LifeSteps.gr

Solar Fake - Enjoy Dystopia review (2021 release)

Solar Fake

Τους Solar Fake τους γνωρίζω από τότε που δημιουργήθηκαν το 2007 επειδή παρακολουθώ αρκετά την σκηνή του dark electro /ebm, ειδικά την γερμανική σκηνή που είναι και η πιο ενεργή με δεκάδες καλές μπάντες και ντουέτα, και μου αρέσει ιδιαίτερα οπότε βρήκα την ευκαιρία για μια παρουσίαση του πιο πρόσφατου album τους με τον τίτλο Enjoy Dystopia που κυκλοφόρησε πέρσι στις αρχές της χρονιάς. Όπως οι περισσότεροι στο είδος τραγουδάνε στα γερμανικά και νομίζω τους πάει καλύτερα από μια τυπική μετάφραση στα αγγλικά.

Από το 2007 μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 6 στούντιο ηχογραφήσεις με αυτό που μελετάμε να είναι το έκτο τους και έχουν επίσης και ένα live το 2017. Έχω όλα τα cd τους και είναι όλα πολύ καλά αν και έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στο Reasons To Kill του 2013 που το ακούω πολύ συχνά. Τον Sven τον ήξερα ήδη από τους Zeraphine που ήταν ιδιαίτερα ενεργοί από το 2000 έως το 2007 που έφτιαξε τους Solar Fake.

Όπως είχε πει και ο ίδιος ο Sven όταν ήταν μικρός άκουγε Sisters of Mercy, The Smiths, την Siouxsie and the Banshees και προφανώς The Cure και Depeche Mode. Έχοντας τα σωστά πρότυπα ήταν λογικό να θέλει να φτιάξει κάτι δικό του χωρίς όμως να αντιγράφει κανέναν από τους παραπάνω καλλιτέχνες. Μου αρέσει που διατηρεί το δικό του σκοτεινό χορευτικό ρυθμό και μας παροτρύνει να σηκωθούμε από το γραφείο η τον καναπέ και να κινηθούμε στον ρυθμό της μουσικής του.

Υπάρχουν πολλά ντουέτα και μπάντες στην γερμανική dark electro / ebm σκηνή που αν καθήσω και τα γράψω όλα θα γεμίζει μια σελίδα μέχρι κάτω. Ξεχωρίζω τους Blutengel και τους Lacrimosa σαν πιο αξιόλογους εκπροσώπους αλλά και οι Mantus όπως και οι Solar Fake η οι Unheilig δεν πάνε πίσω. Κάποια στιγμή θα τους παρουσιάσω όλους γιατί μερικοί έχουν καιρό να βγάλουν καινούριο άλμπουμ αλλά έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους.

Πρέπει να βρω και να ξεσκονίσω την μεγάλη συλλογή από dark electro cd που έχω. Επειδή τα έχω σε άλλη γωνία από τα υπόλοιπα μένουν εκεί στην γωνία μέχρι να τους θυμηθώ και να τους βάλω. Τώρα που μπήκα σε mode τέτοιας μουσικής θα βγουν όλα στην επιφάνεια και είναι δεκάδες. Δεν έχω βάλει τίποτα από Blutengel και μου φαίνεται περίεργο γιατί είναι από τους βασικούς εκπροσώπους του είδους αυτού και μου αρέσουν πολύ.

Στο cd μας τώρα για μια τελική αξιολόγηση θα πω ότι προτιμώ το παλιότερο Reasons To Kill σαν το καλύτερο τους χωρίς όμως αυτό να υστερεί ιδιαίτερα. Θα βάλω ένα 9/10 γιατί το δεκάρι πάει στο άλλο όπως είναι λογικό. Πιστεύω πάντως ότι θα αρέσει στους φίλους της σκοτεινής ηλεκτρονικής μουσικής.

cd1 ‘Enjoy Dystopia’

01. At Least We’ll Forget
02. I Despise You
03. This Pretty Life
04. Arrive Somewhere
05. Es Geht Dich Nichts An
06. It’s Who You Are
07. Trying Too Hard
08. Implode
09. Just Leave It
10. Wish Myself Away

cd2 στην deluxe edition:

01. Join Me In Death
02. Where Is My Mind
03. Es geht dich nichts an (Faelder Remix)
04. Implode (Blutengel Remix)
05. Arrive Somewhere (Solitary Experiments Remix)
06. This Pretty Life (Iris Remix)
07. I Despise You (Massive Ego Remix)
08. Trying Too Hard (Dunkelsucht Remix)
09. At Least We’ll Forget (Backline Remix by Blood & Tears)
10. It’s who you are (Random Starlight Remix)
11. I despise you (Vintage Remix by NAN)
12. At least we’ll forget (Uplifting Emotional Mix by Anja & Alex)
13. It’s who you are (Ost+Front Remix)
14. Just leave it (Lord of the Lost Version)

cd3 στην limited fan box edition:

01. I despise you (Piano Version)
02. This pretty life (Acoustic Version)
03. Arrive somewhere (Acoustic Version)
04. Implode (in Wonderland)
05. Just leave it (Piano Version)
06. It’s who you are (Acoustic Version)
07. Wish myself away (Acoustic Version)

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Sven Friedrich – Φωνητικά και άλλα όργανα
André Feller – Μπάσο, πλήκτρα
Jens Halbauer – Ντραμς, διάφορα κρουστά

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Φεβρουαρίου του 2021 από την εταιρεία Out of Line.

Είδος: Dark electro / ebm

Η συνολική διάρκεια των 3 cd στην δική μου έκδοση είναι περίπου 146 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version