LifeSteps.gr

Manowar - EP Highlights From The Revenge Of Odysseus review

EP

Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα πολύ πριν παρουσιάσω αυτό το μίνι EP των θεικών Manowar κυρίως λόγω του ότι είναι πολύ μικρό σε διάρκεια και θα ήθελα μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά. Αλλά πρώτον, Manowar είναι αυτοί και όλοι τους αγαπάμε οπότε είναι ευπρόσδεκτες όλες οι κυκλοφορίες και δεύτερον και σημαντικότερο ότι το ep αυτό απευθύνεται σε εμάς μιας και αναφέρεται στην Οδύσσεια που όλοι γνωρίζουμε. Θεωρώντας λοιπόν τιμητικό ότι μια τόσο μεγάλη μπάντα ασχολήθηκε με την ελληνική ιστορία και μυθολογία αποφάσισα να το βγάλω προς τα έξω να το γνωρίσει περισσότερος κόσμος.

Δεν το έχουν παρουσιάσει και πολλοί από ξένα sites από ότι διαβάζω μάλλον γιατί δεν τους άρεσε, είτε επειδή δεν ξέρουν την μυθολογία μας είτε επειδή ακριβώς αναφέρεται μόνο σε εμάς και δεν υπάρχουν πολλά τραγούδια παρά μόνο αφήγηση, το θεώρησαν αδιάφορο ίσως. Εγώ αν άκουγα κάτι παρόμοιο στα κέλτικα η στα φινλανδικά για παράδειγμα δεν θα με ενοχλούσε αρκεί να έχει έστω και λίγο την σφραγίδα των Manowar στην όλη δημιουργία. Αλλά εντάξει δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο καθένας με τα γούστα του.

Όχι όμως να αδιαφορούμε για τέτοιες κυκλοφορίες που μας τιμούν ιδιαίτερα και πρέπει να τις προωθούμε τουλάχιστον εμείς εδώ. Στα 14 λεπτά του μικρού αυτού ep υπάρχουν μόνο δύο τραγούδια που είναι φυσικά εξαιρετικά, και η μπαλάντα με την συμμετοχή της Chiara αλλά και το τελευταίο επικό κομμάτι το Immortal που είναι ότι ακριβώς περιμένουμε από τους Manowar. Στα υπόλοιπα υπάρχει αφήγηση της ιστορίας όπου εμφανίζεται ο Τηλέμαχος περιμένοντας τον πατέρα του Οδυσσέα να γυρίσει από τον πόλεμο για να βάλει μια τάξη στην Ιθάκη που οι μνηστήρες έχουν κάνει άνω κάτω περιμένοντας να παντρευτούν την Πηνελόπη.

Σίγουρα θα το ήθελα να είναι σαν μια μεγάλη ροκ ή μέταλ όπερα με θέμα την Οδύσσεια η την Ιλιάδα αλλά και αυτό το μικρό δείγμα είναι αρκετό να μας ξεδιψάσει μέχρι το επόμενο μεγάλο έργο από την αγαπημένη μας μπάντα. Οι ερμηνείες των ηθοποιών Κώστα Καζάκου και του γιου του Κωνσταντίνου αλλά και του γνωστού μας Σάκη Τόλη είναι εξαιρετικές και ανεβάζουν επίπεδο την δημιουργία. Δεν νομίζω να χρειάζονται πολλά λόγια για ένα τόσο μικρό αριστούργημα όπως αυτό το ep. Όλοι θα πρέπει να το ακούσουν και να καταλάβουν τι σημαίνει μεγάλη μπάντα που ξέρει τι κάνει έστω και με μικρή συμμετοχή.

Σαν βαθμολογία δεν θα μπορούσε να πάρει οτιδήποτε κάτω από 10/10 και αφήστε τους άλλους να κλαίγονται ότι δεν υπάρχει πολλή μουσική και τραγούδια στο ep αυτό. Και ένα τραγούδι μου φτάνει αρκεί να είναι επικό και φτιαγμένο από τους σούπερ σε αυτό τον τομέα Manowar. Το δεκάρι πάει στο Immortal και την ωραία αφήγηση της Οδύσσειας βέβαια. Θέλουμε κι άλλο αν είναι δυνατόν και μας βλέπει η αγαπητή μας μπάντα. Και διπλό cd να βγει θα το πάρω αμέσως. Διψάμε για ωραία αφήγηση και επικές ιστορίες βασισμένες στην μυθολογία μας. Ελπίζω να το κάνουν πραγματικότητα λίαν συντόμως καλά να είναι οι άνθρωποι.

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού EP είναι το ακόλουθο:

1 .Athena's Theme

2 .Telemachus - Part I με την εξαιρετική ερμηνεία από τους Κωνσταντίνο Καζάκο και Σάκη Τόλη των Rotting Christ στα αρχαία ελληνικά

3 .Where Eagles Fly με την συμμετοχή της Chiara Tricarico από την ιταλική μπάντα Moonlight Haze

4 .Odysseus and Calypso - The Island of Ogygia με την εξαιρετική ερμηνεία από τον Κώστα Καζάκο στα αρχαία ελληνικά

5 .Immortal 6:26

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Eric Adams - Φωνητικά

Joey DeMaio - Μπάσο

Dave Chedrick - Ντραμς (αντικατέστησε τον Anders Johannson που λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να συνεχίσει στην μεγάλη περιοδεία του γκρουπ)

E.V. Martel - Κιθάρα

Το EP κυκλοφόρησε στις 22 Ιουνίου του 2022  σε ψηφιακή μορφή στο itunes από την εταιρεία Magic Circle Entertainment.

Είδος: Epic metal

Η συνολική διάρκεια του φανταστικού αυτού EP είναι περίπου 14 λεπτά.

Δημιουργός βασικής εικόνας: Sebastian Konopka

Exit mobile version