LifeSteps.gr

Lord Vigo – We Shall Overcome

Lord Vigo

Οι Γερμανοί Lord Vigo είναι από τις μπάντες που χρειάστηκε να προηγηθούν μερικά albums έως ότου να βρουν τα πατήματά τους. Συγκεκριμένα, από το 2015 που δισκογραφούν με αρκετή συνέπεια (βρισκόμαστε ήδη στην πέμπτη τους κυκλοφορία), μόλις στον προηγούμενο δίσκο, το εξαιρετικό “Danse De Noir” κατόρθωσαν να γίνουν περισσότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό. Όχι ότι πριν δεν είχαν αξιόλογες δουλειές, κάθε άλλο, εντούτοις η απόφασή τους να περάσουν σε sci-fi χωράφια με το υπέροχο epic/doom στυλ που εκφράζονται, προσθέτοντας μάλιστα μερικά ψήγματα από gothic, αποδείχθηκε καθοριστική.

Το ”We Shall Overcome” είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με το προπέρσινο “Danse De Noir” και, όπως συνέβη και τότε, οι Lord Vigo προσφέρουν ξανά metal υψηλών προδιαγραφών που δε συναντάμε συχνά πια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν την τύχη να διαθέτουν έναν χαρισματικό τραγουδιστή με χαρακτηριστική χροιά, ο οποίος με τη μοναδική ερμηνεία του ανεβάζει τις ήδη πλούσιες συνθέσεις ένα σκαλί παραπάνω.

Έντονες μελωδίες στις κιθάρες και catchy φωνητικές γραμμές, μπάσο-υπόδειγμα για το πως πρέπει να παίζεται σε αυτό το είδος μουσικής, συνοδευτικά synths που δημιουργούν μια απόκοσμη κινηματογραφική ατμόσφαιρα και κυρίως ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, με όλη τη σημασία της λέξης που κορυφώνονται μέσω εξαιρετικά εμπνευσμένων ρεφρέν.

Με διάρκεια που μετά βίας ξεπερνά τα 50 λεπτά, το “We Shall Overcome” ξεχειλίζει από επικολυρικές συνθέσεις που καρφώνονται στο μυαλό, τις οποίες όσο περισσότερο τις ακούς, τόσο σου γίνονται βίωμα και τις λατρεύεις. Το δε ομότιτλο είναι πραγματικό αριστούργημα, ενώ θα ήταν έγκλημα να μην αναφέρουμε κομμάτια όπως το “Natural Habitat” (που μου θύμισε λίγο από το λυρισμό των Warlord), το “From Our Ashes We Will Rise” που σε παρασέρνει στο γοτθικό ρυθμό του ή το εξαίσιο κλείσιμο του δίσκου με το “A New Dark Age”.

Το καταπληκτικό με το δίσκο που ονομάζεται “We Shall Overcome” είναι ότι διαθέτει εκείνο το σπάνιο «κάτι» που σε ωθεί να τον ακούς ξανά και ξανά, αδιαφορώντας για τυχόν μεγάλες διάρκειες (εξάλλου, κανείς δεν πρέπει να ακούει μουσική κοιτώντας το ρολόι) και όντας γοητευμένος από τη δυστοπική προσέγγιση του ήχου τους, που ταυτόχρονα σε τρομάζει και σε ελκύει.

Δε γνωρίζω αν οι Γερμανοί θα κατορθώσουν να μείνουν το ίδιο εντυπωσιακοί και στο τρίτο μέρος της ιστορίας τους, αλλά μονάχα που αφήνουν ως παρακαταθήκη μια τόσο ποιοτική δουλειά όπως το “We Shall Overcome”, εμένα προσωπικά μου αρκεί για να το κατατάξω μέσα στα καλύτερα albums της τρέχουσας χρονιάς. Και ίσως των τελευταίων χρόνων…

Playlist
1 Blessed Are The Meek (1:01)
2 The Heart Of Eternal Night (6:54)
3 Natural Habitat (4:36)
4 Since The Sun Was Young (5:32)
5 From Our Ashes We Will Rise (5:10)
6 Journey To Eternity (1:47)
7 We Shall Overcome (7:53)
8 A Gathering Of Clouds (4:46)
9 A Necessary Evil (5:08)
10 1986 - Book 1 (1:36)
11 A New Dark Age (7:11)
Total Time 51:37

Label: High Roller Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1η Ιουλίου 2022

Exit mobile version