LifeSteps.gr

Assumption - Hadean Tides review

Assumption

Οι Assumption είναι μια μπάντα από την γειτονική μας Ιταλία που δημιουργήθηκε το 2011 από τον Giorgio και τον David στο Παλέρμο και παίζουν ένα ωραίο death / doom metal με περισσότερο βάρος προς το doom στοιχείο σε αντίθεση με τους προηγούμενους που άκουγα και προσπαθούσαν να ισορροπήσουν τα πράγματα. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη προσπάθεια τους στον απαιτητικό χώρο του είδους αυτού.

Αυτό που παρατηρεί κανείς ακούγοντας το cd των Assumption είναι ότι είναι αρκετά αργό σε σχέση με τα αντίστοιχα του είδους που είναι και αρκετά τώρα τελευταία. Φαίνεται η κλίση του προς το αργό βασανιστικό και χαοτικό doom χωρίς όμως να φτάνει και στο funeral doom που είναι πολύ τελετουργικό και βαρύ. Μερικές φορές ακούγεται μονότονο και απελπιστικά αργό αλλά έτσι είναι το αληθινό στυλ του αλλιώς θα πηγαίναμε αλλού.

Προς το τέλος του το cd πάει να πάρει και το μελαγχολικό στυλ του funeral doom με τα αντίστοιχα λόγια και την απαραίτητη μουσική υπόκρουση αλλά δεν φτάνει σε αυτό το παγωμένο στυλ που μου δίνουν τα σκανδιναβικά παρόμοια συγκροτήματα. Είναι σαν να ακούω ένα ενδιαφέρον doom εξ Ιταλίας παρά τον απελπισμένο ήχο των Shape of Despair για παράδειγμα.

Βέβαια η κάθε σχολή έχει και το χαρακτηριστικό της γνώρισμα οπότε θα το κρίνω βάση αυτού που ακούγεται και όχι σε σχέση με τις κορυφαίες μπάντες του funeral doom. Αν τους κρίνω σε σχέση με τους Νορβηγούς Funeral η τους Φινλανδούς Swallow the Sun που θεωρώ από τις καλύτερες μπάντες του doom και αγαπημένες μου αναγκαστικά μένουν πίσω. Αν κρίνω με βάση τους Ataraxy που άκουγα πριν βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο απλώς εδώ υπάρχει περισσότερο doom στοιχείο ενώ πριν υπήρχε μια μέση κατάσταση.

Σε τελική ανάλυση τα παιδιά από την Ιταλία υπηρετούν σωστά ένα δύσκολο είδος από αυτό που ακούω. Φυσικά επειδή μου αρέσει το doom μπορεί να μην έχουν όλοι την ίδια άποψη για τους Assumption. Σε άλλους θα αρέσουν περισσότερο και σε άλλους, που προτιμούν πιο γρήγορο ρυθμό, λιγότερο. Το πρόβλημα που έχω με αυτές τις μπάντες είναι η έλλειψη στοιχείων και φωτογραφιών για να τους μάθει ο κόσμος καλύτερα. Αν μια μπάντα μετά από 10 η 20 χρόνια ή και παραπάνω παραμένει να παίζει σε μικρά κλαμπ και να μην προσέχει την φήμη της εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να βοηθήσω.

Πρέπει και οι εταιρείες να προσέχουν τις μπάντες τους και να μην τις αφήνουν στην τύχη τους γιατί έτσι δεν πρόκειται ποτέ να βγουν στην επιφάνεια όσο ταλέντο κι αν έχουν. Εδώ προωθούνται κάτι αδιάφορες μπάντες και τις ξέρει ο κόσμος και μένουν στην αφάνεια ταλαντούχα παιδιά που θα είχαν να δώσουν πολλά στον χώρο και τελικά εγκαταλείπουν την προσπάθεια και το γυρίζουν σε κάτι άλλο μετά.

Τουλάχιστον εγώ θα παρουσιάζω ότι πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο κι όχι ότι βγαίνει στην αγορά όσο μεγάλο κι αν είναι σαν όνομα. Προτιμώ 10 καλά cd παρά 50 σαβούρες που είναι για πέταμα. Και ειδικά στο συμφωνικό μέταλ που το ξέρω και καλά όπως και το καλό power metal η και το doom βέβαια. Εντάξει δεν είναι όλοι Epica και Amorphis όπως και Ensiferum η Insomnium αλλά υπάρχουν ωραίες μπάντες που καλύπτουν μεγάλο μέρος της μέταλ σκηνής.

Εδώ να βάλω και ένα βαθμό στους φίλους μας από την Ιταλία για την προσπάθεια τους αυτή. Πιστεύω ένα 7/10 αξίζει το cd τους, δεν είναι ούτε τέλειο αλλά ούτε και αδιάφορο. Σε μερικούς θα αρέσει και σε άλλους όχι, αυτό είναι σίγουρο.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Oration
2.Submerged By Hadean Tides
3.Daughters Of The Lotus
4.Breath of the Dedalus
5.Liquescent Hours
6.Triptych
7.Black Trees Waving

Η μπάντα ουσιαστικά αποτελείται από τους εξής τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς:

Giorgio Trombino - Φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα
Matija Dolinar - Κιθάρα
Claudio Troise - Μπάσο
David Lucido - Ντράμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Μαίου από την εταιρεία Everlasting Spew Records.

Είδος: Death / Doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 56 λεπτά.

Το cd μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version