LifeSteps.gr

Gamma Ray - 30 Years Live Anniversary review

Gamma Ray

Δεν γίνεται να περάσω από την Γερμανία όπως έκανα χθες με τους εξαιρετικούς Powerwolf και να μην αναφερθώ στους θρυλικούς Gamma Ray, μια μπάντα ανάμεσα στις καλύτερες του είδους που θα ασχοληθούμε στο παρόν άρθρο. Και μόνο το όνομα του Kai Hansen από μόνο του μαζί βέβαια με τον εκλεκτό προσκεκλημένο τους, τον εξαιρετικό τραγουδιστή Ralf Scheepers μου αρκεί για να τους βάλω στα καλύτερα cd μου.

Βλέπω κάτι κριτικές του τύπου 5/10 και σκέφτομαι αν αυτοί οι τύποι ζούσαν εκείνη την εποχή που παίχτηκαν πρώτη φορά αυτά τα αριστουργηματικά κομμάτια η είναι τίποτα παιδάκια που έχουν ακούσει 2 πράγματα για την μπάντα και γράφουν ότι να'ναι. Θεωρώ αδιανόητο κάποιος που ξέρει την εποχή των Helloween και μεγάλωσε με τα δύο Keeper of the Seven Keys να βάζει χαμηλή βαθμολογία σε έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Όσο και να μην του αρέσει το live που συζητάμε εδώ δεν παύει να είναι συλλεκτικό κομμάτι για όλους τους λάτρεις της μπάντας και πάνω από όλα του αληθινού power metal/ speed metal. Δεν γίνεται να αλλάξουμε την ιστορία και θέλουμε δεν θέλουμε οι Gamma Ray αποτελούν μέρος της. Ακόμα κι αν βγάλουν κάτι το οποίο θα θεωρήσω αδιάφορο θα το προσπεράσω και θα πάω πολύ απλά στο επόμενο cd, υπάρχουν τόσοι τίτλοι να ασχολούμαστε που δεν είναι σωστό να θίγουμε θρύλους της μουσικής.

Και μόνο που ακούω το υπέροχο Lust for Life παραπάνω με την εξαίσια φωνή του Ralf και το μοναδικό solo του Kai σηκώνομαι από την καρέκλα για headbanging. Φανταστικό κομμάτι και είναι από τον αγαπημένο μου δίσκο τους, την πρώτη τους κυκλοφορία το 1990 με τίτλο Heading for Tomorrow. Το βινύλιο είχε χαλάσει και το πήρα και σε cd για να το ακούω συνέχεια. Τέτοια αποθέωση του αληθινού power metal δεν έχει ξαναγίνει μετά από τους Helloween φυσικά. Ότι κι αν κάνει ο Kai είναι εξαιρετικό, ευτυχώς που επανήλθε τελευταία και στους Helloween αν και ότι κι αν έκανε εγώ θα το άκουγα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέτοια σολαρίσματα που κάνει ο άνθρωπος μόνο από τους Accept τα έχω δει και τον μέγιστο Wolf Hoffmann. Μόλις τώρα έχω ακούσει το Lust for Life καμμιά 10αριά φορές. Συνολικά πρέπει να το έχω ακούσει πάνω από 1000 μέσα στα 32 χρόνια που έχει βγει. Από τα αγαπημένα μου κομμάτια είναι μαζί με το Fast as a Shark των φανταστικών Accept που με τον Udo τότε σε μεγάλη φόρμα μεγαλουργούσαν και έβγαζαν το ένα καλύτερο από το άλλο. Τώρα τελευταία συνεχίζουν ακόμη αλλά χωρίς Udo δεν τους ακούω, δεν μπορώ να βλέπω αντικαταστάτες ενός θρύλου της μέταλ σκηνής.

Φυσικά και δεν σκέφτομαι καθόλου τι βαθμό να τους έβαζα, η μουσική μιλάει από μόνη της. Και μόνο στα solo του Kai βάζω 10 με πολλούς τόνους συν άλλα 10 για την φανταστική φωνή του Ralf που μετά από 30 χρόνια παραμένει η ίδια σαν από θαύμα τι αποτέλεσμα να βγάλει τελικά;  Το 10άρι το έχουν κατακτήσει επάξια τόσα χρόνια που μας προσφέρουν τέτοια έργα μοναδικής ποιότητας. Μπράβο στα παιδιά και μακάρι να είναι πάντα δυνατοί να μας δίνουν αριστουργήματα ισάξια. Το cd κόλλησε στο Lust for Life για 20ή φορά, οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται ποτέ.

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού live διπλού cd είναι το ακόλουθο:

Dethrone Tyranny
New World Order
Empathy
Avalon
Master of Confusion
Rebellion in Dreamland
Land of the Free
Lust for Life
One With the World
The Silence
Heading for Tomorrow
Armageddon
Send Me a Sign

Η μπάντα για αυτό το συλλεκτικό έτσι όπως βγήκε cd αποτελείται από τους εξής εξαιρετικούς μουσικούς:

Kai Hansen - Φωνητικά, κιθάρα

Frank Beck - Φωνητικά

Dirk Schlächer - Μπάσο

Henjo Richter – Κιθάρα

Michael Ehrlich - Ντραμς

Σπέσιαλ καλεσμένοι είναι οι:

Corvin Bahn - Πλήκτρα, φωνητικά
Ralf Scheepers - Φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2021 από την earMUSIC.

Είδος: heavy metal/power metal/speed metal

Exit mobile version