LifeSteps.gr

Destruction - Diabolical review

Destruction

Δεν χρειάστηκε να ψάξω και πολύ για να βρω κάτι το καλό να παρουσιάσω αφου έπεσε το μάτι μου στο ωραίο εξώφυλλο του καινούριου cd των κλασικών thrashers, των Destruction από την Γερμανία. Πρόκειται φυσικά για την γνωστή μπάντα που την ξέρουν όλοι οι μεγαλύτεροι ήδη από τα 80 αφού ιδρύθηκε το 1982 και έχει κυκλοφορήσει πολύ υλικό που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ακροατή του thrash ήχου.

Παρόλο που είχα να τους ακούσω κάποια χρόνια βλέπω αμέσως ότι παραμένουν πιστοί στον ρυθμό που τους θυμόμουν λες και ο χρόνος δεν τους άγγιξε καθόλου όπως πολλές άλλες μπάντες του ίδιου είδους φυσικά. Οι Γερμανοί συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους και μάλιστα γίνονται και καλύτεροι, πιο ώριμοι όσο ο καιρός περνά. Έχουν τον ξέφρενο ρυθμό τους αλλά και όπου χρειάζεται μπαίνει και λίγη μελωδία όπως στο τραγούδι No Faith in Humanity που μου τράβηξε αμέσως την προσοχή.

Μου αρέσει, ειδικά στο thrash, μια μπάντα να παραμένει σταθερή στον ήχο της ακόμα κι αν βγάζει 30 η 40 χρόνια μια από τα ίδια. Αυτό που συμβαίνει με πολλές μπάντες, όχι απαραίτητα στο thrash που πρέπει να είναι γρήγορο και δυναμικό, και σε άλλα είδη είναι αυτή η ανεξέλεγκτη εισαγωγή prog στοιχείων που αλλοιώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Όταν έχεις συνηθίσει κάποιον στο gothic η doom metal και μετά στο κάνει τόσο prog που δεν ακούγεται πλέον είναι ένα μαρτύριο.

Και το κάνουν αυτό αρκετές γνωστές μάλιστα μπάντες σε μένα τουλάχιστον αφού τους άκουγα στα 90 με άλλο ήχο και τώρα στις νέες τους κυκλοφορίες είναι απαράδεκτοι. Για αυτό μερικές φορές γυρνάω ξανά σε παλιές κλασικές αξίες όπως οι Destruction που έχουμε εδώ η και οι συμπατριώτες τους οι Kreator που συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα. Και στο death metal έχω παρατηρήσει αλλαγές προς την prog μεριά αλλά τουλάχιστον εκεί μου αρέσει το είδος και είναι ευχάριστες οι όποιες αλλαγές και πειραματισμοί αρκεί να μην το παρακάνουν βέβαια.

Έβλεπα τα νέα single των Amon Amarth και των Soilwork, δύο από τις καλύτερες και πιο γνωστές σουηδικές μπάντες του melodic death ήχου και μου άνοιξε η όρεξη για τις επίσημες κυκλοφορίες σε λίγες μέρες από τώρα. Τουλάχιστον λέω να πιάσω και κάτι καλό από το είδος αυτό στα χέρια μου γιατί πολλά περνάνε αλλά λίγα αγγίζουν. Έχω και το νέο cd των Σουηδών Evergrey από το Γκέτεμποργκ μάλιστα που τους γνωρίζω από αρκετά παλιά αλλά επειδή είναι πολύ prog δεν μου άρεσαν ποτέ για να τους παρουσιάσω. Δεν το γυρίζανε στο melodeath σκεφτόμουν που έχει και τόσες καλές μπάντες στην πόλη τους, ολόκληρη σχολή και αυτοί εκεί τόσα χρόνια σε ένα αδιάφορο, για μένα, ήχο.

Ξαναγυρίζοντας στο cd μας τώρα μετά την παράκαμψη αυτή να πω ότι την ευχαριστήθηκα την κυκλοφορία των θρυλικών Destruction. Μπορεί να είναι ένα κλικ πιο αργοί σε σχέση με τον ξέφρενο ρυθμό των πολύ παλιών παρόμοιων cd αλλά τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε και το headbanging μας άνετα και να το ακούμε ευχάριστα χωρίς να μας πονάνε τα αυτιά. Καλή κυκλοφορία για την εποχή μας είναι σίγουρα, δεν πιστεύω να μην ικανοποιήσει τους φίλους του καλού speed/thrash metal.

Για αυτό και αξίζουν ένα ωραίο 9/10 από μένα που προτιμώ τους κλασικούς ήχους και γρήγορους ρυθμούς από κάθε λογής μοντέρνα ακούσματα στο είδος αυτό πάντοτε που δεν χωράει πειραματισμούς και μεγάλες αλλαγές. Τουλάχιστον οι γνωστές μπάντες του χώρου ξέρουν τι ζητάει ο κόσμος και τον ανταμείβουν ανάλογα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Under The Spell
2. Diabolical
3. No Faith In Humanity
4. Repent Your Sins
5. Hope Dies Last
6. The Last Of A Dying Breed
7. State Of Apathy
8. Tormented Soul
9. Servant Of The Beast
10. The Lonely Wolf
11. Ghost From The Past
12. Whorefication
13. City Baby Attacked By Rats

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Marcel "Schmier" Schirmer – Φωνητικά, μπάσο
Randy Black – Ντραμς
Damir Eskic – Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Martin Furia – Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Thrash metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 47 λεπτά.

Exit mobile version