LifeSteps.gr

Orion's Reign - Scores of War (second edition 2021) review

Orion's Reign

Τους δικούς μας Orion's Reign δεν τους είχα παρουσιάσει έως τώρα και βρήκα αυτό το πολύ καλό cd που είναι ουσιαστικά μια επανέκδοση της δεύτερης κυκλοφορίας τους με τον τίτλο Scores of War από το 2018. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2001 στην Αθήνα αλλά τα τελευταία χρόνια μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο. Παίζουν ένα ωραίο συμφωνικό power metal σε στυλ Rhapsody που μου αρέσει ιδιαίτερα. Με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που βάζουν την δική τους πινελιά φτιάχνεται ένα ωραιότατο μελωδικό δημιούργημα.

Σε μένα που μου αρέσουν πολύ τα συμφωνικά cd και οι Rhapsody φυσικά βρήκα το cd του γούστου μου. Έχοντας ακούσει δεκάδες αδιάφορα, το λιγότερο, cd τώρα τελευταία είναι το μόνο που μου κάνει κέφι να ξανακούσω άνετα. Και μου αρέσει που τα παιδιά έχουν επηρεαστεί από σωστά ακούσματα και προσπαθούν να φτιάξουν τον δικό τους ήχο. Πιστεύω ότι αν συνεχίσουν έτσι δυνατά θα το καταφέρουν γρήγορα.

Επίσης ο συνδυασμός επικού σε στυλ Manowar με συμφωνικό σε στυλ Rhapsody είναι υπέροχο και ακούγεται πολύ ευχάριστα. Ήδη το έχω ακούσει 3 φορές στην σειρά και πάω να το ξαναρχίσω. Περιμένοντας μερικές μεγάλες κυκλοφορίες όπως τους Amon Amarth η και τους Edenbridge σε μερικές μέρες αυτό το cd θα μου κρατήσει συντροφιά. Δεν θυμάμαι κάποιο άλλο power metal αυτού του στυλ τώρα τελευταία. Σε άλλα είδη υπάρχει ποικιλία αλλά στο συγκεκριμένο όχι.

Και το Dragonborn μου αρέσει σαν τραγούδι σαν φανατικός του επικού Skyrim και είναι ωραίο να κλείνει το cd με τέτοιο τρόπο. Ακόμα και το cover του Raining Blood των Slayer σε συμφωνική έκδοση έχει ενδιαφέρον. Το Reign In Blood ήταν από τους αγαπημένους μου thrash δίσκους του 80 και το έχω ακόμη σε βινύλιο βέβαια. Τότε δεν υπήρχαν μελωδίες στο thrash, δυναμικό και γρήγορο όπως το χρειαζόμασταν. Θα βάλω και λίγο το βινύλιο για ξέφρενο headbanging.

Αμάν πώρωση με το Angel of Death, το πρώτο τραγούδι του Reign in Blood. Στο τέλος θα το ρίξω στο κλασικό thrash αφού όλα τα τελευταία thrash που έχω ακούσει είναι επιεικώς απαράδεκτα. Ας ξαναγυρίσω όμως στους αγαπητούς μας Orion's Reign γιατί περί αυτών ο λόγος και όχι για τους θρυλικούς Slayer. Να πω στα παιδιά ότι βαδίζουν στον σωστό δρόμο και δεν χρειάζονται να κοιτούν δήθεν αρνητικές κριτικές. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Κι εγώ θέλω κάθε μπάντα να ακούγεται σαν τους Manowar αλλά δεν γίνεται.

Για αυτό και θα βάλω ένα 9/10 στο πολύ καλό Scores of War, και ειδικά στην δεύτερη έκδοση με όλα τα extra του που αξίζει κανείς να αγοράσει για να στηρίξει και τα παιδιά και την δική μας δυναμική εγχώρια μέταλ σκηνή φυσικά. Ελπίζω τα παιδιά να μας ετοιμάσουν κάτι ακόμα καλύτερο στο άμεσο μέλλον και θα το παρουσιάσω αμέσως. Μπράβο πάντως για αυτή την τόσο αξιόλογη προσπάθεια που έκαναν.

Το βασικό tracklist είναι το ακόλουθο:

1.Elder Blood

2.Together We March

3.Gravewalker

4.The Undefeated Gaul

5.An Adventure Song

6.Freedom Is Not Negotiable

7.Nostos

8.Warrior’s Pride

9.Withering Heart

10.Last Stand

11.Ride to War

Τα επιπλέον κομμάτια στην δεύτερη έκδοση του cd είναι τα ακόλουθα:

12.Way to Purgatory

13.Raining Blood (Slayer Cover)

14.Dragonborn (Skyrim Cover)

Η σύνθεση της μπάντας για αυτό το πολύ καλό cd αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Geo Strife - Κιθάρα
Noel Kardaris - Ντραμς
Michael Batistatos - Κιθάρα, μπάσο
Kirk Gazouleas - Πλήκτρα
Daniel Vasconcelos – Φωνητικά

Συμμετέχουν ως εκλεκτοί καλεσμένοι και οι παρακάτω μουσικοί:

Francesco Cavalieri (Wind Rose, Fairyland)
Tim Ripper Owens (πρώην Judas Priest, πρώην Iced Earth)
Bob Katsionis (Firewind, Outloud)
Mark Boals
Marit “Minniva” Børresen

Το cd κυκλοφόρησε πρώτη φορά στις 19 Οκτωβρίου του 2018 από την γερμανική εταιρεία Pride & Joy Music.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Μπορείτε να αγοράσετε την δεύτερη έκδοση του cd με όλα τα extra του από εδώ.

Η δεύτερη έκδοση περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1) 12-pages booklet
2) 11 original tracks
3) Signed by the band (upon request at checkout)
4) 3 Bonus Tracks

Η συνολική διάρκεια της δεύτερης έκδοσης είναι περίπου 65 λεπτά.

Exit mobile version