LifeSteps.gr

Constellatia - The Language of Limbs review (2020 release)

Constellatia

Αυτό το συγκεκριμένο cd των Constellatia από την Νότια Αφρική δεν είναι καινούριο αλλά το έβαλα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα ακούσματα και δεύτερον δεν έχω παρουσιάσει πολλά από το λεγόμενο extreme metal αν μπορεί κανείς να πει ότι ανήκει σε αυτό το είδος γιατί έχει λίγο από όλα για αυτό και μου άρεσε πολύ. Είναι η δημιουργία δύο παιδιών, του Keenan και του Gideon που, μετά από αρκετό καιρό που δούλευαν σε άλλα projects, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δικό τους σκοτεινό και όμορφο δημιούργημα.

Κυκλοφόρησαν μόνοι τους το cd στα τέλη του 2019 και ευτυχώς που βρέθηκε η γνωστή μας εταιρεία Season of Mist που αναγνώρισε το ταλέντο των παιδιών και τους επανακυκλοφόρησε το cd τους με καλύτερο αποτέλεσμα από το αρχικό φυσικά τον Ιούνιο του 2020. Περιέχονται μόνο 4 τραγούδια αλλά είναι μεγάλα και αξίζουν τον κόπο να τα ακούσει κανείς. Έχουν και την συμμετοχή της τραγουδίστριας Alison Rachel από τους Honeymoan όπως επίσης και την τραγουδίστρια και στιχουργό Lucy Kruger.

Αυτό που ξεχώρισα στο cd και το επέλεξα για παρουσίαση είναι αυτή η ωραία εναλλαγή ρυθμού από το σκληρό στα όρια του black metal σε ένα πιο ήρεμο post metal στυλ που δεν συναντώ συχνά και δεν θυμάμαι να έχω ακούσει τώρα τελευταία κάτι παρόμοιο. Συν τα αιθέρια γυναικεία φωνητικά που προσθέτουν την ομορφιά και την μελωδία δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Στην αρχή δεν ήξερα που να το κατατάξω το cd λόγω αυτού του διαφορετικού ρυθμού. Καθαρό black metal δεν είναι, prog δεν είναι, τελικά το έβαλα με τα πολλά death /doom που έχω αν και δεν είναι τέτοιο.

Συρτάρι ειδικό για post metal η post rock δεν έχω, μπαίνουν μαζί με τα υπόλοιπα αν προκύψει κάποιο τέτοιο. Black metal καθαρά έχω πολύ λίγα, κυρίως τους Summoning και μερικές μπάντες από την Ρωσία και την Ουκρανία, μιας και δεν μου αρέσουν γενικά ενώ doom υπάρχουν άφθονα λογικό είναι, ειδικά από την Σκανδιναβία πρέπει να τα έχω όλα. Και από την Μεγάλη Βρετανία βέβαια με τις γνωστές και μη εξαιρετέες μεγάλες μπάντες.

Στο cd μας ξανά, στο The Language of Limbs, αυτό που μου θύμισε ακούγοντας το για πρώτη φορά με τα αιθέρια φωνητικά της κοπέλας ήταν κάτι μπάντες από το 80 που έπαιζαν μια dream pop, το λεγόμενο τότε Shoegaze με πιο γνωστή σε μένα τουλάχιστον μπάντα τους ονειρικούς Cocteau Twins που έχω ακόμη τα βινύλια σε άριστη κατάσταση. Αυτή η εναλλαγή της dream pop ή του αργού ρυθμού αν θέλετε με τα σκληρά φωνητικά ενός black metal δημιουργήματος κάνει το album αυτό ξεχωριστό από τα υπόλοιπα που ακούω συχνά.

Βέβαια δεν ακούω συχνά post rock μπάντες γιατί οι περισσότερες έχουν μεγάλα τραγούδια χωρίς λόγια, απλά μουσική καλή μεν τις περισσότερες φορές αλλά σε 60 λεπτά που συνήθως διαρκούν αυτά κάπου βαριέμαι και το αλλάζω. Για αυτό και μου άρεσε ιδιαίτερα το cd αυτό εδώ των παιδιών που συνδυάζουν τα διαφορετικά είδη πολύ επιτυχημένα και παρόλο που είναι μόνο 4 μεγάλα κομμάτια και 35 λεπτά διάρκεια δεν το βαριέμαι καθόλου. Το έχω ήδη ακούσει πάνω από δέκα φορές τουλάχιστον και θα ήθελα κι άλλο.

Ελπίζω να συνεχίσουν να μας δίνουν τέτοια ποιοτικά έργα να απολαμβάνουμε γιατί είναι και διαφορετικά από τα συνηθισμένα και χρειαζόμαστε πάντα το κάτι άλλο για να είμαστε ικανοποιημένοι. Μπράβο τους κι αν αυτό είναι το πρώτο τους δημιούργημα φαντάζομαι που θα φτάσουν αν το συνεχίσουν. Ένα δεκάρι (10/10) το αξίζουν με το παραπάνω πιστεύω και πρέπει να τους μάθει κι ο κόσμος γιατί είναι λίγες οι καλές μπάντες πια που δίνουν κάτι το ξεχωριστό.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. All Nights Belong to You
2. In Acclimation
3. Empyrean
4. The Garden

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Adam Hill - Κιθάρα

Gideon Lamprecht - Κιθάρα, πλήκτρα

Keenan Oakes - Μπάσο, φωνητικά

Lawrence Jaeger – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 19 Ιουνίου του 2020 από την εταιρεία Season of Mist.

Είδος: Blackened post metal

Η διάρκεια του cd είναι περίπου 35 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version