LifeSteps.gr

Nightfall - At Night We Prey review

Nightfall

Άργησα λίγο να παρουσιάσω κάτι από τους δικούς μας πολύ καλούς και έμπειρους Nightfall, μια μπάντα που δραστηριοποιείτε στον χώρο από τις αρχές του 90 και συγκεκριμένα από το 1991 όταν και ιδρύθηκε από τον Ευθύμη Καραδήμα, τραγουδιστή και μπασίστα της μπάντας που κρατάει την μπάντα ζωντανή τόσα χρόνια παρά τις αρκετές αλλαγές των μελών της. Ας δούμε πιο προσεκτικά το cd αυτό με τον τίτλο At Night We Pray.

Το cd ήρθε αρκετά αργότερα από την τελευταία κυκλοφορία τους το 2013 με τον τίτλο Cassiopeia αλλά άξιζε την τόση αναμονή γιατί βγήκε καλύτερο σε πολλούς τομείς. Σε μένα που αρέσουν τα πιο σκοτεινά δημιουργήματα με λίγο από όλα μέσα έκανε αμέσως κλικ το cd αυτό. Έχει ακριβώς ότι ζητάει ένας φαν του είδους και της σκοτεινής ατμοσφαιρικής μουσικής. Δεν με κουράζει καθόλου και το έχω ακούσει 3 φορές στην σειρά.

Τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς και έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι υψηλών προδιαγραφών. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες μεγάλες μπάντες από το εξωτερικό που βγάζουν συνέχεια καινούρια έργα αλλά χωρίς να υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους. Μερικά είδη θέλουν και αυτήν την ξεχωριστή πινελιά για να γίνουν καλύτερα, λίγος πειραματισμός δεν βλάπτει αρκεί να παραμένει ο αρχικός ήχος στην πλειοψηφία των κομματιών.

Μόνο στην περίπτωση του thrash έχω ενστάσεις σχετικά με την εισαγωγή extra στοιχείων γιατί θέλω το γρήγορο και δυνατό ρυθμό να υπάρχει ατόφιος. Εδώ ακούω ακόμη τους παλιούς δίσκους των Metallica γιατί από ένα σημείο και μετά σήκωσα τα χέρια ψηλά. Υπάρχουν όμως και παραδείγματα όπως οι Amorphis που όσο πάνε και φτάνουν στην τελειότητα. Αλλά τέτοιες μπάντες είναι λίγες και μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Για αυτό και προτιμώ τις μπάντες που δεν αλλάζουν σημαντικά τον ήχο τους όσα χρόνια και αν περάσουν. Καλύτερα τα ίδια ακούσματα από κάτι το διαφορετικό που ξενίζει τελικά στο αυτί του ακροατή. Εδώ οι αγαπητοί μας Nightfall παρά τα χρόνια που περνούν παραμένουν προσηλωμένοι σε έναν ήχο που μου αρέσει, δυναμικό, σκοτεινό και γρήγορο όσο χρειάζεται. Είναι και το είδος τέτοιο που δεν δέχεται πολλούς πειραματισμούς γιατί βγαίνει από την πορεία εύκολα.

Το να γίνει ένα καθαρό death metal λίγο πιο μελωδικό η και λίγο prog δεν με ενοχλεί καθόλου, ίσα-ίσα μου αρέσει το είδος. Αλλά από εκεί μέχρι την αντίθετη πλευρά όπως έχω ακούσει σε κάποιες άλλες μπάντες που δεν χρειάζεται να αναφέρω υπάρχει μεγάλη απόσταση. Εδώ τα παιδιά το κατάφεραν απόλυτα να το πετύχουν το σωστό είδος. Θα ήθελα να τους έβλεπα σε μια περιοδεία με τους Insomnium, τους Amorphis και τους Brymir που περιμένω με ανυπομονησία την νέα τους δουλειά σύντομα.

Θα ήταν μια φανταστική βραδιά σκοτεινού μελωδικού death metal με λίγο prog μέσα αλλά να μπορούσαμε να κάνουμε και λίγο headbanging άνετα και ωραία βλέποντας τις αγαπημένες μας μπάντες. Εδώ να βάλω και την βαθμολογία μου αφού πρώτα πω ένα μπράβο στα παιδιά για την πολύ καλή τους προσπάθεια. 10/10 και εύχομαι πάντα επιτυχίες και ακόμα καλύτερες συνθέσεις αν αυτό είναι εφικτό βέβαια γιατί το πολύ καλό δεν γίνεται εύκολα τέλειο. Και ίδιο με αυτό να βγει δεν με χαλάει καθόλου πάντως.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. She Loved the Twilight
2. Killing Moon
3. Darkness Forever
4. Witches
5. Giants of Anger
6. Temenos
7. Meteor Gods
8. Martyrs of the Cult of the Dead (Agita)
9. At Night We Prey
10. Wolves in Thy Head

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Ευθύμης Καραδήμας - Φωνητικά, μπάσο, πλήκτρα
Μιχάλης Γαλιάτσος - Κιθάρα
Κώστας Κυριακόπουλος - Κιθάρα
Φώτης Μπερνάρντο - Ντραμς
Βασιλική Μπιζά - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου του 2021 από την εταιρεία Season of Mist.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του πολύ καλού cd των Nightfall είναι περίπου 46 λεπτά.

Exit mobile version