LifeSteps.gr

Udo Dirkschneider - My Way (2022 release)

Udo

Νομίζω ότι ο θρυλικός Udo δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για να τον μάθει τώρα ο κόσμος. Με πάνω από 50 χρόνια στην μουσική σκηνή και πάρα πολλές κυκλοφορίες με τους εξαιρετικούς Accept αλλά και σαν σόλο έχει δώσει το στίγμα του και έχει επηρεάσει πολλούς νεότερους του καλλιτέχνες. Εδώ μας προσφέρει μια συλλογή με διασκευές γνωστών τραγουδιών από πολλά είδη έτσι όπως μόνο αυτός ξέρει να εκτελεί για αυτό και ο τίτλος του album my way που εννοεί με τον δικό του τρόπο.

Στην αρχή που το είδα δεν μου έκανε εντύπωση για να το παρουσιάσω ξεχωριστά αλλά επειδή δεν βλέπω να ξαναγυρνά στους Accept σκέφτηκα να κάνω και μια αναφορά στο τεράστιο έργο του σαν φόρος τιμής και επειδή είμαι φυσικά φαν των Accept της δεκαετίας του 80 με τα επικά κομμάτια που έχουν ακόμη παραμείνει αξέχαστα. Ουσιαστικά αυτός και οι Iron Maiden με έβαλαν στο μέταλ για αυτό και τους τρέφω άπειρη εκτίμηση και σεβασμό.

Μαζί του έχει και τους γνωστούς από την καλύτερη περίοδο των Accept, Peter Baltes στο μπάσο και Stefan Kaufmann στην κιθάρα όπου μαζί με τον γιο του Sven στα ντραμς έφτιαξε τους Udo and the old gang και συνεχίζουν ακάθεκτοι να μας προσφέρουν κλασικό μέταλ όπως αυτοί ξέρουν φυσικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να φτιάξει ένα cd γεμάτο από διασκευές παλιών τραγουδιών γιατί δεν μου πολυαρέσουν τέτοιες τακτικές από κανέναν αλλά στον αγαπητό Udo το συγχωρώ μιας και πολύ καλά τα ερμηνεύει στο δικό του στυλ και τα τραγούδια είναι εξαιρετικά και μου θύμησαν κλασικές εποχές.

Και μόνο το εξαιρετικό Paint it Black των υπέροχων Rolling Stones αξίζει όλα τα λεφτά του cd. Με έκανε να τραγουδάω στον ρυθμό του μετά από αρκετό καιρό που είχα να το ακούσω. Όπως και το κλασικό My Way του Frank Sinatra, τραγούδι μιας παλιάς εποχής, νοσταλγικό και πολύ συναισθηματικό. Δεν ξέρω ποιός έκανε την επιλογή των κομματιών αλλά τα πήγε εξαιρετικά. Κάλυψε σχεδόν όλα τα γούστα, από κλασικό ροκ μέχρι τα νοσταλγικά τραγούδια, όλα σε ένα πακέτο ερμηνευμένα με την βραχνή μοναδική φωνή του Udo.

Οι φανς των Accept σαν και εμένα θα εκτιμήσουν την προσφορά του Udo, οι υπόλοιποι που δεν αρέσκονται σε διασκευές παλιών τραγουδιών σίγουρα θα απογοητευτούν. Κι εγώ θα περίμενα κάτι το καινούριο φυσικά από τον θρύλο Udo αλλά μετά από τόσα αυθεντικά cd που έχω δεν με πειράζει ιδιαίτερα αυτή του η επιλογή. Εξάλλου αν θέλω να ακούσω κάτι από τα παλιά βάζω Restless and Wild, Metal Heart και Breaker  στο σύστημα και απολαμβάνω Udo, Wolf και τα υπόλοιπα παιδιά στα πολύ καλά τους.

Για αυτό τον λόγο και η βαθμολόγηση του cd θα είναι πολύ επιεικής αφού πρόκειται για τον Udo και όχι για κάποια μπάντα καινούρια που αντιγράφει κλασικά ακούσματα. Νομίζω ένα 8/10 είναι αρκετά ικανοποιητική βαθμολογία για το cd αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα το προσπερνούσα στα γρήγορα παρά να βάλω κάτι πολύ χαμηλό. Αλλά Udo είναι αυτός, όπως είπα και στην αρχή σεβασμός στα τεράστια ονόματα της μέταλ σκηνής, με αυτούς μεγαλώσαμε και θα τους ακούμε για πάντα. Δεν βαριέμαι το κλάσικ μέταλ ποτέ, είναι το καλύτερο και έτσι θα παραμείνει στην ιστορία.

Το tracklist αποτελείται από τα παρακάτω τραγούδια:

1.Faith Healer (Alex Harvey)
2.Fire (Crazy World Of Arthur Brown)
3.Sympathy (Uriah Heep)
4.Nutbush City Limits (Tina Turner)
5.Man On The Silver Mountain (Rainbow)
6.Hell Raiser (The Sweet)
7.No Class (Motörhead)
8.Rock And Roll (Led Zeppelin)
9.The Stroke (Billy Squier)
10.Paint It Black (The Rolling Stones)
11.He’s A Woman, She’s A Man (The Scorpions)
12.T.N.T. (AC/DC)
13.Jealousy (Frankie Miller)
14.Hell Bent For Leather (Judas Priest)
15.We Will Rock You (Queen)
16.Kein Zurück (Wolfsheim)
17.My Way (Frank Sinatra)

Η σύνθεση της μπάντας έχει τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Udo Dirkschneider – Φωνητικά
Peter Baltes – Μπάσο
Sven Dirkschneider – Ντραμς
Stefan Kaufmann – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Atomic Fire Records.

Είδος: Κλασικό heavy metal / hard rock

Η συνολική διάρκεια του είναι 65 λεπτά.

Exit mobile version