όνομα αυτού του μοναδικού έργου της μπάντας έχει τον τίτλο The Monumental Mass: A Cinematic Metal Event, που πιστεύω 1000 τοις εκατό ότι θα βγει στα καλύτερα της χρονιάς. Πραγματικά δεν ξέρω από που να το πιάσω αφού είναι όλο μια φανταστική δημιουργία που δεν χρειάζεται λόγια για να το περιγράψει κανείς παρά μόνο να ακούει η να βλέπει και να απολαμβάνει τι σημαίνει ποιοτική μπάντα υψηλού επιπέδου.

Αυτό μόνο που θα πω είναι ότι το αριστουργηματικό αυτό έργο χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, τον πειρασμό, την αμαρτία, την εξομολόγηση και στο τέλος την συγχώρεση. Επίσης ότι το έργο επινοήθηκε από τον εγκέφαλο της μπάντας τον μοναδικό Matthew Greywolf που συμμετέχει και στο σενάριο. Ο Jörg Michael είναι υπεύθυνος για την κινηματογραφική παραγωγή ενώ η Zsofia Dankova δημιούργησε το artwork,όπως επίσης ο Kristian "Kohle" Bonifer είναι υπεύθυνος για την άρτια ηχητική παραγωγή και μίξη του όλου κινηματογραφικού επιτεύγματος έτσι όπως εξελίχθηκε τελικά.

Αυτό που μου αρέσει εμένα στην μπάντα πολύ γιατί παρακολουθώ χρόνια την πορεία τους, δεν είναι καινούριοι στον χώρο, είναι η πιστή τους προσήλωση στην ωραία δυναμική μουσική με τους ξεχωριστούς στίχους για αμαρτήματα, καρδινάλιους, μοναχούς, μοναχές,  νεκρούς, αίμα και την πίστη γενικότερα. Θίγουν δηλαδή με τον δικό τους τρόπο εκκλησιαστικά θέματα και, σε συνδυασμό με τα ντυσίματα που χρησιμοποιούν όπως και το μακιγιάζ, τους κάνει μοναδικούς στο είδος της μέταλ που υπηρετούν πιστά πολλά χρόνια με απόλυτη επιτυχία.

Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να πω αν το συστήνω στους φίλους της μέταλ και ειδικά στους πολλούς φανς της εξαιρετικής μπάντας από την Γερμανία. Μακάρι όλα τα cd που βγαίνουν να είχαν έστω και το μισό της ποιότητας του παρόντος αριστουργήματος. Εδώ και το δεκάρι μου φαντάζει λίγο για να βάλω, πρέπει να ακούσει κανείς η και να τους δει για να διαπιστώσει πόσο καλοί επαγγελματίες είναι. Μια άψογη δουλειά σε όλους τους τομείς που σίγουρα μπαίνει υποψήφια για κυκλοφορία της χρονιάς αν δεν προκύψει κάτι καλύτερο που πολύ αμφιβάλω. Πάντως είναι το καλύτερο έργο που έχω ακούσει μέχρι σήμερα.

Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν κάτι φανταστικό, το έλεγα πολλές μέρες πριν κυκλοφορήσει σε άλλα άρθρα και έπεσα μέσα 100 τοις εκατό. Δεν απογοητεύουν οι Γερμανοί φίλοι μας ποτέ, μπράβο τους και 10/10 φυσικά. Να πω ότι περιμένω κάτι καλύτερο στο μέλλον θα είναι αστείο γιατί είναι ήδη στην κορυφή οπότε μάλλον θα περιμένω και τους εύχομαι πάντα επιτυχίες και ανάλογης ποιότητας δημιουργίες. Έχουν την εμπειρία και το ταλέντο να καταφέρνουν μικρά θαύματα όπως αυτή η μελωδικότατη κινηματογραφική απόλαυση που μας προσέφεραν.

Το tracklist στην έκδοση που το έχω και αποτελείται από 2 cd είναι το ακόλουθο:

Disc 1

Prologue / Monumental Mass Theme
Faster Than the Flame
Venom Of Venus
Stossgebet
Demons Are A Girl‘s Best Friend
Monumental Mass Theme - Sin
Dancing with the Dead
Cardinal Sin
Resurrection By Erection
We Drink Your Blood
Glaubenskraft

Disc 2

Monumental Mass Theme - Confession
Fire & Forgive
Beast of Gévaudan
Incense & Iron
Where The Wild Wolves Have Gone
Monumental Mass Theme - Forgiveness
Amen & Attack
Army of the Night
Blood for Blood (Faoladh)
Armata Strigoi
Epilogue / Monumental Mass Theme

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής εξαίσιους μουσικούς:

Benjamin "Matthew Greywolf" Buss – Κιθάρα
David "Charles Greywolf" Vogt – Κιθάρα και μπάσο
Christian "Falk Maria Schlegel" Jost – Πλήκτρα
Karsten "Attila Dorn" Brill – Φωνητικά
Roel van Helden – Ντραμς

Το εκπληκτικό αυτό έργο κυκλοφόρησε σήμερα 8 Ιουλίου σε πολλά διαφορετικά format από την Napalm Records.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Exit mobile version