LifeSteps.gr

Victorius - Dinosaur Warfare Pt. 2 – The Great Ninja War review

Victorius

Όταν πρόκειται για συμφωνικό power metal δεν χρειάζεται να ψάξω πολύ για να βρω κάτι καλό, έτσι σκέφτηκα τους Victorius από την Γερμανία και το ολοκαίνουριο cd τους με τίτλο Dinosaur Warfare Pt. 2 – The Great Ninja War. Όπως δηλώνει και ο τίτλος για το τι θα ακούσουμε από τους στίχους, αυτοί περιλαμβάνουν δεινόσαυρους και νίντζα. Ταιριάζει στο είδος αυτό οτιδήποτε έχει σχέση με φανταστικά πλάσματα, εχθρούς, βασιλιάδες, δράκους, πρίγκιπες και ατέλειωτες μάχες με ηρωικούς στρατιώτες κάθε είδους. Έχω συνηθίσει στα φανταστικά ακούσματα και δεν με παραξένεψε αυτό.

Το μεγάλο ζήτημα σε αυτό το είδος είναι η μουσική φυσικά και κατά πόσο σε ωθεί να διασκεδάσεις, οι στίχοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Οι μελωδίες είναι όπως ακριβώς τις περίμενα και μου αρέσουν βέβαια από μια μπάντα του είδους αν και έχω ακούσει δεκάδες ακόμα και τώρα τελευταία. Το cd έχει μια σταθερότητα στις συνθέσεις που ακούμε, με μπόλικες φανταστικές αναφορές σε ρομπότ, λέιζερς και δεινόσαυρους βέβαια, όλα δοσμένα με προσοχή και μελωδικότητα ώστε να μην κουράζουν καθόλου τον ακροατή.

Η φαντασία των τραγουδιών μου θύμισε λίγο τους Βρετανούς Gloryhammer και τους φανατικούς rpgάδες Twilight Force από την Σουηδία, και οι δύο εξαιρετικές μπάντες και μέσα στις αγαπημένες μου στο είδος. Σαν φαν του φανταστικού δεν μπορούσε τέτοιο cd να περάσει απαρατήρητο από το ραντάρ μου. Είναι ότι πρέπει για να κάνει κάποιος ένα ευχάριστο διάλειμμα από κάτι βαρύτερο όπως για παράδειγμα ένα thrash συγκρότημα που άκουγα πιο πριν.

Έχουν πλάκα και οι ήχοι από λέιζερς και δεινόσαυρους που ακούγονται μέσα στα τραγούδια και στην ωραία εισαγωγή. Είναι σαν να βρισκόμαστε μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι και συμμετέχουμε σε φανταστικές μάχες. Τα παιδιά έχουν καταφέρει να περάσουν το κλίμα φαντασίας και ενέργειας που ξεχειλίζει στα τραγούδια τους ώστε να μας κάνουν να χαρούμε λιγάκι και να ξεχάσουμε προβλήματα έστω και για μια ώρα. Το τραγούδι Victorius Dinogods μου θυμίζει έντονα τους Gloryhammer με την περιγραφή του και μένει αμέσως στο νου με τον ωραίο γρήγορο ρυθμό του.

Στο τρίτο τραγούδι το Mighty Magic Mammoth στην εισαγωγή ακούμε τα βήματα ενός μυθικού Μαμούθ να περπατά και αμέσως μετά ξέφρενος ρυθμός. Έτσι κυλάει και ολόκληρο το cd για να μην αναφέρω ξεχωριστά το κάθε τραγούδι. Το γενικό σύνολο είναι πολύ προσεγμένο και ακούγεται πολύ ευχάριστα ειδικά στους φαν του συμφωνικού power metal. Σε φαν πιο σκληροπυρηνικού ήχου δεν θα αρέσει, έτσι κι αλλιώς τα παιδιά απευθύνονται στο κοινό που τους αρέσει η φαντασία και ο ξέφρενος ρυθμός του είδους.

Εγώ από την μεριά μου δεν βρήκα κανένα ελάττωμα στο cd των Victorius γιατί ήξερα από την αρχή τι περίπου θα άκουγα σε τέτοιο έργο και χωρίς να δώσω σημασία στα φανταστικά λόγια των τραγουδιών παρά μόνο στην μουσική η οποία μου άρεσε πολύ, για το είδος αυτό πάντοτε. Ένα 10/10 το αξίζουν πιστεύω οι φίλοι μας για την φανταστική δημιουργία τους και επειδή δεν έχω ακούσει κάποιο από τα παλιότερα τους cd για να μπορώ να συγκρίνω αν είναι καλύτεροι, τώρα θα ψάξω στην συλλογή να βρω τι έχω για να το ακούσω άμεσα.

Κι από ότι διαβάζω είναι από το 2004 η μπάντα και με άλλες 5 κυκλοφορίες έως τώρα άρα κάτι θα βρω. Μπράβο στα παιδιά και να συνεχίσουν δυνατοί να μας προσφέρουν ωραίες φανταστικές δημιουργίες και στο μέλλον κι αν τους δούμε και σε κανένα live από κοντά ακόμα καλύτερα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Saurus Invictus Lazerus
02. Victorious Dinogods
03. Mighty Magic Mammoth
04. Jurassic Jetfighters
05. Dinos And Dragons
06. Katana Kingdom Rising
07. God Of Roar
08. Night Of The Nuclear Ninja
09. Triceps Ceratops
10. Tyrannosaurus Steel
11. Shadow Of The Shinobi
12. Powerzord
13. Mighty Magic Mammoth (radio edit version)

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

David Bassin – Φωνητικά
Dirk Scharsich – Κιθάρα
Florian Zack – Κιθάρα
Andreas Dockhorn – Μπάσο
Frank Koppe – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου 2022 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 50 λεπτά.

Μπορείτε να πάρετε το cd των Victorius απευθείας από την εταιρεία τους εδώ.

Exit mobile version