LifeSteps.gr

Σάκης Τόλης – Among the Fires of Hell

Σάκης Τόλης

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να δούμε μια κυκλοφορία του ιθύνοντα νου των Rotting Christ, υπό το πρίσμα ενός προσωπικού άλμπουμ. Εξάλλου, τι διαφορετικό θα μπορούσε να προσφέρει, αφού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο Σάκης Τόλης είναι ο μοναδικός συνθέτης των Rotting Christ, μιας από τις μεγαλύτερες metal μπάντες που γέννησε αυτός εδώ ο τόπος; Η εύλογη απορία μας λύθηκε μετά την ακρόαση του δίσκου, ο οποίος ταυτόχρονα μας δείχνει περίτρανα ότι οι Rotting Christ δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν στον παλιό τους ήχο.

Βέβαια, κάτι τέτοιο θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό: οι Rotting Christ έγιναν τεράστιοι παγκοσμίως μετά την κυκλοφορία του “Theogonia” και του “Aealo”, τότε που άρχισαν να εισάγουν στον ήχο τους περισσότερα «ελληνικά» στοιχεία, ενώ εξέλιξαν τόσο τον ήχο τους σε σημείο να έχουν αποκτήσει πλήρως τη δική τους, μοναδική ηχητική ταυτότητα. Μια ταυτότητα που είναι απόλυτα αναγνωρίσιμη και δύσκολα θα μπορέσει πλέον να αλλάξει, ακόμα και αν το προσπαθήσει ο ίδιος ο Σάκης. Παρ’ όλα αυτά, κάπου μέσα του, η μουσική κατεύθυνση που είχε πάρει η μπάντα μεταξύ του 1996 και του 1999, με τους δίσκους “Triarchy of the Lost Lovers”, “Dead Poem” και “Sleep of the Angels” δεν έπαψε ποτέ να ελλοχεύει.

Το διαπιστώσαμε αυτό στο “The Sons of Hell” bonus track του αρκετά καλού “The Heretics” του 2019, αλλά εκδηλώθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου αναγκαστικά, όπως και οι περισσότερες μπάντες, έτσι και οι Rotting Christ έμειναν στον πάγο. Ανήσυχο πνεύμα λοιπόν και χωρίς να εμπλέξει κανέναν από το line-up της βασικής του μπάντας (ούτε καν τον αδερφό του Θέμη, εδώ ντραμς παίζει ο πολυπράγμων Fotis Bernardo), ο Σάκης Τόλης συνθέτει μια σειρά από τραγούδια που άνετα θα μπορούσαν να είχαν συμπεριληφθεί σε κάποιον από τους προαναφερθέντες δίσκους.

Κοινώς, μελωδικό heavy metal με «σκληρά» φωνητικά, κάποιες gothic πινελιές και ολίγη από μια μελαγχολική doom ατμόσφαιρα, το “Among the Fires of Hell” είναι ένας δίσκος που σίγουρα θα ενδιαφέρει όλους τους οπαδούς των Rotting Christ που αγάπησαν εκείνη την εποχή. Ο Σάκης αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ένας εμπνευσμένος δημιουργός, με τις χαρακτηριστικές κιθάρες του να αποτελούν το βασικό πυλώνα των κομματιών και να πλάθουν ένα πολύ ευχάριστο για τα αυτιά αποτέλεσμα.

Ακόμα και αν κάποιες φορές δείχνει να επαναλαμβάνει ελαφρώς τον εαυτό του, δεν αφαιρεί από την τελική αξία του δίσκου, ο οποίος άνετα θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει παλαιότερα κάτω από το όνομα των Rotting Christ και να μνημονεύεται σήμερα ως μια πολύ αξιόλογη δουλειά. “My Salvation”, “Live with Passion (Die with Honour)”, “We the Fallen Angels” είναι μερικά τραγούδια που ξεχώρισα, ενώ σαν κερασάκι στην τούρτα υφίσταται και μια πολύ καλή διασκευή του “Nocturnal Hecate” των Daemonia Nymphe.

Συνεπώς, μέχρι τον επόμενο «κανονικό» δίσκο των Rotting Christ, το “Among the Fires of Hell” είναι ικανό να καλύψει απόλυτα τη δίψα σας για περισσότερη μουσική από τον Σάκη Τόλη.

Playlist
1. My Salvation 04:24
2. Among the Fires of Hell 04:21
3. The Dawn of a New Age 04:34
4. We the Fallen Angels 04:13
5. Ad Astra 04:51
6. Live with Passion-(Die with Honour) 05:15
7. I Name you Under Our Cult 03:45
8. The Silence 04:15
9. Nocturnal Hecate 05:06
Η συνολική διάρκεια του cd είναι: 40:49

Label: Αυτοχρηματοδοτούμενο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Μαρτίου 2022

Exit mobile version