LifeSteps.gr

Dreamtale - Everlasting Flame review

Dreamtale

Και πάνω που έλεγα ότι χρειάζεται κάτι το συμφωνικό να ακούσω να και οι Dreamtale από την Φινλανδία με το καινούριο τους cd με τίτλο Everlasting Flame. Είχα καιρό να τους ακούσω και βλέπω ότι έκαναν 6 χρόνια να βγάλουν κάποια καινούρια δουλειά. Τους θυμόμουν σαν την μπάντα που αλλάζει τους τραγουδιστές σαν τα πουκάμισα. Κάθε κυκλοφορία και καινούριος τραγουδιστής. Να δω τώρα τι έχουν αλλάξει ξανά στην μπάντα. Πάντως μου άρεσε πάντα το στυλ του power metal που έπαιζαν από αρκετά παλιά.

Καταρχήν η μπάντα ιδρύθηκε στο Τάμπερε της Φινλανδίας από τον κιθαρίστα Rami Keränen. Το Everlasting Flame είναι η όγδοη στούντιο ηχογράφησή τους και μάλλον από ότι ακούω και η καλύτερη τους μέχρι τώρα. Αυτό που παρατηρώ αμέσως μόλις ακούω το πρώτο τραγούδι είναι η ύπαρξη δύο τραγουδιστών που αλληλοσυμπληρώνονται υπέροχα. Την κοπέλα ήμουν σίγουρος ότι την είχα ακούσει σε κάποια γνωστή μπάντα και δεν έπεσα έξω. Είναι η πρώην τραγουδίστρια των Battle Beast. Ο άντρας που τραγουδά μαζί της με την πολύ καλή φωνή έψαχνα να βρω που τον έχω ξανακούσει αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Μου άρεσε πολύ η εισαγωγή του δεύτερου τραγουδιού με την σφυρίχτρα σε στυλ σπαγγέτι γουέστερν. Έτσι όπως ακούω την μπάντα είναι ένας συνδυασμός Battle Beast, Nightwish με λίγη δόση Stratovarius και Sonata Arctica. Έχουν από όλο το καλό μείγμα δηλαδή για να μου αρέσει πολύ το συμφωνικό τους έργο μιας και όλες οι παραπάνω μπάντες είναι στις αγαπημένες μου. Έχουν και λίγο folk στοιχείο στο τραγούδι τους Tanhupullo που είναι στην γλώσσα τους.

Έχοντας ακούσει το cd 6 φορές μπορώ με σιγουριά να πω ότι μου αρέσει πολύ. Εντάξει το Last Goodbyes θυμίζει πολύ Nightwish την μεσαία εποχή της Anette βέβαια αλλά μακάρι να τραγουδούσαν έτσι σκέφτομαι. Η Nitte εδώ κάνει εξαιρετική δουλειά και θα ευχόμουν να την έπαιρνε ο μέγας Tuomas στους Nightwish μετά την Tarja. Εξάλλου το δυναμικό και μελωδικό στυλ των Battle Beast με τα θαυμάσια πλήκτρα του Tuomas θα έδεναν μια χαρά.

Μερικοί λένε ότι μοιάζουν πολύ στους Stratovarius και δεν τους αρέσει. Εγώ βλέπω ότι μοιάζουν πολύ στους Nightwish και λογικό είναι αφού είναι η μεγάλη μπάντα της πατρίδας τους. Από που αλλού να επηρεαστούν εκτός από τους καλύτερους. Εγώ θα ευχόμουν το Imaginaerum των Nightwish να ήταν στο ίδιο στυλ με αυτό που ακούω τώρα. Ευτυχώς που βρέθηκε η Floor και σώθηκε η μπάντα. Ψάχνω να βρω μήπως έχουν κάποια συναυλία κοντά η μαζί με τους Nightwish αλλά δεν βρίσκω τίποτα.

Ένα τέτοιο event θα ήταν υπέροχο. Φαντάζομαι μέρα που θα ανοίγουν οι Dreamtale, θα ακολουθούν οι Battle Beast, μετά οι Sonata Arctica και στο τέλος φυσικά οι υπέροχοι Nightwish. Αυτή θα ήταν μια βραδιά φανταστικού συμφωνικού μέταλ, στο τέλος δεν θα γυρνούσαμε σπίτι από την ευχαρίστηση. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για τα παιδιά εκτός από ότι τα κατάφεραν περίφημα με το καινούριο τους cd που δεν πρέπει να χάσει κανείς φίλος του συμφωνικού μέταλ.

Το δεκάρι είναι αυτονόητο για τέτοια δημιουργία, ήταν μια εύκολη απόφαση. 10/10 και μακάρι να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο με το δίδυμο τραγουδιστών που ταιριάζουν απόλυτα και είναι σαφώς ανώτερο από τις προηγούμενες δουλειές τους. Ακόμη και το μοντέρνο στυλ που έχουν ορισμένα τραγούδια μου αρέσει ιδιαίτερα παρότι δεν είμαι και πολύ φαν των μοντέρνων στοιχείων σε μέταλ δημιουργίες. Εδώ τα παιδιά το κατάφεραν υπέροχα να το κάνουν πολύ πετυχημένα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. King Of Kings
2. Blood of the Morning Star
3. Last Goodbyes
4. Ghostride
5. Immortal Souls
6. No Shadow Goes Too Far
7. Summer Rose
8. The Glory
9. Eye For An Eye
10. Lady Dragon
11. Silent Scream
12. Tanhupullo
13. Sleeping Beauty
14. Pirates’ Lullaby

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Nitte Valo - Φωνητικά
Jarno Vitri - Φωνητικά
Rami Keränen - Κιθάρα
Akseli Kaasalainen - Πλήκτρα
Arto Pitkänen - Ντραμς
Zsolt Szilagyi - Κιθάρα
Mikko Hepo-oja - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου του 2022 από τους ίδιους σαν ανεξάρτητη παραγωγή.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 61 λεπτά.

Exit mobile version