LifeSteps.gr

Blutengel - Fountain of Destiny review (2021 release)

Blutengel

Είχα πει να κάνω και μια παρουσίαση στους υπέροχους Blutengel και το τελευταίο τους που βρήκα είναι το περσινό τους cd που περιλαμβάνει 10 covers κλασικών τραγουδιών από τα 80's και μόνο δύο δικά τους. Επειδή βλέπω να το θάβουν για αυτό τον λόγο θα πρέπει να αποκαταστήσω την τάξη με μια ουσιαστική κριτική περισσότερο για το έργο τους κι όχι για το συγκεκριμένο που έτυχε να είναι αυτό. Γιατί αν τους κρίνω βάση των covers θα είναι άδικο λόγω της μακρόχρονης παρουσίας τους στον χώρο του ποιοτικού dark electro / darkwave που μου αρέσει πολύ.

Βέβαια αυτό το cd δεν αντιπροσωπεύει τους ίδιους ακριβώς όπως θα ήθελα αλλά είναι καινούριο και η δική τους εκδοχή πάνω σε κλασικά ακούσματα που άφησαν εποχή. Ειδικά τα Forever Young και το Alone από τους αγαπημένους μου Heart είναι από τα καλύτερα μου. Οπότε δεν ήταν ποτέ δυνατόν να βάλω χαμηλή βαθμολόγηση στα αγαπημένα μου τραγούδια ανεξάρτητα ποιός τα τραγουδάει εκτός κι αν είναι κανένα παλτό. Όμως για τους αγαπητούς Blutengel ποτέ δεν θα έλεγα τίποτα κακό γιατί τους παρακολουθώ από τότε που ξεκίνησαν και μου έχουν κρατήσει συντροφιά σε δύσκολες εποχές.

Ήδη από το 1998 που ιδρύθηκαν και έχουν βγάλει μπόλικα cd τα έχω όλα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Μια ιδιαίτερη προτίμηση στο Angel Dust του 2002 την έχω αφού το έχω ακούσει εκατοντάδες φορές. Για αυτό έλεγα και σε άλλο άρθρο ότι στην Γερμανία υπάρχουν οι καλύτερες μπάντες και ντουέτα στο dark electro που μου αρέσει πάρα πολύ. Οι Blutengel είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού που έλεγα, δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Ακόμα και το εκπληκτικό Dr. Mabuse των επίσης Γερμανών Propaganda, μιας εκ των αγαπημένων μου μπαντών από τα 80's, το ερμηνεύουν φανταστικά με τον τρόπο τους.

Απορώ με τις βαθμολογίες που βάζουν κάποιοι άλλοι στο ντουέτο, λες και δεν ξέρουν την ιστορία τους και τι αριστουργήματα έχουν βγάλει μέχρι τώρα. Το ότι είναι διασκευές γνωστών κομματιών δεν μου λέει τίποτα αν πρόκειται για μια αγαπημένη μπάντα. Αν ήταν κάποιοι καινούριοι σίγουρα θα είχαν άλλη αντιμετώπιση, βέβαια τα τραγούδια που λένε μου αρέσουν πάρα πολύ και δεν μου πάει να θάψω μπάντα επειδή τα έκανε διασκευές εκτός κι αν κάνει μόνο αυτό και τίποτα άλλο στην καριέρα της.

Γιατί υπάρχουν και μπάντες σε εισαγωγικά που κάνουν διασκευές για χρόνια οπότε δεν έχουν να μας πουν κάτι το δικό τους και να κριθούν για αυτό. Εκεί να τους βαθμολογήσω αυστηρά αλλά εδώ στο αγαπημένο ντουέτο δεν μου πάει καθόλου να το κάνω. Απλώς ήθελα να τους παρουσιάσω και δεν ήθελα να πάω πίσω στον χρόνο για κάτι δικό τους. Εξάλλου τους ξέρει ο περισσότερος κόσμος που ασχολείται σοβαρά και δεν χρειάζονται ειδικές συστάσεις για να τους μάθουν τώρα.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί φανς του ντουέτου εκεί έξω, υποθέτω ότι θα είναι πάρα πολλοί και αν δεν το έχουν πάρει ήδη το cd μπορούν να το κάνουν έστω και τώρα. Εγώ πάντως τους βάζω ένα ωραίο δεκάρι για την όλη προσφορά τους στον χώρο κι όχι για το συγκεκριμένο cd. Άρα 8/10 στο εδώ δημιούργημα με τις διασκευές και 10/10 στο ντουέτο φυσικά. Το αξίζουν με το παραπάνω.

Το tracklist αυτού του ξεχωριστού cd είναι το ακόλουθο:

The Wild Boys
Forever Young
Hymn
Down in the Park
Alone
Silent Running
Nobody´s Diary
Dr. Mabuse
The Sun Always Shines on TV (Blutengel Version)
Ship of Fools
Unsere Zeit
Journey to the Edge of the Night (Instrumental)

Το ντουέτο των Blutengel αποτελείται από τους εξαιρετικούς μουσικούς:

Chris Pohl – Φωνητικά, στίχους, προγραμματισμό
Ulrike Goldmann – Φωνητικά και στίχους

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου του 2021 από την εταιρεία Out Of Line Music.

Είδος: dark electro / synth pop / darkwave

Η διάρκεια του cd τουλάχιστον στην δική μου έκδοση είναι περίπου 52 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version