LifeSteps.gr

Tavern Master review

Tavern Master

Είπα να ξεκινήσω το Tavern Master αφού μου αρέσει τόσο η διαχείριση πόρων αλλά και με εξιτάρει η ιδέα να έχω την δική μου ταβέρνα και να την προσαρμόσω όπως θέλω για να καλύψω τις ανάγκες του, διψασμένου για καλό ποτό, κόσμου. Από την αρχή να τονίσω ότι το παιχνίδι έχει περάσει από αρκετά στάδια και μόλις τώρα απέκτησε μπόλικα καινούρια πράγματα που θ΄αναφέρω πιο κάτω. Έχοντας παίξει κοντά στις 40 ώρες από την αρχή που το πήρα βλέπω κάποιες κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση.

Ξεκινώντας το Tavern Master μας δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσουμε την ταβέρνα μας όπως το επιθυμούμε. Αγοράζουμε βαρέλια με κρασί, τραπέζια, προσλαμβάνουμε και τις απαραίτητες σερβιτόρες αλλά και τον μάγειρα που θα ετοιμάσει το φαγητό και θα γεμίσει τα ποτήρια μέχρι να τα αναλάβουν οι σερβιτόρες να τα μεταφέρουν στον κόσμο που παραγγέλνει από κάτω. Το Tavern Master ξεκινά στην αρχή με λίγα πράγματα να κάνουμε αλλά όσο το προχωράμε ξεκλειδώνουμε πολλά κι ενδιαφέροντα.

Έχουμε και τα ανάλογα events όπου πρέπει να ταίσουμε 200 ειδικούς προσκεκλημένους με συγκεκριμένο πιάτο φαγητού ή ποτό οπότε ο μάγειρας μας κάνει υπερωρίες. Χρειαζόμαστε να προσέχουμε ποιόν θα προσλάβουμε γιατί υπάρχουν στατιστικά ταχύτητας στους εργαζόμενους μας και θα πρέπει λογικά να πάρουμε τους πιο γρήγορους. Αυτό τουλάχιστον στην αρχή όταν το έπαιξα πριν κάτι μήνες δεν είχε σοβαρό αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία του Tavern Master. Ίσως τώρα με κάποιο update να το έχουν αλλάξει, πρέπει να το ξαναρχίσω για να δω τις αλλαγές γιατί έχουν προσθέσει κάποια καινούρια πράγματα απ΄ότι γράφουν στα patch που βγάζουν.

Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου που μας επισκέπτεται στο Tavern Master πρέπει να βάλουμε κάποια πίστα και να προσλάβουμε μια μπάντα να παίζει μουσική καθώς αυτοί τρώνε και πίνουν. Επίσης τώρα τελευταία πρόσθεσαν και ειδικά παιχνίδια όπως βελάκια σε τοίχους και τοξοβολία για τους επίδοξους Ρομπέν των Δασών. Επίσης φτιάχνουμε και τα απαραίτητα δωμάτια για να μπορούν να κοιμούνται τα βράδια οι μακρινοί επισκέπτες μας. Χρειάζονται και την ανάλογη διακόσμηση για να είναι ικανοποιημένοι βέβαια, όχι μόνο ένα κρεβάτι και μια ντουλάπα για τα ρούχα τους.

Τα γραφικά και ο ήχος είναι σε πολύ καλά επίπεδα στο Tavern Master. Το παιχνίδι έχει gold και prestige όπου πρέπει να τους δίνουμε προσοχή γιατί χωρίς το gold φαληρίζουμε και κλείνει το μαγαζί και χωρίς το prestige δεν θα έρχονται καλύτερης ποιότητας επισκέπτες που θα αφήνουν και περισσότερα χρήματα στο ταμείο αλλά και θα ξεκλειδώνουμε καλύτερες συνταγές για να μπορούν οι chef μας να τις μαγειρεύουν.

Φυσικά επειδή δεν μας φτάνει ούτε στο ελάχιστο ο ένας όροφος, το ισόγειο κατάστημα μας για την ακρίβεια, πρέπει να φτιάξουμε κι άλλους ορόφους όπου θα στεγάσουμε τα δωμάτια για τους φιλοξενούμενους αλλά κι έναν extra μάγειρα που θα χρειαστούμε σίγουρα γιατί ο ένας δεν φτάνει με τίποτα ειδικά στα events αλλά κι αργότερα που έρχονται δεκάδες επισκέπτες. Επίσης ούτε οι σερβιτόρες δεν φτάνουν, θα χρειαστούμε 7-8 για να εξυπηρετούν γρήγορα το κοινό μην μας φεύγουν.

Spirit Hunters: Infinite Horde review

Το research tree θα μας απασχολήσει σίγουρα γιατί είναι αναγκαίο να ξεκλειδώνουμε ότι καινούριο μπορούμε γιατί το Tavern Master εξελίσεται όσο περνά ο χρόνος και πρέπει να το ακολουθούμε αν θέλουμε την ταβέρνα μας να κρατηθεί για πολλή ώρα ενεργή και να μην χρεοκοπήσουμε βέβαια. Για indie παιχνίδι που είναι τα καταφέρνει μια χαρά μπορώ να πω και ξεπερνάει καλύτερους και πιο γνωστούς τίτλους τώρα τελευταία. Αξίζει σίγουρα της προσοχής μας ειδικά αν μας αρέσουν τα casual παιχνίδια διαχείρισης πόρων. Εμένα τουλάχιστον μου άρεσε πολύ όπως και ένα άλλο που του μοιάζει το Crossroads Inn που είναι όμως λίγο παλιότερο.

Σαν μια τελική βαθμολογία θα βάλω στο Tavern Master ένα ωραίο 9άρι γιατί κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον μετά από 40 ώρες κι αυτό όταν ήταν ακόμη στην αρχή που είχε τα bugs του και τις ελλείψεις του. Τώρα που έχουν προστεθεί αρκετά πράγματα πάω να το ξαναρχίσω να δω πόσο το αλλάξανε οι προγραμματιστές του. Πολύ καλή δουλειά κάνανε πάντως, μπράβο τους.

Exit mobile version