LifeSteps.gr

Seventh Storm - Maledictus review (2022 release)

Seventh Storm

Τους Seventh Storm δεν τους είχα στα υπόψη μου. Μετά διάβασα ότι πρόκειται για το καινούριο project του επί πολλά χρόνια ντράμερ των αγαπητών μου Moonspell, του Mike Gaspar, από την Πορτογαλία και αμέσως μου τράβηξε το ενδιαφέρον να τους ακούσω και να τους παρουσιάσω αφού βγήκε τώρα το ντεμπούτο album τους με τον τίτλο Maledictus. Για να δούμε λοιπόν τι θα ακούσουμε από τους αγαπητούς μας φίλους από την χώρα που τουλάχιστον φέτος μου έδωσε ένα εξαιρετικό cd από τους Glasya, βέβαια στο συμφωνικό μέταλ.

Το βάζω στο σύστημα και αρχίζω την ακρόαση λοιπόν να δούμε τι θα βγει τελικά. Χμμμμ βλέπω ότι πηγαίνει προς το μοντέρνο μέταλ με ελαφριά δόση Moonspell ήχου. Για αυτό το τοποθέτησα στο σκοτεινό μέταλ γιατί ουσιαστικά ψάχνουν να βρουν τον δρόμο τους τα παιδιά και πειραματίζονται με διάφορα είδη. Αλλού μου ακούγεται αργό αλλού δυναμώνει και μου αρέσει βέβαια αλλά δεν συνεχίζει στο γρήγορο στυλ. Θα το προτιμούσα μελωδικό death metal παρά μοντέρνο ή και ελαφρώς prog ανάλογα πως το ακούει κάποιος.

Εντάξει λέω, πρώτος δίσκος είναι των παιδιών και ψάχνονται που θα καταλήξει τελικά. Εγώ θα πρότεινα να το πάνε προς Moonspell μεριά μιας και ο Mike ξέρει τον ήχο τους καλά και μπορεί να τους καθοδηγήσει με την πείρα του. Όπως είδα και στο άλλο cd που παρουσίασα χθες, το καταπληκτικό ντεμπτούτο των The Halo Effect, οι έμπειροι μουσικοί ξέρουν πολύ καλά τι ζητάει ο κόσμος και κινούνται ανάλογα.

Εγώ που δεν αντέχω το mainstream metal καθόλου γιατί όλα καθορίζονται από το κέρδος και τις εταιρίες θα δώσω μια περίοδο χάριτος να το πω έτσι στα παιδιά μέχρι να βρουν το στυλ που τους ταιριάζει γιατί τώρα δεν πηγαίνει πουθενά το καράβι χωρίς πυξίδα. Εδώ πασίγνωστες μπάντες το ρίξανε στο εμπορικό και χάσανε όχι μόνο τους φανς τους αλλά και λερώσαν σε εισαγωγικά το όνομα τους. Γιατί φανς και να χάσεις τους μισούς μπορείς να βρεις άλλους τόσους που τους αρέσει το νέο είδος.

Πήρα παράδειγμα για αυτό από τους θρυλικούς In Flames που γυρίσανε τον ήχο τους και τους βρίζουν το 90% των φανς τους και δεν έχουν άδικο θα πω κι εγώ. Μόνο που το κατάλαβαν και έτσι δημιούργησαν τους The Halo Effect που ελπίζω να πάνε καλά γιατί το αξίζουν με το παραπάνω. Αν έχεις συνηθίσει μια μπάντα να την ακούς επί χρόνια και μετά στο γυρίσει είναι αδύνατον να μην εκνευριστεί κάποιος. Έχω κι εγώ παράδειγμα τους Within Temptation που το ρίξανε στο εμπορικό τα τελευταία χρόνια και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό.

Αλλά επειδή είμαι και φαν τους αλλά και η αγαπητή Sharon είναι φανταστική απλά δεν παρουσιάζω καινούρια δημιουργήματα που δεν μου κάνουν κλικ. Πήγε να γίνει και με τους Nightwish αυτό αλλά ευτυχώς που βρέθηκε η Floor και το έσωσε. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μπάντες που δεν αλλάζουν ποτέ ρυθμό κι ας γίνονται βαρετές σε πολλούς. Καλύτερα βαρετές και να λένε τα ίδια για 30 χρόνια παρά παλτά πολυτελείας που τα βγάζουν για περιοδείες από το ντουλάπι.

Τελικά το άκουσα ολόκληρο το cd των Seventh Storm. Πάει περισσότερο προς το prog και όπως είπα σκοτεινό μέταλ παρά κάτι άλλο συγκεκριμένο. Μερικά τραγούδια ήταν πολύ καλά με ρυθμό αλλά υπήρχαν και αδιάφορα δυστυχώς. Έτσι θα αναγκαστώ να βάλω ένα 7/10 επειδή θέλω να δω και μια δεύτερη δημιουργία πριν βγάλω τελικό συμπέρασμα για την ποιότητα του έργου τους. Πάντως από παραγωγή και εκτέλεση όλα είναι άψογα και σωστότατα.

Το tracklist του Maledictus είναι το ακόλουθο:

01.Pirate's Curse
02.Saudade (English Version)
03.Sarpanit
04.Gods of Babylon
05.The Reckoning
06.Inferno Rising
07.Seventh
08.My Redemption
09.Haunted Sea
10.Saudade (Acoustic English Version)

Επιπλέον τραγούδια στην ειδική έκδοση τα παρακάτω:

11.Saudade (Acoustic Portuguese Version)

12.Saudade (Portuguese Version)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Mike Gaspar - Ντραμς
Rez -| Φωνητικά
Ben Stockwell - Κιθάρα
Josh Riot - Κιθάρα
Butch Cid - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου από την εταιρεία Atomic Fire Records.

Είδος: Dark metal / Progressive metal

Η συνολική διάρκεια του cd στην ειδική έκδοση είναι περίπου 73 λεπτά.

Exit mobile version