LifeSteps.gr

Dropkick Murphys - Turn Up That Dial review (2021 release)

Dropkick Murphys

Επειδή μου αρέσει το punk και ειδικά εκείνο που συνδυάζει και το celtic στοιχείο δεν ήταν δυνατόν να μην ήξερα από παλιά τους αγαπητούς Dropkick Murphys που είναι από τις καλύτερες μπάντες του είδους και συνεχίζουν στον δρόμο που χάραξαν στα 80'ς οι θρυλικοί The Pogues, μια αγαπημένη μπάντα που μου κράτησε συντροφιά στα μαθητικά χρόνια με τα εξαίσια τραγούδια τους.

Οι Dropkick Murphys ιδρύθηκαν το 1996 από τον Ken Casey, τραγουδιστή και μπασίστα. Έχουν έντονο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο όπως επίσης είναι και έντονα πολιτικοποιημένοι. Μέσα από τους στίχους τους περνάνε τα μηνύματα που θέλουν στηρίζοντας τα εργατικά δικαιώματα και τον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με τις πολιτικές τους απόψεις, τα τραγούδια και η μουσική τους είναι υπέροχη και αυτό μετράει για μένα.

Εξάλλου πολλές μπάντες στην punk μουσική περνάνε τα μηνύματα τους μέσω των τραγουδιών. Οι περισσότεροι είναι πολιτικοποιημένοι προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση. Οι οπαδοί αποφασίζουν ποιόν θα ακολουθήσουν στο τέλος ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους. Εγώ που τα ακούω όλα δεν έχω κανένα πρόβλημα να μελετήσω οποιαδήποτε μπάντα και να την παρουσιάσω αντικειμενικά βάση του ταλέντου των μελών της.

Εξάλλου και παλιά απολάμβανα τους θρυλικούς The Clash που θίγανε πολλές καταστάσεις με τον δικό τους τρόπο ανάλογα με την περίσταση και την κοινωνία την συγκεκριμένη περίοδο. Πάντα είμαστε στην ίδια κατάσταση, μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν αλλά η πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχει πουθενά και θέλω να δω πότε θα την δούμε τελικά. Για αυτό είναι πολύ καλό που βλέπω φιλοσοφημένα άτομα που βλέπουν μπροστά από την εποχή και ψάχνουν περισσότερο τα πράγματα από τον κανονικό άνθρωπο.

Για αυτό και έβαλα για παρουσίαση τα αγαπητά παιδιά από την Βοστώνη που έχουν να πουν πολλά στον κόσμο με τα τραγούδια τους. Μπορεί να γίνεται κάποιες φορές αιχμηρός ο λόγος τους και να μην αρέσει σε πολλούς αλλά στην πραγματική δημοκρατία όλοι έχουν θέση και είναι ίσοι. Μετά το αναγκαίο διάλειμμα να ξαναγυρίσουμε και στο cd μας που είναι εξαιρετικό και έχει δυναμισμό και μελωδίες αναγκαίες για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας.

Σε μένα προσωπικά που έχω σαν καλύτερη δημιουργία των παιδιών το cd Blackout από το 2003 μπορώ να πω ότι το παρόν album με ικανοποίησε πλήρως καθώς είναι πιο folk από το άλλο και η celtic μουσική μου αρέσει πάρα πολύ. Άρα το βάζω στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα που έτσι κι αλλιώς τα έχω όλα και είναι εξαιρετικά. Θα βγάλουν και καινούριο σε λίγες μέρες οπότε θα το παρουσιάσω και εκείνο σίγουρα. Τώρα που υπάρχει ο χρόνος και για άλλα είδη εκτός της μέταλ θα βάζω και τα υπόλοιπα είδη για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

Δεν χρειάζεται να σκεφτώ και πολύ για την βαθμολογία των παιδιών αφού το έχουν εξασφαλίσει άνετα το δεκάρι τους. 10/10 από μένα λοιπόν και περιμένω με αγωνία το νέο cd τους που είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο ίδιο επίπεδο που με έχουν συνηθίσει. Μπράβο στους φίλους μας από την Βοστώνη για αυτήν την τέλεια παραγωγή και εκτέλεση των κομματιών.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Turn Up That Dial
2.L-EE-B-O-Y
3.Middle Finger
4.Queen Of Suffolk County
5.Mick Jones Nicked My Pudding
6.H.B.D.M.F.
7.Good As Gold
8.Smash Shit Up
9.Chosen Few
10.City By The Sea
11.I Wish You Were Here

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Al Barr - Φωνητικά
Ken Casey - Φωνητικά
Tim Brennan - Κιθάρα, σφυρίχτρα, ακορντεόν, πιάνο και δεύτερα φωνητικά
Jeff DaRosa - Κιθάρες, μπάντζο, μαντολίνο και φωνητικά
James Lynch - Κιθάρα και φωνητικά
Matt Kelly - Ντραμς, κρουστά και δεύτερα φωνητικά
Lee Forshner - Γκάιντες
Kevin Rheault - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου του 2021 από την εταιρεία Born & Bred Records.

Είδος: Celtic punk

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 39 λεπτά.

Exit mobile version