LifeSteps.gr

Axel Rudi Pell – Lost XXIII review

Axel Rudi Pell

Πιστεύω ότι τον Axel Rudi Pell τον ξέρουν σχεδόν όλοι όσοι τουλάχιστον ακούνε και παρακολουθούν την μέταλ σκηνή αφού βρίσκεται σε αυτήν για πάνω από 40 χρόνια πρώτα με τους Steeler και αργότερα από το 1988 με την σόλο καριέρα του. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου και ο τραγουδιστής που έμεινε ο μακροβιότερος στην μπάντα του είναι ο Johnny Gioeli που τον ακούγαμε παλιά με τους εξαιρετικούς Hardline.

Σε αυτά τα πάνω από 30 χρόνια καριέρας πρέπει να έχει βγάλει γύρω στα 20 albums, αν δεν κάνω λάθος αυτό που μελετάμε είναι το 21ο του. Δεν τα έχω όλα στην συλλογή, μου λείπουν κάποια από το 1995 έως το 2010. Πάντως ακολουθεί πιστά το κλίμα των 80's για όσους χτυπά η καρδιά τους δυνατότερα όταν ακούνε κλασικό χαρντ ροκ η και heavy metal. Παρόλο που τα έχουμε ακούσει σχεδόν όλα από τότε, ο Axel είναι πάντα ευπρόσδεκτος γιατί προέρχεται από την χρυσή εποχή του glam/hair metal.

Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να ξανακούσω White Lion, Bonfire, Hardline, Dare και όλες τις κλασικές μπάντες της τότε εποχής. Με αυτά μεγαλώσαμε, δεν γίνεται να τα σβήσουμε από την μνήμη μας. Δεν ξέρω στους καινούριους πως ακούγονται οι παλιοί κλασικοί ρόκερς επειδή η τωρινή σκηνή έχει εμπλουτιστεί με διάφορα ακούσματα και δεν είναι ίδια όπως τότε που ανοίγαμε το ράδιο και έπαιζε το νέο τραγούδι των Iron Maiden η των Judas Priest. Τώρα ούτε καν ξέρω τι θα παίζουν, αν πηγαίνουν με την μόδα, το mainstream θα κυριαρχεί και οι περισσότεροι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

Ειδικά αυτό το μοντέρνο μέταλ που το θεωρούν και έτσι ορισμένοι όπου ο ένας αντιγράφει τον άλλο δεν ακούγεται με τίποτα. Το τι αδιάφορα cd έχουν βγει τώρα τελευταία από αυτό το δήθεν μέταλ δεν περιγράφεται. Απορώ πως οι εταιρείες προωθούν τέτοια πράγματα και είναι από γνωστές μερικά από αυτά τα cd. Προφανώς θα υπάρχει κάποιο κοινό που θα τα αγοράζει για να βγαίνουν με τέτοιους ρυθμούς. Μόλις βλέπω κάτι που να διαφέρει λιγάκι λέω επιτέλους μέχρι να καταλάβω ότι ο καλλιτέχνης το έβγαλε μόνος του χωρίς την υποστήριξη κάποιας μεγάλης εταιρείας.

Φυσικά όπως γίνεται κατανοητό χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για μια σωστή παρουσίαση πηγαίνει στα αχρείαστα αν και υπάρχει πολύ ταλέντο αρκετές φορές. Και με αυτόν τον τρόπο επιβιώνουν μόνο οι πολύ γνωστές μπάντες και κάποιοι τυχεροί καινούριοι που έκλεισαν συμφωνία με την εταιρεία τους νωρίς. Όλοι οι υπόλοιποι το παρατάνε μετά και κάνουν άλλες δουλειές γιατί προέχει και η επιβίωση πάνω από όλα.

Να ξαναγυρίσω και στο cd μας, το Lost XXIII, που το ακούω αρκετή ώρα και μου θυμίζει δίσκο των Hardline από τα παλιά. Ωραίο είναι πάντως και προσεγμένο σε όλες τις λεπτομέρειες, λογικό αφού οι μουσικοί είναι εμπειρότατοι και με πολύ ταλέντο. Για αυτό αξίζει και μια καλή βαθμολογία αφού αφήνει αυτό το αίσθημα νοσταλγίας ακούγοντας κάτι κλασικό.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ο Axel και ο Johnny αλλά και τα άλλα παιδιά που συνεχίζουν ακάθεκτοι μετά από τόσα χρόνια πιστοί στον ήχο της μπάντας χωρίς extra πειραματισμούς και απρόοπτες αλλαγές. Ένα 9/10 νομίζω ότι αξίζει η δημιουργία αυτή που όπως και οι προηγούμενες κυμαίνονται σε αρκετά ψηλά επίπεδα.

Το tracklist του cd στην βασική έκδοση είναι το ακόλουθο:

1. Lost XXIII Prequel
2. Survive
3. No Compromise
4. Down on the Streets
5. Gone with the Wind
6. Freight Train
7. Follow the Beast
8. Fly with Me
9. The Rise of Ankhoor
10. Lost XXIII

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Johnny Gioeli - Βασικά και δεύτερα φωνητικά
Axel Rudi Pell - Όλες τις κιθάρες
Ferdy Doernberg - Πλήκτρα
Volker Krawczak - Μπάσο
Bobby Rondinelli – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Steamhammer/SPV.

Είδος: Hard Rock / Glam Metal / Old School Heavy Metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 55 λεπτά.

Το cd μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ

Exit mobile version