LifeSteps.gr

Dragon Forge review

Dragon Forge

Το Dragon Forge είναι ένα πολύ πρωτότυπο μείγμα διαφορετικών ειδών βιντεοπαιχνιδιών καθώς συνδυάζει αρμονικά Action RPG, crafting, idle και base-building συστατικά. Το πρώτο ερέθισμα που μας δίδεται για να ασχοληθούμε συστηματικά μαζί του είναι ο πρωταγωνιστικός και μόνος playable χαρακτήρας, ένα τρισχαριτωμένο δρακάκι. Διαθέτουμε αρκετές επιλογές παραμετροποίησης του μωρού δράκου μας ώστε να τον κάνουμε όσο πιο ευχάριστο γίνεται και στην συνέχεια σκάμε από τα ουράνια στον κόσμο του παιχνιδιού, υπό μορφή αυγού.

Η μικρή εισαγωγή δίνει την θέση της στον πρώτο quest giver ο οποίος μας μαθαίνει τα πολύ βασικά game mechanics όπως είναι η κίνηση, η επίθεση και τα είδη της και η δυνατότητα του δράκου μας να κατασκευάζει κτίρια. Μοιράζουμε νυχιές και fireballs στο περιβάλλον, αποσπώντας τους πόρους που χρειάζονται τα κτίριά μας και απολαμβάνουμε το εξαιρετικό animation του δράκου μας. Σύντομα το δρακάκι απογειώνεται κυριολεκτικά, αρχίζει να πετάει δηλαδή και έτσι αποκτούμε γρήγορα μια αίσθηση του γύρω κόσμου ο οποίος είναι ανοικτός, μιλάμε για open world περιβάλλον λοιπόν.

Στο open τοποθετούμε μερικά εισαγωγικά όμως καθώς η πρόσβαση μας εμποδίζεται από ένα ενοχλητικό πράσινο νέφος, βαφτισμένο με το στερεότυπο όνομα curse (κατάρα), θα μπορούσαν να το βαφτίσουν και "αέρια του Χουλκ" εκεί όμως το παιχνίδι θα στρεφόταν εντελώς στην παρωδία. Το Dragon Forge μας εθίζει αφάνταστα, προσφέροντας experience points στον δράκο μας ότι και αν αυτός πράξει. Καίει ένα δέντρο με την καυτή ανάσα του; Πιάσε τόσα xp. Σπάζει μια πέτρα ή έναν εχθρό με τα νύχια του;. Πιάσε άλλα τόσα!

Μαζεύοντας ένα σωρό πόρους στο inventory του δράκου μας αρχίζουμε να χτίζουμε μια ολόκληρη βάση από χρήσιμα κτίρια, τα οποία μετασχηματίζουν τελικά όλες τις πρώτες ύλες του κόσμου μας στο πολυτιμότερο αγαθό, το mana. Δίχως mana (και patera) δεν γνωρίζουμε άσπρη μέρα που έλεγε και ο μέγας Καζαντζίδης, στην περίπτωσή μας δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την curse που εμποδίζει την πρόσβαση σε σημεία γεμάτα πρώτες ύλες, νέα quests αλλά και χώρο για να τοποθετήσουμε τα διαρκώς πολλαπλασιαζόμενα κτίρια της βάσης μας.

Αφού φτιάξουμε μερικές βασικές εγκαταστάσεις και βάλουμε τα φιλότιμα goblins να μεταφέρουν εδώ και εκεί τις πρώτες ύλες, το Dragon Forge ενσωματώνει και το συστατικό των Idle τίτλων καθώς το mana που παράγουν οι επιχειρήσεις μας, συνεχίζει να παράγεται για πάντα, ακόμα και αν κλείσουμε το παιχνίδι! Έχουμε και λέμε λοιπόν, εθιζόμαστε από την αδιάκοπη αύξηση των xp που λαμβάνουμε ότι και αν πράξουμε, εθιζόμαστε και από τον ασταμάτητο πλουτισμό σε mana, έτσι έχουμε αμέσως δύο mechanics που ικανοποιούν την βασική μας ανάγκη για πολλαπλασιασμό.

Το Dragon Forge δεν σταματάει όμως σε αυτά. Η δράση έχει την μορφή συγκρούσεών μας σε action στυλ με τα εχθρικά πλάσματα του κόσμου, τα οποία μπορεί να είναι κάτι αδύναμοι σκελετοί για παράδειγμα, γιγαντιαία bosses κ.ο.κ. Το δρακάκι μας δεν μασάει καθόλου και αξιοποιεί περίφημα τον μηχανισμό της πτήσης σε συνδυασμό με τα fireballs, τα lightnings και το δηλητήριο που ξερνά πάνω στους αντιπάλους του. Παίζοντας με πλήκτρα και ποντίκι, αλλάζουμε εύκολα το ορατό πεδίο, μεγεθύνοντας ή σμικρύνοντάς το και έτσι αποκτούμε καλύτερη οπτική γωνία του αντιπάλου ώστε να προβούμε και στις απαιτούμενες μανούβρες.

Νιώθουμε λίγο σαν... αράχνες εξισορροπώντας την πτήση του χαρακτήρα με τις επιθέσεις και την κινησή του, αξίζει όμως τον κόπο να συνηθίσουμε τον χειρισμό γιατί μόνο έτσι θα χαρούμε τις δυνατότητες που διαθέτει ο δράκος μας και θα ταυτιστούμε μαζί του. Στο crafting μέρος του Dragon Forge διακρίνουμε αξιοπρεπή ποικιλία σε αντικείμενα, συνταγές αλλά και κτίρια για να κατασκευάσουμε και έξοχη πληροφόρηση σχετικά με τα υλικά που χρειαζόμαστε.

Ο μηχανισμός της τοποθέτησής τους είναι εύκολος με το σχετικό πλαίσιο που εμφανίζεται και αλλάζει χρώμα ανάλογα με την καταλληλότητα του εδάφους, προσωπικά θα ήθελα και την δυνατότητα περιστροφής του σχεδιαγράμματος με το ροδάκι του ποντικιού. Dragon Forge δεν είναι μόνο ο τίτλος του παιχνιδιού αλλά και ένα μέρος στο οποίο απολαμβάνουμε ένα σωρό γνωμικά και διδακτικές ιστορίες, αφού καταβάλλουμε και το ανάλογο τίμημα σε mana φυσικά.

Τα γραφικά και το animation του Dragon Forge είναι πραγματικά υπέροχα και η έλξη τους μας σπρώχνει στο να θέλουμε να εξερευνήσουμε κάθε σπιθαμή του κόσμου του. Η μουσική είναι αξιόλογη και τα ηχητικά εφέ του ταιριαστά με το θέμα αλλά και τις πράξεις μας. Τα 17 ευρώ της τιμής του Dragon Forge στο Steam είναι απόλυτα λογικά για το ανεξάρτητο αυτό "διαμαντάκι" που αξίζει να προστεθεί στην συλλογή μας για να μας διασκεδάσει.

Exit mobile version