LifeSteps.gr

Bewailer - Where My Demise Dwells review

Bewailer

Converted from WebP to JPG using ezgif.com

Ενώ έψαχνα να βρω κάτι σε συμφωνικό μέταλ για να αλλάξουμε και λίγο το στυλ πέφτει το μάτι μου στους Bewailer από την Ρωσία. Πρόκειται για δύο ταλαντούχους μουσικούς από την Μόσχα και αυτό είναι το πρώτο τους δημιούργημα στον χώρο του death / doom βέβαια αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το αναφέρω γιατί μου άρεσε πολύ η προσπάθεια τους.

Τώρα τελευταία έχει πέσει πολύ death /doom αλλά ευτυχώς μου αρέσει σαν είδος και το ένα είναι καλύτερο από το άλλο που ακούω. Το μόνο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη πληροφοριών όπως σε πολλές μπάντες τελευταία κυρίως σε αυτό το είδος αλλά θα προσπαθήσω να βρω ότι μπορώ γιατί η καλή μουσική πρέπει να ακούγεται και τα παιδιά έχουν το ταλέντο να φτιάξουν ωραίες δημιουργίες.

Αυτό που ξεχώρισα αμέσως στο cd εκτός από τον συνηθισμένο αργό ρυθμό του πραγματικού doom είναι η πολύ έξυπνη προσθήκη καθαρών γυναικείων φωνητικών που δίνει μια άλλη διάσταση στο όλο έργο. Δεν είναι σε όλα τα τραγούδια βέβαια αλλά και αυτό το λίγο αρκεί για να φτιάξει μια ατμόσφαιρα μοναδική για το είδος που μου θύμισε τους Draconian. Θα ήθελα να το συνεχίσουν και σε μελλοντικές κυκλοφορίες αυτήν την προσθήκη για να δώσουν ένα προσωπικό στίγμα στις συνθέσεις τους.

Τα παιδιά έχουν φανερά επηρεαστεί από μεγάλες μπάντες του είδους όπως για παράδειγμα οι Swallow the Sun αλλά διατηρούν το δικό τους μελαγχολικό και πεσιμιστικό μερικές φορές στυλ. Είναι πολύ πετυχημένη και η αφήγηση στα τραγούδια που δίνει το έναυσμα για να ακολουθήσει η πένθιμη και βαριά μουσική χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση να κουράζει τον ακροατή. Οι στίχοι αναφέρονται σε ότι ακριβώς περιμένει κάποιος από ανάλογη δημιουργία στον κόσμο του doom.

Ακόμα και το τελευταίο κομμάτι, το Silver Lining, που είναι instrumental είναι πολύ καλό και μελωδικό με συνέπεια να το ακούω συνέχεια. Γενικά το όλο κλίμα του cd είναι πολύ εύστοχο και μου θυμίζει μπάντες με πολλά χρόνια στον χώρο του doom. Αν κατάφεραν τα παιδιά στο ξεκίνημα να πάνε τόσο καλά φαντάζομαι τι θα επακολουθήσει στις επόμενες κυκλοφορίες τους. Σίγουρα έχουν το ταλέντο και όλο το μέλλον μπροστά τους να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Τώρα που ανέβηκε η ποιότητα στο doom σκέφτομαι που να βρω κάτι καλύτερο να βάλω, μάλλον πάμε για αλλαγή είδους έστω και για λίγο. Είναι και τα καινούρια cd αδιάφορα τα περισσότερα και πρέπει να ψάξω στα περσινά η και πιο παλιά να βρω κάτι που δεν έχω παρουσιάσει ακόμη. Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιο συμφωνικό της προκοπής γιατί στο doom βλέπω αρκετά αλλά είναι από το 2019 και από γνωστές μπάντες μάλιστα. Κάτι βρήκα αλλά είναι πάλι τρία χρόνια κυκλοφορία. Τουλάχιστον είναι καλό το cd και δεν το έχω αναφέρει οπότε προκρίνεται.

Κλείνοντας αφού πρώτα βάλω και ένα 9/10 στους φίλους μας από την Ρωσία να τους ευχηθώ να συνεχίσουν δυνατοί να μας προσφέρουν ακόμα καλύτερες συνθέσεις στο μέλλον. Έχουν όλο το ταλέντο και μπορούν να τα καταφέρουν άνετα. Και με μια μεγαλύτερη εταιρεία στο μέλλον όπου θα προωθεί την δουλειά τους παγκοσμίως να τους δούμε και σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ με τις γνωστές μπάντες του χώρου.

Το tracklist του πολύ ενδιαφέροντος αυτού cd είναι το ακόλουθο:

1. Thorngates
2. Endless Fall
3. Moonspires
4. An Old Remembrance
5. Silent Passenger
6. Nocturnal Sacrifice
7. Silver Lining

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από δύο ταλαντούχους μουσικούς:

Flammarius - Αφήγηση και στίχους
Ovfrost - Φωνητικά, κιθάρα, μπάσο, γράψιμο των τραγουδιών

Συμμετέχει επίσης σε ορισμένα τραγούδια στα γυναικεία καθαρά φωνητικά και η Evgenia Samsonova.

Το cd κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου του 2019 από την εταιρεία Solitude Productions που ειδικεύεται στο doom.

Είδος: Death / Doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 47 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version