LifeSteps.gr

Soilwork – Verkligheten review (2019 release)

Verkligheten

Ξέρω ότι οι αγαπητοί Soilwork θα κυκλοφορήσουν το νέο τους cd μεθαύριο και το περιμένω να το κάνω αμέσως αλλά βρήκα αυτό το Verkligheten από το 2019 που είναι και πολύ καλό για να βάλω ώστε να πάρω μια γεύση του τι έρχεται. Εξάλλου τους αγαπητούς μας Σουηδούς τους ξέρουμε πάρα πολλά χρόνια και αυτό το συγκεκριμένο είναι το ενδέκατο cd τους, τα έχω όλα στο συρτάρι με τα μελωδικά death metal της πατρίδας τους. Ουσιαστικά το βάζω αυτό το cd για να δείξω πως πρέπει να ακούγεται μια μοντέρνα μπάντα του είδους χωρίς να ξεφεύγει από το μελωδικό της στυλ.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στους Soiwork είναι ότι διατηρούνται πάντοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας σε αντίθεση με πολλές μπάντες που κάνουν κάποια στιγμή μια αναμενόμενη κοιλιά μετά από πολλές κυκλοφορίες. Εδώ έχουμε το ενδέκατο cd και είναι όλα πολύ καλά. Θα με κάνουν να ξαναβάλω τα παλιότερα να συγκρίνω διαφορές. Και από ότι έχω ακούσει και στο καινούριο θα είναι το ίδιο δυναμικοί και μελωδικοί πάνω από όλα.

Ο συνδυασμός καθαρών με σκληρά φωνητικά τους πηγαίνει απόλυτα και τους δίνει μια κλίση προς την φιλανδική σκηνή που όμως είναι η αγαπημένη μου. Μερικοί θα πουν μα καλά έχουν και στοιχεία metalcore πως σου αρέσουν έτσι;. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ μοντέρνοι με στοιχεία από άλλα είδη όμως αυτό τους καθιστά στα καλύτερα συγκροτήματα της σύγχρονης εποχής παρόλο που είναι παλιοί στην μουσική σκηνή.

Εξάλλου δεν κρύβουν τον πολύ ωραίο τους ήχο με τεχνάσματα όπως κάνουν άλλες μπάντες, σου δείχνουν από την αρχή τι θα ακούσεις κι αν το θεωρείς σωστό το ακολουθείς. Ακόμα και η συμμετοχή της γνωστής μας Αλίσα των Arch Enemy δένει απόλυτα με το τραγούδι στο οποίο έχει τα δεύτερα φωνητικά και το κάνει από τα πιο καλά του cd. Ρυθμικό, ωραίο, μοντέρνο που θα αρέσει σε όλους πιστεύω γιατί προσφέρει από όλα τα καλά που περιμένει κανείς.

Είμαι σίγουρος ότι και στο καινούριο τους θα είναι εξαιρετικοί αν κρίνω από την πορεία τους έως τώρα. Είναι έμπειρα παιδιά, εξαιρετικοί μουσικοί με τεράστιες δυνατότητες και ταλέντο να γράφουν μελωδικές συνθέσεις ποιότητας. Σε κάποιους μπορεί να ξενίσει το πολύ ρυθμικό και μοντέρνο στυλ αλλά εδώ ταιριάζει απόλυτα και δεν γίνεται ούτε λεπτό κουραστικό. Πρέπει να το είχα στα καλύτερα του 2019 αυτό το cd αν θυμάμαι καλά όλες τις άλλες κυκλοφορίες. Είναι και σε ένα είδος που ξεχωρίζει αμέσως το καλό από το σκάρτο πράγμα.

Κλείνοντας ουσιαστικά το αφιέρωμα έτσι όπως κατάντησε στους Soilwork να βάλω και το δεκάρι μου στο cd, 10/10 μέχρι να ακούσω το καινούριο αν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ποιότητας. Πέρασαν και τρία χρόνια από αυτό και μεσολάβησε και η πανδημία και τα παιδιά είχαν όλο τον χρόνο να γράψουν καλά τραγούδια για όλους μας. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι η παραγωγή και η εκτέλεση των συνθέσεων στο cd αυτό ήταν όλα τέλεια. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές του για την δουλειά που κάνανε για να μας παρουσιάσουν ένα άρτιο προιόν.

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού cd είναι το ακόλουθο:

1. Verkligheten (οργανικό)
2. Arrival
3. Bleeder Despoiler
4. Full Moon Shoals
5. The Nurturing Glance
6. When the Universe Spoke
7. Stålfågel (με την συμμετοχή της Alissa White-Gluz)
8. The Wolves Are Back in Town
9. Witan
10. The Ageless Whisper
11. Needles and Kin (με την συμμετοχή του Tomi Joutsen)
12. You Aquiver (με την συμμετοχή του Dave Sheldon)

Η σύνθεση της μπάντας για το συγκεκριμένο cd αποτελούντο από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Björn “Speed” Strid – Φωνητικά
David Andersson – Κιθάρα
Sylvain Coudret – Κιθάρα
Sven Karlsson – Πλήκτρα
Bastian Thusgaard – Ντραμς

Εκλεκτοί καλεσμένοι:
Alissa White-Gluz – δεύτερα φωνητικά στο “Stålfågel”
Tomi Joutsen – δεύτερα φωνητικά στο “Needles and Kin”
Dave Sheldon – Κιθάρα στο “You Aquiver”
Taylor Nordberg – Μπάσο στις ζωντανές εμφανίσεις τους

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου του 2019 από την εταιρεία Nuclear Blast Records.

Είδος: Μελωδικό death metal / groove metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 50 λεπτά.

Exit mobile version