LifeSteps.gr

Whyzdom - Of Wonders And Wars review

Whyzdom

Οι Whyzdom είναι μια μπάντα συμφωνικού μέταλ από το Παρίσι της Γαλλίας και το Of Wonders And Wars είναι η πέμπτη τους στούντιο ηχογράφηση από την στιγμή που ιδρύθηκαν το 2007 από τον κιθαρίστα Vynce Leff. Έχουν αλλάξει τραγουδίστριες σε αυτά τα χρόνια αλλά τώρα τελευταία με την προσθήκη της πολύ καλής Marie Mac Leod νομίζω ότι βρήκαν τον σωστό τους δρόμο.

Κάποια στιγμή είχε τραγουδήσει και η αγαπητή μου Clémentine Delauney σε κάποιες συναυλίες από το 2010 έως το 2012 όπως και η γλυκύτατη Lisa Middelhauve. Νομίζω όμως ότι τώρα είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας τους με την Marie. Ειδικά αυτό το cd, το Of Wonders And Wars, είναι πολύ καλό για το είδος του συμφωνικού μέταλ φυσικά. Δεν θυμάμαι ακριβώς το προηγούμενο τους, το As Time Turns to Dust του 2018, έχω αρκετό καιρό να το ακούσω για να μπορώ να συγκρίνω αν είναι χειρότερο η το ίδιο.

Πάντως είναι μια ποιοτική μπάντα που δεν απογοητεύει τον ακροατή. Τα έχω όλα τα cd τους σε κάποιο ντουλάπι με τα υπόλοιπα συμφωνικά, εκεί γίνεται ο χαμός γιατί είναι πάρα πολλά όπως και στην θήκη με τα doom που έχει περίπου 100 κυκλοφορίες. Στα συμφωνικά είναι πολύ περισσότερα βέβαια. Θα ψάξω να βρω και το προηγούμενο για μια πρόχειρη έστω σύγκριση. Το βρήκα τελικά από το όμορφο εξώφυλλο του με το ρολόι. Όλα τους τα εξώφυλλα είναι πολύ προσεγμένα και τραβάνε την προσοχή.

Πολλοί λένε ότι μοιάζουν με τους Nightwish της περιόδου που ήταν η Tarja αλλά αυτό είναι αναμενόμενο για μένα γιατί πολλές μπάντες επηρεάστηκαν από τότε και η σοπράνο φωνή είναι εύκολο να μιμηθεί. Το θέμα είναι να μην τους αντιγράφουν και τα παιδιά εδώ δεν το κάνουν. Έχουν ένα ωραίο κινηματογραφικό ορχηστρικό στυλ σε ορισμένα τραγούδια που είναι το σήμα κατατεθέν του είδους.

Είναι και η φινετσάτη γαλλική προφορά της Marie που μου θυμίζει την Clémentine και αυτό το θεωρώ στα πολύ θετικά του cd. Όπως και την όλη παραγωγή και ενορχήστρωση που βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μελωδίες και αρμονική συνύπαρξη φωνής και οργάνων υπάρχει παντού. Φαίνεται το ταλέντο και η πείρα που χρειάζεται για να βγει ένα τόσο αξιόλογο αποτέλεσμα.

Πολύ καλό είναι και το εξώφυλλο του cd με την πυραμίδα. Τώρα που άκουσα λίγο και από το προηγούμενο νομίζω ότι αυτό είναι πιο μελωδικό, όπως ακριβώς χρειάζεται για να αρέσει ένα συμφωνικό έργο. Απορώ με κάποιους που δεν τους αρέσει και βάζουν χαμηλές βαθμολογίες. Υπάρχουν τόσες κυκλοφορίες εκεί έξω που είναι αδύνατον να μην μπορεί να βρει κάποιος κάτι που να του αρέσει. Άλλος λέει ότι μοιάζει στην Tarja. Ναι, εντάξει όπως άλλες χίλιες τραγουδίστριες εκεί έξω.

Και πόσες δεν μοιάζουν στην φωνή της Tarja αναρωτιέμαι;. Μου έρχονται έτσι πρόχειρα στο μυαλό καμμιά 20αριά τραγουδίστριες, δηλαδή πρέπει να βαθμολογούμε χαμηλά όλα τα παιδιά που δώσανε τα πάντα για να έχουμε ένα ευχάριστο αποτέλεσμα;. Άδικο το βλέπω και εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω ποτέ ειδικά στο συμφωνικό μέταλ που γίνεται χαμός από νέες κυκλοφορίες.

Πιστεύω ότι ένα 9/10 το αξίζουν οι φίλοι μας από την Γαλλία για αυτή τους την πολύ καλή δημιουργία. Ελπίζω να συνεχίσουν με ακόμα καλύτερα έργα στο μέλλον και αν τους δούμε και σε κάποιο event θα είναι υπέροχο.

Το tracklist αυτού του πολύ καλού cd είναι το ακόλουθο:

1. Wanderers And Dreamers
2. Child Of Damnation
3. Stonehenge
4. Ariadne
5. Touch The Sky
6. War
7. Metropolis Lights
8. Pyramids
9. The Final Collapse
10. Notre Dame

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Marie Mac Leod – Φωνητικά
Regis Morin – Κιθάρα
Vynce Leff ­ Κιθάρα, ενορχήστρωση
Nico Chaumeaux – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 από την εταιρεία Scarlet Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 59 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από την εταιρεία τους εδώ.

Exit mobile version