LifeSteps.gr

Ancient Bards - Origine (The Black Crystal Sword Saga Part 2) review

Ancient Bards

Μια ωραία μπάντα από την γειτονική μας Ιταλία είναι οι Ancient Bards που δημιουργήθηκαν το 2006 από τον Daniele Mazza. Δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλά cd μέχρι τώρα και αυτό είναι η τέταρτη στούντιο ηχογράφησή τους. Επειδή μου αρέσουν από παλιά όταν τους είχα ακούσει για πρώτη φορά αποφάσισα να αναφερθώ και στο τελευταίο τους cd παρόλο που είναι από το 2019. Γενικά από την χώρα έχω πολλές αγαπημένες μπάντες και σίγουρα η συγκεκριμένη είναι μέσα σε αυτές.

Λογικό στο ξεκίνημά τους να έχουν επηρεαστεί από τους θρυλικούς συμπατριώτες τους τους Rhapsody. Θα το θεωρούσα και περίεργο αν είναι στο ίδιο στυλ μουσικής να μην έχουν ακούσει η να μην έχουν παίξει μαζί με τους προαναφερθέντες ήρωες του συμφωνικού ήχου. Όμως η δυναμική παρουσία της αγαπητής Sara σαν front woman συν τις ωραίες μελωδίες και τα χορωδιακά μέρη στις συνθέσεις τους κάνουν την διαφορά.

Δεν ήταν ποτέ δυνατόν ένα τέτοιο μουσικό δημιούργημα να μην μου κάνει κλικ και να μην μου αρέσει σαν φαν του είδους. Και ειδικά μετά από αρκετές μέρες στο απαιτητικό και μελαγχολικό doom μια τέτοια αλλαγή ρυθμού ηχεί πολύ ευπρόσδεκτα. Έχει τόση μελωδία το cd που είναι αδύνατον να μην αρέσει στους φανς του συγκεκριμένου είδους. Νομίζω το είχα κατατάξει στα καλύτερα της τότε χρονιάς που είχε αρκετές ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες σε όλα τα είδη.

Ειδικά το τελευταίο τραγούδι στην κανονική έκδοση, το The Great Divide, που είναι σχεδόν 15 λεπτά είναι υπέροχο, ανεπανάληπτη μελωδία. Μετά το βαρύ doom οι μελωδίες που ακούγονται και βρίσκονται σε όλα τα κομμάτια δημιουργούν μια τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα. Έχει παράδοση η Ιταλία στο ωραίο συμφωνικό μέταλ, δεν είναι μόνο οι μεγάλοι Rhapdody, υπάρχουν τόσες πολλές αξιόλογες μπάντες που νομίζω ότι έχω παρουσιάσει αρκετές μέχρι τώρα.

Θα τις βάλω όλες σιγά-σιγά κι όχι μόνο από το συμφωνικό αλλά από σχεδόν όλα τα είδη που ακούω συχνά. Με εξαίρεση κάποια συγκεκριμένα που δεν ακούω όλα τα υπόλοιπα θα παρουσιαστούν με τον καιρό. Μου αρέσει που χρησιμοποιούν και την ιταλική γλώσσα σε κάποιο τραγούδια όπως εδώ κάνουν στο μπόνους κομμάτι Eredita Aurea και όπως φυσικά κάνανε και οι Temperance στο εξαιρετικό Diamanti που έχω παρουσιάσει.

Δίνει μια άλλη διάσταση στην σύνθεση όταν ακούγεται στην μητρική γλώσσα ενός καλλιτέχνη το κομμάτι, για αυτό και προτιμώ πολλές folk metal μπάντες από τον βορρά κυρίως που το κάνουν αυτό συνέχεια η τραγουδούν στην δική τους διάλεκτο. Σαν τους Korpiklaani από την Φινλανδία για παράδειγμα που πρέπει να βρω που έχω το τελευταίο τους cd για να το παρουσιάσω κάποια στιγμή.

Ξαναγυρνώντας στους Ιταλούς φίλους μας, τους Ancient Bards, μπορώ να πω ότι το cd τους είναι πάρα πολύ καλό και θα αρέσει σε όλους τους φανς του ποιοτικού συμφωνικού μέταλ. Μπορεί κάποιοι να το βαθμολογούν χαμηλά αλλά είναι αυτοί που δεν τους αρέσει το είδος καθόλου και απορώ γιατί τα πιάνουν τέτοια cd. Από μένα ένα 10/10 γιατί μου αρέσει το είδος και η μπάντα είναι στις αγαπημένες μου από την γείτονα χώρα. Περιμένω να βγάλουν κάτι καινούριο τα παιδιά να το παρουσιάσω αμέσως.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Origine
2. Impious Dystopia
3. Fantasy's Wings
4. Aureum Legacy
5. Light
6. Oscurità
7. Titanism
8. The Hollow
9. Home Of The Rejects
10. The Great Divide

Τα επιπλέον τραγούδια στην έκδοση μου είναι τα παρακάτω:

11. Eredita Aurea (Orchestral Version - μπόνους τραγούδι)

12. Home Of The Rejects (Karaoke Version - μπόνους τραγούδι)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Sara Squadrani - Φωνητικά
Claudio Pietronik - Κιθάρα
Daniele Mazza - Πλήκτρα
Martino Garattoni - Μπάσο
Federico Gatti - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου του 2019 από την εταιρεία Limb Music.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του πολύ καλού αυτού cd είναι 67 λεπτά περίπου στην έκδοση που το έχω.

Το cd μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version