LifeSteps.gr

Fallen Sanctuary – Terranova review (2022 release)

Fallen Sanctuary

Οι Fallen Sanctuary ιδρύθηκαν το 2021 και στην Αυστρία αλλά ουσιαστικά αποτελούνται από μέλη των Serenity και των Temperance και συγκεκριμένα τον τραγουδιστή των πρώτων Georg Neuhauser και το σούπερ ταλαντούχο Marco Pastorino από τους Temperance αλλά και με συμμετοχή και σε άλλα ενδιαφέροντα projects. Παίζουν ένα ωραίο μοντέρνο μελωδικό μέταλ συνδυάζοντας τις ικανότητες και τα ταλέντα τους που διαθέτουν με το παραπάνω.

Φέτος έχουν μεγάλη πέραση τα cd με μελωδικό μέταλ κυρίως σε παλιό στυλ των 80'ς αλλά και πιο μοντέρνα όπως το συγκεκριμένο. Ο τραγουδιστής των Serenity είναι πολύ καλός με πολύ ταιριαστή φωνή για το είδος αλλά και ο Marco όπου βάλει το χεράκι του κάνει θαύματα και ανεβάζει ποιότητα το προιόν. Σε αυτό το cd συνεργάζονται άψογα και μου κάνει εντύπωση και μου δημιουργεί την περιέργεια να τους ρωτήσω αν θα την συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή την καθόλα επιτυχημένη η θα ξαναασχοληθούν με τις μπάντες τους.

Ελπίζω να μας απαντήσουν γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον μια συζήτηση με 2 τόσο ταλαντούχα άτομα. Στα του cd τώρα για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας είναι τόσο μελωδικό που ξεφεύγει από τα όρια των Temperance για παράδειγμα. Εντάξει οι Serenity είναι πολύ μελωδικοί και διαφορετικοί από πολλές μπάντες και σκέφτομαι ότι δεν τους έχω παρουσιάσει μέχρι τώρα. Να που ήρθε η ώρα να βγουν από σπόντα στο προσκήνιο γιατί ακούγοντας τον τραγουδιστή σε παρόμοιο ύφος με την μπάντα του ουσιαστικά είναι σαν ένα καινούριο cd τους.

Βλέπω ότι προσέξανε πολύ στις λεπτομέρειες που κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα του cd όπως στην παραγωγή και στην άψογη εκτέλεση των συνθέσεων. Και δεν το έκαναν να μοιάζει με καμμιά από τις μπάντες τους στη κυριολεξία ώστε να θεωρείτε το εύκολο πράγμα, η μια φτηνή αντιγραφή. Έδωσαν ένα νέο στίγμα στο μελωδικό μέταλ για να μην γίνεται βαρετό και ίδιο με τον σωρό κι τα δεκάδες παρόμοια που έχω ακούσει τελευταία και δεν είναι και λίγα. Το τι απίθανοι τύποι έχουν παρελάσει από το σύστημα δεν περιγράφεται.

Το καλό πράγμα φαίνεται αμέσως και έτσι και οι φίλοι μας οι Fallen Sanctuary ξεφεύγουν αμέσως από την μετριότητα των περισσοτέρων σύγχρονων γκρουπ. Θα μπορούσαν να γίνουν καλύτεροι;. Σαφώς και ναι αφού αυτή ήταν η πρώτη τους προσπάθεια στον δύσκολο δρόμο της μέταλ σκηνής αλλά ευτυχώς που ξεκίνησαν έτσι για να αφήσουν περιθώριο για βελτίωση στο επόμενο αν ποτέ θελήσουν να το βγάλουν και δεν κυκλοφόρησε σαν δοκιμαστικό project.

Εδώ θα είμαι να περιμένω κάποια καινούρια προσπάθεια με αυτό το project η και με τις μπάντες τους για να τις παρουσιάσω γιατί παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και οι Temperance είναι από τις αγαπημένες μου στην Ιταλία. Προς το παρόν και για αυτό το δημιούργημα που είναι εξαιρετικά μελωδικό θα αρκεστώ σε ένα 9/10 ελπίζοντας και ακόμα πιο καλό σε επόμενη φορά αν είναι εφικτό αυτό βέβαια.

Επειδή έχουν τεράστιο ταλέντο τα παιδιά όλα μπορούν να τα κάνουν τέλεια οπότε αναμένουμε την επόμενη δημιουργία με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες. Έως τότε θα αρκεστούμε στο Terranova ου είναι και πολύ καλό και συστήνεται στους φίλους του μελωδικού μέταλ.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Terranova
2.Now and Forever
3.Broken Dreams
4.Rise Against the World
5.To the Top
6.Destiny
7.I Can’t Stay
8.Trail of Destruction
9.No Rebirth
10.Bound to Our Legacy

Η έκδοση που το έχω περιλαμβάνει και τα ακόλουθα τραγούδια:

11.Wait for Me (extra τραγούδι στην limited version)

12.Now and Forever (Instrumental Version)

13.Rise Against the World (Instrumental Version)

14.To the Top (Instrumental Version)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Georg Neuhauser – Φωνητικά
Gabriele Gozzi – Μπάσο
Alfonso Mocerino – Ντραμς
Marco Pastorino – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία AFM Records.

Είδος: Μελωδικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 62 λεπτά στην έκδοση που το έχω.

Exit mobile version