LifeSteps.gr

Wind Rose - Warfront review (2022 release)

Warfront

Το Warfront των αγαπητών μας νάνων, σε εισαγωγικά, Wind Rose από την Ιταλία βγήκε λίγο νωρίτερα φέτος και είναι η πέμπτη στούντιο ηχογράφηση της μπάντας από την Πίζα. Έχω παρουσιάσει το προηγούμενο τους και καταπληκτικό για μένα, το Wintersaga. Ήμουν πολύ περίεργος να ακούσω το καινούριο τους cd για να δω μέχρι που μπορούν να ανεβάσουν την ποιότητα τα παιδιά. Ας το δούμε αναλυτικότερα λοιπόν πιο κάτω.

Καταρχήν όταν φτάσεις στην κορυφή είναι πολύ δύσκολο να πας παραπάνω γιατί δεν υπάρχει ταβάνι μερικές φορές. Το πιάσανε στο προηγούμενο οπότε το θέμα ήταν για μένα να παραμείνουν εκεί που τους άφησα. Αν το ακούσει κάποιος αντικειμενικά και είναι το πρώτο τους που ακούει θα του αρέσει πολύ γιατί περιέχει όλα εκείνα που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους φίλους μας.

Αν κάποιος έχει ακούσει όλη την δισκογραφία σαν και μένα και του άρεσε το προηγούμενο πάρα πολύ θα δει εδώ ότι είναι ένα μόλις ελαφρύ κλικ κάτω από το Wintersaga. Πάντα κατά την γνώμη μου και κρίνοντας απόλυτα αντικειμενικά γιατί μου αρέσουν τα επικά folk στοιχεία που βάζουν στις συνθέσεις τους, απλώς μου φαίνεται να κλίνει ελαφριά προς πιο εμπορικό στυλ σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους. Αν δεν το ψάξει κάποιος αναλυτικά αποκλείεται να βρει αισθητά φανερά μειονεκτήματα.

Το cd κυλάει άνετα, μελωδικά, επικά με τους γνωστούς ρυθμούς και τραγούδια που νομίζει κανείς ότι προέρχονται από ομάδα νάνων που επιστρέφουν από το ορυχείο μετά την σκληρή εργασία της ημέρας. Για αυτό εξήγησα και πιο πάνω αν κάποιος δεν έχει ακούσει αρκετή folk η μοντέρνα μουσική παρόμοιας ποιότητας αποκλείεται να εντοπίσει πρόβλημα στο υπάρχον cd γιατί ουσιαστικά δεν βρίσκονται σοβαρά λάθη. Από παραγωγή και εκτέλεση των κομματιών δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Ίσως βέβαια μερικές φορές να περιμένουμε πολύ περισσότερα από μια αγαπημένη μας μπάντα και τελικά να απογοητευόμαστε πιο εύκολα αν δεν έρθουν όλα τα πράγματα κατ ευχήν που λέμε. Είναι σαν να περιμένω τους Manowar να βγάλουν παρόμοιο cd με το θρυλικό Fighting the World. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται και για αυτό μερικές φορές μπορεί να απογοητευόμαστε. Φυσικά στους Manowar δεν συμβαίνει ποτέ αυτό αλλά μου έχει συμβεί στους Nightwish και στους Within Temptation. Άσχετο βέβαια γιατί εδώ είναι άλλου στυλ μέταλ και δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Στο folk metal δεν θυμάμαι να με έχει απογοητεύσει κάποια μπάντα ιδιαίτερα. Συνήθως εκεί ξέρουν που πατάνε και τα κάνουν όλα σωστά όπως και εδώ στην περίπτωση μας τα παιδιά. Στο power metal και στο μελωδικό death γίνεται ο χαμός από απογοητεύσεις και παλτά όπως και πολλούς αντιγραφείς των 80'ς. Το τι κλασικό glam metal έχω ακούσει τελευταία δεν περιγράφεται, μερικές φορές κοιτάω το ημερολόγιο μήπως γυρίσαμε πίσω στον χρόνο. Όλοι τα ίδια παίζουν, τι να κάνω κριτική σε κόπιες γνωστών συγκροτημάτων.

Πριν βάλω την τελική μου βαθμολογία να πω στα παιδιά που πιθανόν να το διαβάσουν ότι δεν χρειάζεται να βιάζονται να βγάλουν κάποια κυκλοφορία, η ποιότητα είναι αυτή που μετράει και όχι η ποσότητα με τίποτα. Πάντως αξίζουν πολλά μπράβο γιατί το πήγανε πολύ κοντά στο καλύτερο τους cd για μένα πάντοτε, το προηγούμενο. Τώρα αν το άλλο έπαιρνε 10 με τόνο αυτό θα πάρει περίπου 9/10 για να είμαι απόλυτα δίκαιος με τους φίλους μας. Οι φίλοι της μπάντας και του folk metal γενικά θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι, συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01.Of War and Sorrow
02.Army of Stone
03.Tales of War
04.Fellows of the Hammer
05.Together We Rise
06.Gates of Ekrund
07.One Last Day
08.The Battle of the Five Armies
09.I Am the Mountain
10.Tomorrow Has Come​

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Francesco Cavalieri – Φωνητικά
Claudio Falconcini – Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Federico Meranda – Πλήκτρα
Cristiano Bertocchi – Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Federico Gatti – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Folk / power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 55 λεπτά.

Exit mobile version