LifeSteps.gr

Imperia - The Last Horizon review (2021 release)

Imperia

Θυμάμαι τους Imperia από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 2004 με τον τίτλο The Ancient Dance of Qetesh. Από τότε μεσολάβησαν πολλά χρόνια και τους ξέχασα, δεν ήξερα ότι συνεχίζουν να βγάζουν καινούρια cd. Αυτό το cd είναι η έκτη τους προσπάθεια στον απαιτητικό χώρο του συμφωνικού μέταλ. Ας το αναλύσουμε προσεκτικότερα λοιπόν να δούμε αν μας προσφέρει κάτι το καινούριο που να αξίζει να ακούσουμε.

Καταρχήν την τραγουδίστρια Helena την είχα ακούσει ήδη από τους Trail of Tears, την Νορβηγική gothic metal μπάντα που υπήρχε από το 1997 έως και το 2000 μαζί βέβαια με τους θρυλικούς Tristania στα πρώτα τους και καλύτερα. Μετά γνώρισε τον Mark Jansen όταν αυτός είχε φύγει από τους After Forever και ετοιμαζόταν να φτιάξει τους υπέροχους Epica. Της πρότεινε να δοκιμάσει μήπως κάνει για βασική τραγουδίστρια και έτσι δοκίμασε την τύχη της. Πριν προλάβουν όμως να βγάλουν κάποια επίσημη ηχογράφηση βρέθηκε σαν από μηχανής Θεός η φανταστική Simone Simons και έτσι πήρε αυτή τον ρόλο της βασικής front woman.

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να προβλέψω πως θα ήταν οι Epica αν είχε μείνει η Helena βασική τους τραγουδίστρια. Βέβαια είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις και η καθεμιά έχει τα υπέρ και τα κατά της. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ πολύ σε αυτό, πολλοί θα το καταλάβουν μόνοι τους. Μετά λοιπόν η Helena έφτιαξε την μπάντα της τους Imperia και όπως βλέπουμε συνεχίζουν ακάθεκτοι μέχρι σήμερα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στο συμφωνικό μέταλ όταν υπάρχουν τεράστιες μπάντες όπως οι Nightwish, οι Within Temptation και οι Epica φυσικά οπότε ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουν οι Imperia.

Η Helena έχει πολύ καλή φωνή και ταιριάζει στο συμφωνικό μέταλ όπως και στο gothic που ήταν παλιότερα. Ερμηνεύει τα τραγούδια με πάθος που γίνεται αμέσως αντιληπτό αν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή. Μερικοί κάνουν το λάθος και βλέπουν μόνο την εξωτερική εμφάνιση και δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στην εκτέλεση των τραγουδιών. Όπως είδαμε φέτος και στους φίλους μας τους Glasya δεν παίζουν ρόλο μόνο τα φυσικά προσόντα αλλά και το ταλέντο πάνω από όλα.

Αξίζουν πολλά μπράβο στην Helena που κρατάει μόνη της ουσιαστικά την μπάντα για πάρα πολλά χρόνια και συνεχίζει απτόητη. Τώρα αν δεν φτάνει στην κορυφή όπως οι άλλες μπάντες παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Έχει όλα τα προσόντα πάντως για πολύ καλύτερα πράγματα και μαζί με τα άλλα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν συνθέσεις με την εμπειρία τους πολύ αξιόλογες.

Εγώ πάντως χάρηκα που την άκουσα μετά από τόσα πολλά χρόνια να τραγουδάει με την ίδια ποιότητα όπως παλιά. Εντάξει δεν είναι Nightwish με την Tarja η την Floor βέβαια γιατί η ενδιάμεση περίοδος ήταν άστα να πάνε, καλύτερα να είχε πάει η Helena να τραγουδήσει, θα ταίριαζε μια χαρά τότε μετά την φυγή της Tarja. Αλλά όχι και να τους βάζουν κάτω από την βάση όπως διαβάζω σε αρκετά δημοσιεύματα. Έχω πει αν δεν τους αρέσει το είδος να κοιτάνε αλλού, υπάρχει άφθονο υλικό για όλους.

Εδώ στο συμφωνικό μέταλ που είναι και το αγαπημένο μου δεν μου πάει να βάζω κάτω από 6-7 σε καμμιά μπάντα ακόμη κι αν δεν αποδίδει τα μέγιστα. Αν δεν μου αρέσει το αφήνω στην άκρη με τα αχρείαστα cd που δεν πρόκειται να ακουστούν ποτέ. Για αυτό θα βάλω ένα 8/10 στην αγαπητή μας Helena και στα υπόλοιπα παιδιά για τα μελωδικά τραγούδια τους. Δεν είναι κάτι το καινοτόμο σίγουρα αλλά στους φίλους του συμφωνικού μέταλ πιστεύω θα αρέσει. Οι υπόλοιποι ας κοιτάξουν αλλού δεν είναι για αυτούς με βεβαιότητα.

Το tracklist περιλαμβάνει 14 τραγούδια και είναι το ακόλουθο:

1. Dream Away
2. Starlight
3. To Valhalla I Ride
4. Flower and the Sea
5. Blindfolded
6. While I Am Still Here
7. Only a Dream
8. Where Are You Now
9. I Still Remember
10. Dancing
11. My Other Half
12. One Day
13. I Send You My Love
14. Let Down (Piano Version)

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Jan Yrlund - Κιθάρα
Gerry Verstreken – Μπάσο
Helena Iren Michaelsen – Φωνητικά
Merjin Mol - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου του 2021 από την εταιρεία Massacre Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 73 λεπτά.

Το cd μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version