LifeSteps.gr

Soilwork - Övergivenheten review (2022 release)

Soilwork

Αυτό το cd των αγαπητών Soilwork, το Övergivenheten το περίμενα πως και πως να το ακούσω γιατί έχω μείνει με την γλύκα του προηγούμενου τους που ακούω συνέχεια και το παρουσίασα πολύ πρόσφατα. Και εκεί που περίμενα να βγει τουλάχιστον το ίδιο από άποψη ποιότητας γιατί ξέρω εκ των προτέρων ότι αν φτάσεις την κορυφή πιο εύκολα πέφτεις παρά συνεχίζεις απογοητεύτηκα πλήρως στο πρώτο άκουσμα του. Ήταν σαν την πρώτη κρυάδα που νιώθουμε όταν πέφτουμε για μπάνιο στην θάλασσα.

Έλεγα μέσα μου, ωραία θα ακούσω και λίγο μελωδικό death metal μετά από κάτι παλτά που δοκίμαζα και τελικά μου βγήκε πολύ πιο progressive από ότι το περίμενα. Αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα στα μονοπάτια του πολύ προοδευτικού ήχου κι αν κρίνω και από τους In Flames μάλλον για εκεί το πάνε βήμα-βήμα, κυκλοφορία με κυκλοφορία. Κρίμα γιατί το περίμενα αλλιώς και αλλιώς μου παρουσιάζεται. Εντάξει οι μελωδίες υπάρχουν και είναι πολλές αλλά που είναι το death στοιχείο, άρχισε να εξασθενεί όσο περνά ο καιρός.

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να το κάνουν πιο εμπορικό γιατί στο τέλος θα το ακούω μόνο εγώ και οι υπόλοιποι φανς της μπάντας. Αλλά ok να μας το πουν να ψάξουμε για άλλη melodeath μπάντα να ακούμε. Τώρα τι βαθμό να βάλω σε αυτό το πράγμα που έχει αρκετή διαφορά από το προηγούμενο αριστούργημα. Έχω πει αν θέλω να ακούσω progressive υπάρχουν ένας τόνος μπάντες σε αρκετά είδη που καλύπτουν όλα τα γούστα, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Και βλέπω και τις θετικές κριτικές και μου φαίνεται σαν να ακούω άλλο cd. Μπορεί να το συνηθίσω με τον καιρό αλλά για πρώτο άκουσμα απέτυχε. Τώρα το ακούω δεύτερη φορά και πάλι μου φαίνεται πολύ γενικό σαν πολλά άλλα που έχω ακούσει τελευταία. Δεν θα έπρεπε να το παρουσιάσω τελικά αλλά αφού το υποσχέθηκα εδώ είναι. Τώρα να το συστήσω σε φανς του μελωδικού death metal;. Μάλλον όχι, ρίξτε πρώτα μια ματιά στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο youtube γιατί μου φαίνονται τα μόνα καλά τους τραγούδια από το cd.

Ωχ, και όσο σκέφτομαι ότι έρχεται όπου νάναι και το καινούριο cd από τους Edenbridge που εκτιμώ ιδιαίτερα με πιάνει κρύος ιδρώτας μήπως βγουν παλτά τώρα που μεγάλωσαν. Από τα 10 cd των Soilwork που έχω μπροστά μου παίζει να είναι και το χειρότερο τους. Και όλοι του βάζουν 8/10 και αναρωτιέμαι σε πιο από όλα τους βάζουν τέτοια βαθμολογία. Πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί κριτές, δεν μπορεί να προωθούν μέτρια προιόντα στο κοινό που πληρώνει από το υστέρημα του. Βάλε εκεί ένα 5-6 ξέρω εγώ να μην το ξεφτυλίσεις κιόλας και είναι εντάξει.

Η δική μου βαθμολογία είναι ένα 5/10 με σεβασμό γιατί μου αρέσουν πολλά από τα cd της μπάντας αλλά εδώ δεν έπιασε. Η παραγωγή και η εκτέλεση άψογη φυσικά αλλά θέλει και έμπνευση και κυρίως το στοιχείο που του λείπει είναι περισσότερο death metal για να μην μας παίρνει ο ύπνος με το πολύ progressive. Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο επόμενο cd τουλάχιστον.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Övergivenheten
2. Nous Somme La Guerre
3. Electric Again
4. Valleys Of Gloam
5. Is It In Your Darkness
6. Vultures
7. Morgongåva / Stormfågel
8. Death, I Hear You Calling
9. This Godless Universe
10. Dreams Of Nowhere
11. The Everlasting Flame
12. Golgata
13. Harvest Spine
14. On The Wings Of A Goddess / Through Flaming Sheets Of Rain

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Björn “Speed” Strid  - Φωνητικά
Sven Karlsson - Πλήκτρα
Sylvain Coudret - Κιθάρα
David Andersson - Κιθάρα
Bastian Thusgaard - Ντραμς
Rasmus Ehrnborn - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 19 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Nuclear Blast Records.

Είδος: Progressive metal / groove metal / progressive melodic death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 65 λεπτά.

Exit mobile version