LifeSteps.gr

Deserted Fear - Doomsday review (2022 release)

Deserted Fear

Οι Deserted Fear είναι από την Γερμανία και παίζουν ένα καθαρόαιμο μελωδικό death metal στο στυλ του σουηδικού μοντέλου σαν τους At the Gates περίπου. Αυτή είναι η πέμπτη στούντιο ηχογράφηση των φίλων μας που είναι τρεις τον αριθμό και υπάρχουν από το 2007. Σε όλες τις δουλειές τους παραμένουν σταθεροί στον ήχο τους που αρέσει σε πολλούς φανς του είδους. Είναι μεν επηρεασμένοι από τον ήχο των κλασικών συγκροτημάτων αλλά όπως είδαμε ακόμα και οι θρυλικοί In Flames την κάνανε για άλλα μονοπάτια και ευτυχώς που φτιάξανε την άλλη μπάντα και διόρθωσαν την κατάσταση.

Οι μπάντες από την Γερμανία πάντοτε έχουν τον ήχο τους δυναμικό και στιβαρό όσα χρόνια κι αν περάσουν χωρίς πολλές αλλαγές και πειραματισμούς όπως είδαμε φέτος και με τους φανταστικούς Kreator. Πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να αλλάξουν το στυλ τους αλλά λίγοι το καταφέρνουν σωστά και ειδικά όταν πρόκειται για μελωδικό death metal η thrash δεν χωράνε πολλές αλλαγές χωρίς η μπάντα να αλλοιωθεί.

Πως τελείωσε το cd και δεν το πήρα είδηση, τόσο ευχάριστο είναι στο άκουσμα. Θα το ξαναβάλω για άλλη μια ακρόαση φυσικά πριν βγάλω τελικό συμπέρασμα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το καλό πράγμα φαίνεται από τις πρώτες νότες η το εναρκτήριο τραγούδι, το κανονικό βέβαια γιατί πάντα υπάρχει και μια εισαγωγή απαλή για να σε βάζει στο κλίμα. Και ήθελα να ακούσω κάτι δυνατό μετά από κάτι χλιαρά cd μετριότατα που δεν αξίζουν παρουσίαση.

Ευτυχώς που βρήκα το καινούριο cd των φίλων μας και έτσι θα μπορέσω να κάνω και λίγο headbanging στον ρυθμό τους. Θα το προτιμούσα να έκλεινε προς την σκηνή της Φινλανδίας με πιο παγωμένο, ατμοσφαιρικό ήχο αλλά και έτσι μια χαρά είναι, σαν να ακούω τους παλιούς Amon Amarth. Κάπως έτσι που ακούγεται το cd των παιδιών περίμενα το τελευταίο των In Flames αλλά μου βγήκε πολύ prog. Τέλος πάντων με το The Halo Effect έπιασαν κορυφή τα πρώην πλέον μέλη της μπάντας από την Σουηδία.

Ξαναγυρνώντας στους Deserted Fear να πω ότι πρέπει να έχω ακούσει μόνο ένα αν δεν κάνω λάθος από τα υπόλοιπα cd τους οπότε δεν κάνω συγκρίσεις με το εάν γίνανε καλύτεροι η χειρότεροι τώρα. Πάντως το cd αυτό το ακούω πολύ καλό κι αν τα παλιότερα ήταν καλύτερα θα ήταν κορυφή για το είδος. Θα ψάξω να τα βρω εδώ γιατί γίνεται ο χαμός από κυκλοφορίες και έχουν μπερδευτεί πολλά καλά cd με τα παλτά και θέλουν ξεκαθάρισμα.

Και αυτές τις μέρες έφτιαχνα ένα συρτάρι με τις κυκλοφορίες από την Σουηδία που είναι πάνω από 50 σίγουρα με μπροστά τους Dark Tranquillity και τους Amon Amarth βέβαια. Καμμιά εικοσαριά είναι δικά τους από ότι βλέπω εδώ και το The Halo Effect που μπήκε μπροστά και θα ακούγεται συχνά. Μόνο στο μελωδικό death metal πρέπει να γεμίζει το συρτάρι, τα συμφωνικά και τα υπόλοιπα θα μείνουν σε άλλο ράφι η θα πάνε με τα παλτά αν είναι μέτρια.

Γυρνώντας στο cd μας για την τελική του αξιολόγηση να πω ότι το βρήκα άρτιο σε όλα τα επιμέρους θέματα όπως η παραγωγή και η εκτέλεση των συνθέσεων. Τα παιδιά κάνανε πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά για το είδος και το πήγαν άψογα. Μπράβο τους λοιπόν και ένα ωραίο 9/10 από μένα γιατί το ωραίο μελωδικό μέταλ μου αρέσει και μετά από 2-3 μέτρια ακούσματα σε άλλα cd το Doomsday των φίλων μας μου φαίνεται εξαιρετικό.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Intro
2.Part of the End
3.Idols of Triumph
4.Follow the Light That Blinds
5.Fall from Grace
6.At Its End
7.Reborn Paradise
8.The One Desire
9.Call 0f Emptiness
10.Voices of Fire
11.Doomsday

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Simon Mengs - Ντραμς
Fabian Hildebrandt - Κιθάρα, μπάσο
Manuel Glatter - Φωνητικά, κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου του 2022 από την εταιρεία Centuary Media Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd στην δική μου έκδοση είναι περίπου 41 λεπτά.

Exit mobile version