LifeSteps.gr

The Halo Effect – Days of the Lost review (2022 release)

The Halo Effect

Μόλις βγήκε το ντεμπούτο cd των The Halo Effect με τον τίτλο Days of the Lost και διαβάζοντας στα credits ποιοί είναι οι συντελεστές του αμέσως χωρίς καθυστέρηση το έβαλα στο σύστημα για μια πρώτη ακρόαση. Από το πρώτο κομμάτι, το εκπληκτικό Shadowminds έχω κολλήσει και το ακούω συνέχεια. Τέτοια πώρωση δεν ξανάγινε φέτος τουλάχιστον. Και μόνο που τραγουδάει ο φανταστικός Mikael Stanne από τους αγαπημένους Dark Tranquillity μου φτάνει.

Αλλά να μην αδικήσουμε και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εξαιρετικοί μουσικοί και παλιά μέλη των θρυλικών In Flames στις καλές τους εποχές βέβαια που έπαιζαν τον δικό τους ήχο, τον κλασικό ρυθμό του Γκέτεμποργκ μαζί με τους At the Gates και φυσικά τους Dark Tranquillity. Ευτυχώς που σκεφτήκανε να φτιάξουν αυτό το νέο project για να ακούσουμε λίγη αυθεντική μουσική όπως μας αρέσει γιατί εντάξει όσο ωραίο και να το κάνουμε το μοντέρνο μέταλ είναι άλλη η αίσθηση του κλασικού μελωδικού death metal.

Εν τω μεταξύ έχω βάλει σε repeat mode το Shadowminds και δεν προχωράει το cd, τόσο εθιστικό είναι το ξεκίνημα. Αν και τα υπόλοιπα τραγούδια πάνε έστω και κοντά στο πρώτο θα μιλάω για το melodeath της χρονιάς. Η πλάκα είναι ότι δεν το υπολόγιζα και μου προέκυψε ξαφνικά σήμερα. Ήμουν έτοιμος να αρχίσω να φτιάχνω μια λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς έως τώρα αλλά βλέπω υπάρχουν ακόμα εξαιρετικές υποψηφιότητες οπότε ας περιμένω ακόμα κανένα μήνα τουλάχιστον.

Γιατί και ο Σεπτέμβριος προβλέπεται καυτός από άποψη γνωστών κυκλοφοριών και δεν τις προλαβαίνω όλες. Είναι και πάρα πολλά τα είδη μουσικής που ακούω οπότε δεν μένει χρόνος για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Μόνο καθαρόαιμα doom albums δεν βλέπω στον ορίζοντα και αρχίζω να ανησυχώ. Οι άλλες κατηγορίες έχουν αρκετές δυνατές υποψηφιότητες, ειδικά στο συμφωνικό μέταλ γίνεται ο χαμός και με καινούριες μπάντες που βγήκαν ξαφνικά χωρίς να τις περιμένω.

Το άφησα να τελειώσει το cd και πάω να το ξαναβάλω όλο αυτή την φορά στο repeat. Εξαιρετικό είναι, δεν είχα αμφιβολία από την αρχή που το άκουσα. Το καλό πράγμα φαίνεται από το πρώτο κομμάτι ειδικά όταν πρόκειται για τόσο έμπειρους μουσικούς που ξέρουν τι κάνουν και πως να διαμορφώσουν τον σωστό ήχο. Ουσιαστικά είναι σαν να ακούω ένα καινούριο cd από τους Dark Tranquillity που μου αρέσουν πολύ σε συνδυασμό με τον ήχο των παλιών καλών In Flames.

Είναι και οι μελωδίες πάρα πολλές και σωστά μοιρασμένες ώστε να μην κουράζουν τον ακροατή όπως και ορισμένα μοντέρνα στοιχεία για να τραβήξουν και το πιο φρέσκο κοινό που αρέσκεται σε αυτά. Πολύ καλή και η καθαρή φωνή του αγαπητού Mikael όπου χρειάζεται για να μην αλλάξει πολύ το στυλ σε υπερμοντέρνο όπως γίνεται συνήθως σε άλλα παρόμοια albums. Τα πήγανε εξαιρετικά οι φίλοι μας οι Σουηδοί σε όλους τους τομείς, παραγωγή και εκτέλεση σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.

Πάντως με ικανοποιεί πολύ το γεγονός ότι η σουηδική σχολή έχει φτάσει πια σε πολύ υψηλά επίπεδα αγγίζοντας την πολύ πετυχημένη φιλανδική που είναι η αγαπημένη μου. Οι Σκανδιναβοί φίλοι μας δημιουργούν αριστουργήματα εξαιρετικής ποιότητας και είμαστε τυχεροί που τους ακούμε και τους απολαμβάνουμε. Μέσα από τέτοια έργα το μέταλ δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι για την φανταστική τους έμπνευση και δημιουργία.

Φυσικά το 10/10 μου φαίνεται και λίγο για το cd αλλά δεν έχω παραπάνω να βάλω, αν είχα την δυνατότητα θα το έκανα ευχαρίστως. Σίγουρα στα καλύτερα της χρονιάς και μέσα στην πεντάδα που έχει πολλές υποψηφιότητες κυρίως από άλλα είδη αλλά αυτό είναι σίγουρα το καλύτερο μελωδικό death metal, σύγχρονο και φανταστικό σε όλους τους τομείς. Συστήνεται ανεπιφύλακτα φυσικά σε όλους τους φίλους του ποιοτικού μέταλ και του είδους.

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού cd είναι το ακόλουθο:

1.Shadowminds
2.Days of the Lost
3.The Needless End
4.Conditional
5.In Broken Trust
6.Gateways
7.A Truth Worth Lying For
8.Feel What I Believe
9.Last of Our Kind
10.The Most Alone

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους και έμπειρους μουσικούς:

Mikael Stanne – Φωνητικά
Niclas Engelin – Κιθάρα
Jesper Strömblad – Κιθάρα
Peter Iwers – Μπάσο
Daniel Svensson – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Nuclear Blast Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version