LifeSteps.gr

Fellowship - The Saberlight Chronicles review

Fellowship

Αυτό που με ώθησε να κάνω μια ξεχωριστή παρουσίαση σε αυτό το υπέροχο πρώτο cd των φίλων μας από την Μεγάλη Βρετανία, των Fellowship, είναι αυτό το αίσθημα που σου αφήνει σαν να είναι κάτι το διαφορετικό παρά το ότι βρίσκεται σε ένα είδος κορεσμένο από δεκάδες μπάντες ανά τον κόσμο. Μπορεί να μοιάζει με πολλά του είδους σαν για παράδειγμα τους συμπατριώτες τους τους μεγάλους Dragonforce, αλλά έχουν βάλει και την δική τους πινελιά στον πίνακα και έτσι ξεχωρίζουν.

Σίγουρα κάποιος μπορεί να τους δει έτσι απλά σαν μια καινούρια μπάντα του συμφωνικού power metal αλλά αν ακούσει προσεκτικά θα διαπιστώσει ότι τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο και έχουν περάσει μια νότα αισιοδοξίας με τους στίχους τους στο όλο δημιούργημα. Αυτό ξεχώρισα αμέσως ακούγοντας τα μελωδικότατα τραγούδια του cd The Saberlight Chronicles. Υπάρχει ένας φανταστικός συνδυασμός αρμονίας, αισιόδοξων στίχων και προσεγμένων συνθέσεων.

Η μπάντα ξεκίνησε το ταξίδι της στην μέταλ σκηνή το 2019 στην Αγγλία και αν ξεκίνησαν τόσο δυνατά φανταστείτε που θα φτάσουν σε μερικά χρόνια αν το συνεχίσουν απτόητοι. Το ταλέντο υπάρχει άφθονο και βρίσκονται και σε μια πολύ παραγωγική ηλικία για να ανοίξουν παραπάνω τα φτερά τους. Έχουν και τις σωστές επιρροές από τους μεγάλους συμπατριώτες τους. Φαντάζομαι την χαρά τους να ανοίγουν τις συναυλίες για τους Dragonforce. Αυτό θα ήθελα πολύ να το δω και εδώ κάποια στιγμή ελπίζω.

Πάντως η φωνή του Matthew ξεχωρίζει αμέσως από τις υπόλοιπες μπάντες που συνήθως χρησιμοποιούν κάποιον με τυπική φωνή για power metal. Μου αρέσει αυτή η αίσθηση η όχι τελείως επαγγελματική προσέγγιση των κομματιών, περνάει τον ενθουσιασμό και την αγάπη των φίλων μας για την μουσική. Σε αυτό δίνω μεγάλη σημασία γιατί το ψυχρό στυλ κάπου ξενερώνει και τον ακροατή που θέλει να διασκεδάσει ακούγοντας τα αγαπημένα του τραγούδια.

Και εγώ σαν μεγάλος φαν των Dragonforce και γενικά της Βρετανικής σχολής του power metal δεν ήταν δυνατόν να μην μου άρεσε η προσπάθεια των παιδιών που για ξεκίνημα τα πήγαν εξαιρετικά και μας γεμίζουν ελπίδα για ακόμα καλύτερο μέλλον. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και ακόμα καλύτερα, εγώ τους το εύχομαι. Για αυτό και θα βάλω και ένα ωραίο 10/10 γιατί πραγματικά το ευχαριστήθηκα το cd τους.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα το λατρέψουν όλοι οι φανς των Dragonforce αλλά και γενικότερα του μελωδικού συμφωνικού power metal ειδικά αν δώσουν προσοχή και στους πολύ καλούς στίχους που έχουν. Είναι και η ωραία αγγλική προφορά που βοηθάει κάποιον να καταλάβει καλύτερα το νόημα των τραγουδιών. Γιατί έχω παρατηρήσει σε μερικές μπάντες που προέρχονται από άλλες χώρες να δυσκολεύονται με τους αγγλικούς στίχους. Καλύτερα να τραγουδούσαν στην γλώσσα τους, εμένα δεν θα με ενοχλούσε καθόλου.

Εξάλλου μου αρέσουν που τουλάχιστον σε αρκετά συγκροτήματα από την Σκανδιναβία κυρίως του folk metal χρησιμοποιούν την μητρική τους γλώσσα στα δημιουργήματά τους. Μπορεί να μην καταλαβαίνω τίποτα από ότι λένε αλλά και μόνο η μουσική μιλά από μόνη της. Μπράβο ξανά στα παιδιά για αυτήν την εξαιρετική πρώτη τους δουλειά. Θα περιμένω και στο μέλλον ακόμα καλύτερα πράγματα, έχουν το ταλέντο να τα καταφέρουν.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Until the Fires Die (5:14)
2. Atlas (4:54)
3. Glory Days (4:53)
4. Oak and Ash (4:52)
5. Hearts upon the Hill (4:25)
6. Scars and Shrapnel Wounds (3:55)
7. The Hours of Wintertime (5:44)
8. Glint (5:10)
9. The Saint Beyond the River (4:06)
10. Silhouette (4:25)
11. Still Enough (5:39)
12. Avalon (9:08)

Η σύνθεση της μπάντας για αυτό το υπέροχο ντεμπούτο cd αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Matthew Corry / Φωνητικά
Sam Browne / Κιθάρα
Brad Wosko / Κιθάρα
Daniel Ackerman / Μπάσο
Callum Tuffen / Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου 2022 από την εταιρεία Scarlet Records.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 63 λεπτά.

Exit mobile version