LifeSteps.gr

Kalidia - Lies' Device (New Version 2021) review

Kalidia

Στην ουσία δεν πρόκειται για μια καινούρια ηχογράφηση των φίλων μας Ιταλών Kalidia αλλά για μια επανέκδοση του πρώτου τους cd με βελτιωμένη παραγωγή, καλύτερο μιξάρισμα στα κομμάτια και βελτιωμένο artwork, γιατί την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το cd, εξαντλήθηκε σχετικά γρήγορα και οι φανς ζητούσαν μια πιο ανανεωμένη έκδοση του. Επίσης το αρχικό cd είχε εκδοθεί ανεξάρτητα ενώ τώρα με την Inner Wounds έγινε πιο επαγγελματική δουλειά και καλύτερη φυσικά προώθηση.

Η μπάντα φτιάχτηκε το 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο της ep-demo το 2012 και το 2014 έβγαλε την πρώτη ολοκληρωμένη στούντιο ηχογράφηση, το cd που μελετάμε, στην αυθεντική του εκδοχή. Από το 2014 έως το 2017 έκανε διάφορες συναυλίες στην ίδια σκηνή με μεγάλες μπάντες όπως οι θρυλικοί Rhapsody για παράδειγμα. Τελικά το 2018 υπέγραψαν στην εταιρεία τους την Inner Wound Recordings και κυκλοφόρησαν το δεύτερο μεγάλο τους έργο με τίτλο The Frozen Throne που βγήκε στην αγορά στις 23 Νοεμβρίου του 2018 και είναι επίσης πολύ καλό.

Δεν ξέρω αν η μπάντα είναι ακόμα ενεργή και αν σκοπεύει να βγάλει καινούρια δουλειά, θα πρέπει να τους ρωτήσουμε τους ίδιους να μας πουν. Βλέπω πάντως την τραγουδίστρια Νικολέτα πολύ ενεργή σε διάφορα projects όπως για παράδειγμα στους Walk in Darkness που μου αρέσουν πολύ, όπως επίσης τώρα τελευταία την είδα μαζί με άλλες δύο κοπέλες να σχηματίζουν ένα νέο project, τις Ερινύες, και να κυκλοφορούν τα δύο πρώτα τραγούδια από το ομώνυμο cd.

Περιμένω να ακούσω τις Ερινύες και θα τις παρουσιάσω αμέσως γιατί και οι άλλες δύο τραγουδίστριες είναι πολύ καλές, είναι η Justine Daaé από τους Γάλλους Elyose και η Mizuho Lin από την μπάντα Semblant της Βραζιλίας. Τώρα οι τρεις τους μου ακούγονται καλύτερα και πιστεύω ότι το project τους θα πετύχει. Μόνο να μην αφήσει η Νικολέτα τους Walk in Darkness που είναι πολύ καλοί. Δεν ξέρω πως καταφέρνει και τα προλαβαίνει όλα αυτά μαζί.

Αν προλαβαίνει και παίζει σε τρία projects ταυτόχρονα, κάνει περιοδείες και ασχολείται και με τα χόμπυ της τότε δεν θα κοιμάται καθόλου. Πιστεύω ότι δοκιμάζει διάφορα σχήματα μέχρι να βρει τι της ταιριάζει περισσότερο στο στυλ της. Ένας έγραψε ότι δεν της πάει για βασική τραγουδίστρια σε μπάντα. Δεν το νομίζω, μια χαρά είναι στους Walk in Darkness. Στις Ερινύες πάλι μένει λίγο πίσω γιατί οι άλλες κοπέλες φαίνονται πιο δυναμικές. Θα την ρωτήσουμε να μας πει σε συνέντευξη τα μελλοντικά της σχέδια.

Να επανέλθουμε όμως και στους Kalidia γιατί περί αυτών ο λόγος και καταλήξαμε να συζητάμε για τα σχέδια της Νικολέτας. Λοιπόν το cd είναι πολύ καλό αν και νομίζω ότι το Frozen Throne είναι ελαφρά καλύτερο, ανάλογα πως θα το δει κανείς. Σε όσους αρέσουν οι ιταλικές μπάντες του συμφωνικού μέταλ θα αρέσουν σίγουρα και οι Kalidia. Στους υπόλοιπους που περιμένουν κάτι πιο βαρύ ας κοιτάξουν αλλού. Σε μένα άρεσε το cd για αυτό και θα του βάλω καλή βαθμολογία. Γενικά μου αρέσουν πολλές μπάντες από την γείτονα χώρα σε όλα σχεδόν τα είδη του μέταλ.

Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι Rhapsody, υπάρχουν και οι Temperance, οι White Skull, οι Ancient Bards που παρουσίασα πρόσφατα και δεκάδες καλές μπάντες που αξίζει να ακούσετε. Ένα 9/10 στους φίλους μας τους Kalidia λοιπόν κι αν θέλουν ας μας ενημερώσουν για τα μελλοντικά σχέδια ώστε να τα παρουσιάσουμε αμέσως. Καλά να είναι τα παιδιά και έχουν πολύ ταλέντο για να παράγουν αξιόλογο έργο.

01. The Lost Mariner
02. Hiding from the Sun
03. Dollhouse (Labyrinth of Thoughts)
04. Reign of Kalidia
05. Harbinger of Serenity (featuring Andrea Racco from SoundStorm)
06. Black Magic
07. Shadow Will Be Gone
08. Lies’ Device
09. Winged Lords
10. In Black and White

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Nicoletta Rosellini - Φωνητικά
Federico Paolini - Κιθάρα
Roberto Donati - Μπάσο
Dario Gozzi - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου του 2021 από την εταιρεία Inner Wound Recordings.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι 46 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version