LifeSteps.gr

The Black Dahlia Murder – Verminous review (2020 release)

Black Dahlia

Για αυτούς που θέλουν να ακούσουν λίγο καθαρόαιμο μελωδικό death metal η πρόταση μου είναι να ακούσουν τους The Black Dahlia Murder από τις Ηνωμένες Πολιτείες που χρόνια τώρα μας δίνουν τον αυθεντικό σκληρό τους ήχο χωρίς πειραματισμούς και άλλες προσμίξεις που θα αλλάζανε τον ρυθμό που τους έχουμε συνηθίσει. Και εδώ έχουμε το καθαρό μέταλ, όχι με ανάμικτα φωνητικά παρά μόνο με σκληρά να το πω έτσι απλά.

Η μπάντα ιδρύθηκε το 2001 στο Μίτσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό είναι το ένατο στούντιο album τους. Δυστυχώς φέτος νωρίτερα μάθαμε ότι ο τραγουδιστής πέθανε σύμφωνα με ανακοίνωση τους χωρίς να δίνεται η αιτία αυτού του δυσάρεστου συμβάντος. Έτσι ουσιαστικά είναι και ένας φόρος τιμής αυτή η παρουσίαση που κάνω στην μπάντα. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός.

Η μπάντα παίζει ένα είδος ουσιαστικά death metal με κάποιες μελωδίες ενδιάμεσα αλλά περισσότερο κλίνουν προς το καθαρόαιμο death. Ίσως για αυτό τον λόγο δεν τους άκουγα συχνά και τους είχα σε διαφορετικό συρτάρι με τις πιο σκληρές, να το πούμε έτσι, μπάντες. Μερικές στιγμές μου θυμίζουν το thrash της παλιάς καλής εποχής του. Ευτυχώς που μείναν στα κλασικά ακούσματα και δεν αλλοίωσαν τον ήχο τους με άσκοπους πειραματισμούς που έτσι κι αλλιώς δεν τους πηγαίνει.

Πάντως έτσι που τους ακούω είναι πολύ πιο μέταλ ακόμα και από τους καινούριους Kreator που μου άρεσε το cd τους. Εδώ είναι σαν να ακούω Old school Megadeth για παράδειγμα, έχουν και ένα τραγούδι τους στα έξτρα της ειδικής έκδοσης. Μιας και ο λόγος για τους Megadeth κυκλοφορούν σε λίγες μέρες και την καινούρια τους δουλειά που περιμένω να δω αν άλλαξαν κάτι στον ήχο τους η παραμένουν οι κλασικοί μας θρύλοι του αυθεντικού μέταλ.

Απ΄ότι βλέπω στις επόμενες κυκλοφορίες από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα γνωστά καλά να έρχονται, υπάρχουν μερικά αναμενόμενα και κάποια άλλα που μπορεί να βγουν ικανοποιητικά. Περιμένω τους Gaerea, την αγαπητή Scarlet Dorn φυσικά, τις Erinyes, τους Edenbridge σε λίγες μέρες βέβαια και βλέπω και κάτι άλλες εκπλήξεις αλλά δεν χρειάζεται να τους αναφέρω όλους. Όταν με το καλό έρθουν θα παρουσιαστούν όλοι εκτός και μου βγουν τίποτα παλτά που δεν είναι απίθανο γεγονός σε μπάντες 30 και βάλε χρόνων.

Να ξαναγυρίσω και στην μπάντα μας όμως τους The Black Dahlia Murder που τόση ώρα σκέφτομαι τι βαθμό θα τους βάλω άραγε. Στους φανς του μελωδικού προς ατόφιο death metal πιστεύω θα αρέσουν, στους υπόλοιπους που αρέσκονται σε μοντέρνο στυλ η και άλλα είδη αποκλείεται να τους κάνουν κλικ. Άρα ένα 8/10 πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει το cd αυτό που το βλέπω και σαν φόρο τιμής στον τραγουδιστή που έφυγε από κοντά μας τόσο πρόσφατα.

Ελπίζω η μπάντα να ξεπεράσει το απρόσμενο γεγονός και να συνεχίσει τον δρόμο της. Εύχομαι στα υπόλοιπα παιδιά να είναι υγιείς πάνω από όλα και τα υπόλοιπα βρίσκονται. Ξέχασα να αναφέρω ότι η παραγωγή και η εκτέλεση των συνθέσεων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως μας έχει συνηθίσει η μπάντα τόσα χρόνια που την ακούμε.

Το βασικό tracklist του Verminous είναι το ακόλουθο:

1. Verminous
2. Godlessly
3. Removal of the Oaken Stake
4. Child of Night
5. Sunless Empire
6. The Leather Apron's Scorn
7. How Very Dead
8. The Wereworm's Feast
9. A Womb in Dark Chrysalis (Interlude)
10. Dawn of Rats

Τα επιπλέον τραγούδια που έχω στην ειδική έκδοση είναι τα παρακάτω:

11.Go To Hell (Megadeth Cover)

12.Sabre The Dog Theme

13.Their Thwarted Patience

Η σύνθεση της μπάντας για αυτό το cd αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Trevor Strnad – Φωνητικά
Brian Eschbach – Κιθάρα
Max Lavelle – Μπάσο
Brandon Ellis – Κιθάρα
Alan Cassidy – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου του 2020 από την εταιρεία Metal Blade Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd στην ειδική έκδοση είναι περίπου 43 λεπτά.

Exit mobile version