LifeSteps.gr

Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα σημειώσατε 2 (επί 2)

Μακάμπι Χάιφα

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος έλαβε χώρα χθες βράδυ στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης! Η ομάδα του Ολυμπιακού αποκλείστηκε από την συνέχεια των αγώνων που μπορούσαν να οδηγήσουν στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας από την Μακάμπι Χάιφα με 4 - 0.

Αυτό που έγινε χθες αποτελεί δίχως αμφιβολία μια απίστευτη ντροπή για τον σύλλογο του Πειραιά, ένα μελανό σημείο που, για να σβηστεί, θα χρειαστούν πολλές επιτυχίες και ακόμα μεγαλύτερο θέαμα από την ομάδα!

Αλλά ποίος μπορεί να πεί ότι δεν το περίμενε? Ποίος μπορεί να πει ότι έπεσε από τα σύννεφα? Ποίος μπορεί να μιλήσει για έκπληξη? Αν κάποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο και έλεγε το αντίθετο, τότε ή τυφλός είναι ή στημένος ή δεν ασχολείται πραγματικά με την στρογγυλή μπάλα του ποδοσφαίρου!

Ο Ολυμπιακός έχει την ατυχία στην Ελλάδα να παίζει με μέτριους αντιπάλους! Έτσι δεν έχει στα πόδια του δυνατά παιχνίδια γεμάτα ένταση, πάθος, καλό ποδόσφαιρο! Ατυχία κιόλας αφού η κατάκτηση του πρωταθλήματος κρύβει κάτω από το χαλί προβλήματα που με, μια ενδεχόμενη απώλεια τίτλου, θα έβγαιναν στην επιφάνεια!

Από την άλλη μεριά όμως η κατάκτηση τόσο νωρίς του τίτλου δίνει σε μια στοιχειωδώς οργανωμένη ομάδα την άνεση του χρόνου να διαπιστώσει τις ελλείψεις, να δει που πονάει και που όχι η ομάδα, σε ποιες θέσεις πρέπει να γίνει άμεση και ποιοτική ενίσχυση, ενώ παράλληλα έχεις όλον τον χρόνο να κάνεις το απαιτούμενο σκάουτιγκ και να αποκτήσεις τα διάφορα ταλέντα εντός και εκτός Ελλάδας!

Στον Ολυμπιακό δεν έγινε τίποτα από αυτό! Τα τελευταία δύο κυρίως χρόνια έχουν έρθει μέτριοι παίκτες, ποδοσφαιριστές που σε άλλες χρονιές δεν θα πέρναγαν ούτε την πόρτα του Ρέντη, ενω παράλληλα έχουν βαπτιστεί "ενδιαφέροντα πρότζεκτ" κάτι απίθανα παικτάκια από υποανάπτυκτες ποδοσφαιρικά χώρες! Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την έλλειψη συστήματος παιχνιδιού, την απογοητευτική εικόνα της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια, τις διάφορες προστριβές ανάμεσα σε Μαρτινς και ποδοσφαιριστές, την έλλειψη ενός ειδικού που θα προτείνει και θα φέρει ποιοτικότερους παίκτες,φτάσαμε στον χθεσινό αποκλεισμό!

Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό φώναζε ο ερυθρόλευκος λαός χθες! Πικράθηκε, νευρίασε, απογοητεύτηκε αλλα ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα στην ομάδα ότι και να γίνει! Άλλωστε ο ύμνος τής ομάδας μάς μιλάει για τον πύρινο κόσμο που δεν λυγά ποτέ! Τώρα είναι η σειρά του Προέδρου να κάνει αυτό πού πρέπει και πού θέλει ο ίδιος αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέρα από ιδιοκτήτης είναι κυρίως οπαδός του Ολυμπιακού! Τι να κάνει; Να πάρει τις αποφάσεις για να χτίσει τον Ολυμπιακό που θέλει, τον Ολυμπιακό πού ονειρευόμαστε!

Exit mobile version