LifeSteps.gr

Parasite Inc. – Cyan Night Dreams review (2022 release)

Parasite Inc.

Τους Parasite Inc. από την Γερμανία δεν τους είχα στα υπόψη, τυχαία τους ανακάλυψα στις νέες κυκλοφορίες και μόλις διάβασα ότι παίζουν μελωδικό death metal το έβαλα αμέσως για μια ακρόαση. Μετά το φιάσκο με τους Soiwork που μου αρέσουν κιόλας τα παλιά τους βέβαια περίμενα να ακούσω πιο δυναμικό μελωδικό death. Αλλά όπως τώρα τελευταία όλες σχεδόν οι μπάντες το έχουν ρίξει στο υπερμοντέρνο στυλ και έχουν εισάγει στοιχεία prog, ηλεκτρονικά και ότι άλλο φαντάζεστε.

Φυσικά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις μπάντες από την Γερμανία και τις σκανδιναβικές ας το πω έτσι χοντρικά εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι φίλοι μας οι Γερμανοί καταφέρνουν να κρατάνε τα προσχήματα και να φτιάχνουν ωραίο μέταλ έστω και μοντέρνο. Όπου κι αν επιχειρούν το πετυχαίνουν και με ικανοποιούν απόλυτα. Το ίδιο και εδώ οι αγαπητοί μας Parasite Inc. με το μοντέρνο τους αλλά μελωδικότατο στυλ κάνουν μια ωραία γέφυρα ανάμεσα στο μελωδικό death metal και το σκοτεινό groove prog metal χωρίς να κουράζουν στο ελάχιστο τον ακροατή.

Το έχω ακούσει πάνω από 5 φορές το cd για ασφαλή συμπεράσματα και είναι πάντοτε ωραίο και ρυθμικό. Στο τέλος θα χορεύουμε στο ρυθμό του melodeath, εκεί το έχουν φτάσει οι περισσότερες μπάντες. Πάντως εδώ και το headbanging μας κάνουμε και το χαιρόμαστε ιδιαίτερα. Πολύ ηλεκτρονικό στοιχείο έχουν βάλει στις συνθέσεις τους οι Γερμανοί φίλοι μας και μερικές φορές αισθάνομαι ότι ακούω dark electro αλλά επειδή μου αρέσει και έχω πολλές μπάντες από την χώρα στις αγαπημένες το ακούω πολύ ευχάριστα.

Και όπως το φαντάστηκα στις κριτικές πάνε χαμηλά χωρίς λόγο οι φίλοι μας, εμμμ βέβαια δεν λέγονται Arch Enemy να πάρουν δεκαράκια για παράδειγμα. Αν τους έβαλαν χαμηλά λόγω μοντέρνου στυλ το καταλαβαίνω αλλά τότε πως παίρνουν οι Soiwork περισσότερο στο τελευταίο για να γίνομαι σαφής γιατί το προηγούμενο τους ήταν θαυμάσιο;. Η αλήθεια είναι ότι για να βρω ατόφιο μελωδικό death metal παλιάς κοπής πρέπει να ψάξω στις άγνωστες μπάντες που δεν τους πολυενδιαφέρει η δημοσιότητα και παίζουν για την πάρτυ τους και την αγάπη τους για την μουσική.

Σε τέτοια underground συγκροτήματα έχω βρει αρκετά αξιόλογα αλλά δεν υπάρχει το απαραίτητο υλικό για μια παρουσίαση. Όταν μπάντες υπάρχουν για 10 και πλέον χρόνια και δεν τους ενδιαφέρει η προβολή δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τους παρουσιάσω. Χωρίς καν φωτογραφίες και βιογραφικό υλικό δεν γίνεται δουλειά. Ξαναγυρνώντας στην μπάντα μας, τους Parasite Inc. να πω ότι θα πρέπει να ακούσω και τα προηγούμενα δύο cd τους να δω αν έχουν αλλάξει κάτι η παραμένουν ίδιοι.

Η μπάντα πάντως υπάρχει από το 2007 και αυτό είναι το τρίτο τους cd σε στούντιο ηχογράφηση. Βγάζουν λίγα και καλά μάλλον και πολύ καλά κάνουν. Είδαμε και τα παραδείγματα βιασύνης σε άλλες μπάντες που φτηναίνουν το προιόν τους για χάρη της ποσότητας. Μπορεί βέβαια να φταίνε και οι εταιρείες που πιέζουν για γρήγορες κυκλοφορίες μήπως βγάλουν περισσότερο κέρδος.

Τελειώνοντας να πω πρώτον ότι η παραγωγή και η εκτέλεση των συνθέσεων στο cd είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεύτερον ότι πραγματικά μου άρεσε πολύ το δημιούργημα των παιδιών. Για αυτό και αξίζουν ένα 9/10 σαν βαθμολογία και πάω να ακούσω και τα προηγούμενα τους για μια πλήρη εικόνα της μπάντας. Πάντως η Γερμανία έχει πολλές αξιόλογες μπάντες σε όλα τα είδη μουσικής. Μπράβο στους φίλους μας για την εξαιρετική δουλειά τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Lithium
2. I Am
3. First Born
4. Cyan Night Dreams
5. In False Light
6. Osmium
7. Follow The Blind
8. Under Broken Skies
9. Into Destruction
10. When All Is Said

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Kai Bigler – Φωνητικά, κιθάρα
Benjamin Stelzer – Ντραμς
Lucien Mosesku – Μπάσο
Dominik Sorg – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 19 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Reaper Entertainment.

Είδος: Μελωδικό death metal / Dark metal / Groove metal

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version