LifeSteps.gr

Dance With the Dead - Driven to Madness review

Dance With the Dead

Βλέποντας στην αρχή το εξώφυλλο του cd των φίλων μας Dance With the Dead από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών σκέφτηκα ότι θα είναι κάτι σε death metal η παρόμοιο. Μόλις το άκουσα εξεπλάγην γιατί είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Ένα ωραίο dark electro / synthwave σαν να είναι soundtrack κινηματογραφικής ταινίας τρόμου. Είναι και ρυθμικό και μπορούμε να το χορέψουμε κιόλας αν το επιθυμούμε σε κάποιο πάρτυ.

Δεν θυμάμαι να έχω παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο με την δημιουργία των παιδιών, του Justin και του Tony, οπότε είναι ευκαιρία να εγκαινιάσουμε και την καθαρόαιμη ηλεκτρονική μουσική που μου αρέσει κιόλας αλλιώς δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου με το cd. Εγώ δεν το βλέπω σαν κάποιους που θάβουν τα cd επειδή με το ζόρι πρέπει να το κάνουν. Αν δεν μου αρέσει κάτι το προσπερνώ γρήγορα και πάω στο επόμενο. Είναι τόσες πολλές οι νέες κυκλοφορίες που δεν δυσκολεύομαι να βρω κάτι αξιόλογο σε όλα σχεδόν τα είδη.

Η κινηματογραφική μουσική μου αρέσει όπως επίσης και οι κλασικές ταινίες τρόμου με τα ζόμπι που βλέπαμε από παλιά στην τηλεόραση η νοικιάζαμε τις ταινίες από τα videoclub που υπήρχαν τότε και χάθηκαν μετά. Αυτό το cd ουσιαστικά είναι σαν μια κινηματογραφική μουσική κάποιας ταινίας τρόμου για αυτό και η συμμετοχή του μετρ του είδους, του θρυλικού John Carpenter με τον γιο του στην εισαγωγή του δημιουργήματος των Dance With the Dead.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο μέτρ του τρόμου είναι υπεύθυνος για μερικές από τις καλύτερες ταινίες του είδους όλων των εποχών. Με προεξάρχων το The Thing που συγκαταλέγω στην πρώτη δεκάδα των αγαπημένων μου ταινιών, ο γερόλυκος κινηματογραφιστής έχει δημιουργήσει το θρυλικό αντρικό πρότυπο επαναστάτη στο πρόσωπο του Snake Plissken στην διλογία των Escape (New York και L.A.), το αρχέτυπο του μανιακού δολοφόνου στον χαρακτήρα του Michael Myers στο Halloween, μια από τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Stephen King στην μεγάλη οθόνη με το Christine και η λίστα συνεχίζεται.

Για να γυρίσω πάλι στο έργο μας μιας και περί αυτού ο λόγος και όχι για τον μετρ θα πω ότι δεν περιέχει καθόλου στίχους παρά μόνο μουσική. Ωραία μουσική βέβαια για έναν κινηματογραφόφιλο η ένα λάτρη του dark electro όπως είμαι εγώ. Σε όσους περιμένουν να είναι κάτι από μέταλ θα τους πω να κοιτάξουν αλλού γιατί το cd προφανώς δεν απευθύνεται σε αυτούς. Σκέτη μουσική synthwave είχα αρκετό καιρό να ακούσω και μου έκανε καλό αυτή η αλλαγή ρυθμού από το πατροπαράδοτο ατόφιο μέταλ σε κάτι ελαφρύτερο.

Πριν πάω στην τελική βαθμολόγηση να πω πρώτα ότι η μπάντα υπάρχει από το 2013 και αυτή είναι η πέμπτη τους στούντιο ηχογράφηση. Δεν τους είχα ακούσει μέχρι σήμερα γιατί δεν είναι μια κατηγορία που βγαίνουν πολλές κυκλοφορίες και έτσι μου διαφύγανε τα προηγούμενα albums. Τώρα όμως που τους έμαθα θα παρακολουθώ τα τυχόν μελλοντικά τους σχέδια για νέες ηχογραφήσεις.

Ολοκληρώνοντας και αφού το άκουσα ολόκληρο για πέμπτη φορά θα βάλω ένα 8/10 γιατί πιστεύω ότι για το είδος είναι πολύ καλό και θα αρέσει τουλάχιστον στους φίλους των κινηματογραφικών soundtracks η και των instumentals. Μην σας μπερδέψει το όμορφο εξώφυλλο του, δεν είναι κάποιο death metal η thrash album, μόνο μουσική αλλά ωραία περιέχεται στο cd.

Το tracklist του πολύ ενδιαφέροντος cd των Dance With the Dead είναι το ακόλουθο:

1.March of the Dead (Εισαγωγή με την συμμετοχή του John Carpenter και του γιου του Cody Carpenter)
2.Firebird
3.Hex
4.Sledge
5.Kiss of the Creature
6.Wyrm of Doom
7.Start the Thaw
8.I'm Your Passenger
9.Nebula
10.A New Fear

Η μπάντα αποτελείται από δύο μόνο αλλά πολύ δημιουργικά μυαλά, τους ταλαντούχους Justin Pointer και Tony Kim.

Είδος: Electronic synthwave / instrumental

Το cd κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου του 2022 από την Neuropa Records.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 39 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd όσοι ενδιαφέρεστε από εδώ.

Exit mobile version