LifeSteps.gr

Thanateros - On Fragile Wings review (2022 release)

Thanateros

Τους Thanateros από την Γερμανία δεν τους είχα ακούσει τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο τους δημιούργημα με τον τίτλο On Fragile Wings. Λάθος μου βέβαια γιατί όπως θα δούμε παρακάτω πρόκειται για μια πολύ καλή μπάντα στο σκοτεινό ροκ η gothic rock με κάποια folk στοιχεία. Οι Γερμανοί εξάλλου φημίζονται για αυτό το είδος και δεν είχα αμφιβολία ότι θα άξιζαν την παρουσίαση οι αγαπητοί μας φίλοι.

Η μπάντα υπάρχει από αρκετά παλιά και είναι δημιουργία του ταλαντούχου μουσικού και τραγουδιστή Ben Richter από το 2000. Αυτή είναι η έκτη στούντιο ηχογράφηση μετά το πολύ πετυχημένο Insomnia του 2019 και αφού η μπάντα είχε παραμείνει ανενεργή για πολλά χρόνια. Ευτυχώς που την επανέφερε ο Ben και τώρα συνεχίζουν με ωραίο υλικό για τους φίλους του είδους. Είχαν 10 χρόνια να ακουστούν, από το 2009 έως το 2019.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο cd είναι αυτός ο σκοτεινός χαρακτήρας του και η ισορροπία σε διαφορετικά είδη που όμως κανένα δεν καλύπτει το άλλο. Υπάρχει και το folk στοιχείο όπου χρειάζεται αλλά φυσικά και το gothic rock όπως και μοντέρνα στοιχεία που το κάνουν εξαιρετικά ευέλικτο στα αυτιά του ακροατή και δεν κουράζει στο ελάχιστο όπως πολλά άλλα τελευταία.

Είναι ρυθμικό χωρίς να γίνεται χορευτικό και με το βιολί να δίνει μια μελαγχολική αίσθηση απόλυτα ταιριαστή με το είδος του dark rock. Είναι και στα αγγλικά οι στίχοι για να τους καταλαβαίνουν όλοι σε αντίθεση με πολλές μπάντες από την Γερμανία που τραγουδούν στην γλώσσα τους χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μειονέκτημα σε αυτό το είδος όπως έχουμε δει σε πολλά παραδείγματα μέχρι τώρα.

Μπορώ να πω ότι μου άρεσαν ιδιαίτερα και δεν το πίστευα στην αρχή όταν το έβαλα το cd. Τελικά μου βγήκε πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα. Είχα ακούσει και μια γνωστή μπάντα πιο πριν που δεν μου άρεσε για να την παρουσιάσω οπότε ήρθε αυτό το ωραίο cd να μου φτιάξει την διάθεση. Μπορεί να μην βρίσκω αρκετές πληροφορίες όπως για άλλες μπάντες που προωθούνται αβέρτα από τις εταιρείες και τα μέσα αλλά τα παιδιά αξίζουν με το παραπάνω μια ωραία παρουσίαση εκ μέρους μου.

Όπως έχω τονίσει και σε άλλο άρθρο δεν με νοιάζει πόσο μεγάλη είναι μια μπάντα για να την παρουσιάσω παρά μόνο αν αξίζει αυτό που μας προσφέρει. Καλύτερα να βοηθάω ταλαντούχα παιδιά με όρεξη για δουλειά παρά κάτι παλτά προς απόσυρση που βλέπω και σε βίντεο και είναι για γέλια. Έστω και χωρίς πολύ υλικό για μια αξιοπρεπή παρουσίαση εγώ θα βρίσκω τον τρόπο να το κάνω με λίγα αλλά καλά στοιχεία, ότι βρω τουλάχιστον.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου στα παιδιά να πω ότι μου άρεσε πολύ το δημιούργημα τους σε όλους τους τομείς, παραγωγή και εκτέλεση των συνθέσεων άψογη. Ένα 9/10 το αξίζουν με το παραπάνω για την δουλειά τους. Είναι και σε ένα είδος που μου αρέσει ιδιαίτερα και έχω πολλές μπάντες στα αγαπημένα. Dark rock για πάντα, ελπίζω να συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο και στο μέλλον. Συνιστάται στους φίλους του σκοτεινού ρυθμού και αυτού του είδους του ροκ βέβαια.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Kybalion (Time to fly)

2. Burn

3. On the Barricades

4. Coven of the drowned

5. Passengers

6. Black forest calling

7. We are the ravens

8. Source of it all

9. Soltitude

10. Fading

11. Nothing lasts forever

12. Running up that hill​ (extra τραγούδι, διασκευή του γνωστού κομματιού της Kate Bush)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Ben Richter – Φωνητικά
Chris Lang - Κιθάρα
Markus Felber – Ντραμς
Chris Ryll – Μπάσο
Christof Uhlmann - Βιολί

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Μαρτίου του 2022 από την εταιρεία Echozone.

Είδος: Gothic rock / folk metal / dark metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 58 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version