LifeSteps.gr

The Big Deal - First Bite review (2022 release)

The Big Deal

Ήθελα κάτι ελαφρύ και χαρούμενο να ακούσω και βρήκα εύκολα το πρώτο cd των φίλων μας από την Σερβία, των The Big Deal. Μπορώ να πω ότι αυτό το cd για ντεμπούτο είναι πολύ καλό και ευχάριστο στο άκουσμα. Μοντέρνος ρυθμός, χορευτικές μελωδίες που σου μένουν στο μυαλό και τραγούδια ιδανικά για πάρτυ και το ραδιόφωνο αλλά τώρα πια δεν παίζουν τέτοια δυστυχώς.

Όταν το πρωτοάκουσα νόμιζα ότι πρόκειται για καινούριο δημιούργημα των Battle Beast και γενικά έχει μια κλίση προς την καλή μοντέρνα σουηδική σκηνή. Δεν θα πω τους ABBA αλλά τους άλλους που προανέφερα που βγάλανε φέτος και ένα εξαιρετικό album. Μάλλον οι φίλοι μας επηρεάστηκαν από τις καλές σουηδικές μπάντες και καλά έκαναν κατά την άποψη μου γιατί έχει πολύ μελωδία η σκηνή εκεί πάνω. Μου αρέσουν και οι Battle Beast με το ωραίο τους ρυθμικό μοντέρνο μέταλ οπότε συν 1 στην τελική βαθμολογία.

Ο συνδυασμός των δύο κοριτσιών που τραγουδούν είναι εξαιρετικός αφού η μια συμπληρώνει την άλλη πολύ επιτυχημένα. Όλα τα παιδιά παίζουν εξαιρετικά για το είδος και γεμίζουν ενέργεια τον ακροατή που θέλει να ξεσκάσει λίγο από τα προβλήματα του. Μικρά σε διάρκεια τραγούδια, ωραίες μελωδίες να ξεπετάγονται στο δωμάτιο και να μας φτιάχνουν το κέφι.

Δεν το περίμενα να βρω τόσο κοντά μας μια τόσο ταλαντούχα και γεμάτη ζωντάνια μπάντα που συνήθως τις βρίσκω στην Βόρεια Ευρώπη. Δεν χρειάζεται να αναφέρω για τις βαθμολογίες που βάζουν στους φίλους μας, πιστεύω θα καταλαβαίνετε ότι αν δεν είναι η Anette για παράδειγμα με την νέα της μπάντα δεν επρόκειτο ποτέ να δουν άσπρη μέρα όσο κι αν το αξίζουν.

Είναι και η εποχή που μου θυμίζουν με τα όμορφα τραγούδια τους τα παιδιά που με βοηθούν ώστε να τους βάλω μεγάλη βαθμολογία. Έχω ακούσει πάρα πολλές μπάντες που αναφέρονται στα ωραία 80'ς αλλά όλοι κάπου το χάνουν στην πορεία. Οι φίλοι μας από την Σερβία τα πήγανε περίφημα σε όλους τους τομείς και ευτυχώς που τους ανακάλυψε η εταιρεία και τους βοήθησε να βγάλουν την δημιουργία τους γιατί πολλές μπάντες καταλήγουν στα αζήτητα δυστυχώς.

Θα ήθελα να τους δω ζωντανά σε μια μεγάλη συναυλία με τους Battle Beast και τους Metalite, τις δύο αγαπημένες μοντέρνες μπάντες από την Σουηδία με τις οποίες ταιριάζει το στυλ τους. Μοναδική συναυλία για ξέφρενο πάρτυ θα είναι. Πιστεύω ότι θα πάνε καλά αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, θα ήθελα να δω και άλλη κυκλοφορία τους σίγουρα. Το έχω ακούσει το cd τους πάνω από δέκα φορές ειδικά στα διαλείμματα ανάμεσα σε βαριά doom ακούσματα όπως ένα που άκουγα πιο πριν για να πάει για review αλλά δεν άντεχα να το τελειώσω, πολύ βαρβάτο και πένθιμο.

Κλείνοντας να πω ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους μας για την άψογη δουλειά τους σε όλους τους τομείς, παραγωγή και εκτέλεση. Οπότε νομίζω το 9/10 το κερδίζουν με το σπαθί τους και να τους ευχηθώ στο επόμενο να πάνε ακόμα καλύτερα και να πιάσουν την κορυφή. Και κυρίως μην ακούνε αρνητικές κριτικές, μια χαρά τα πάνε, πάντα θα υπάρχουν δύσκολα άτομα που ψάχνουν την ευκαιρία να μειώσουν μια ωραία μπάντα και να βάλουν εμπόδια στην εξέλιξη της.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Never Say Never
2.I Need You Here Tonight
3.Sensational
4.Top Heaven
5.Wake the Fire
6.In the Dead of the Night
7.Rebel Lady
8.Power On
9.Bad Times, Good Times
10.Fallen
11.Lady of the Night

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Srdjan Branković - Κιθάρα
Nevena Brankovic - Φωνητικά, πλήκτρα
Ana Nikolic - Φωνητικά
Marko Milojevic - Ντραμς
Alessandro Del Vecchio - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 13 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Music s.r.l.

Είδος: Hard rock / AOR / μελωδικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 40 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας από την εταιρεία τους εδώ.

Exit mobile version