LifeSteps.gr

Crematory - Inglorious Darkness review (2022 release)

Crematory

Τους Crematory τους ξέρω πολλά χρόνια αφού βρίσκονται στο προσκήνιο για πάνω από τρεις δεκαετίες. Συγκεκριμένα ιδρύθηκαν το 1991 στην Γερμανία και έχουν πολλές κυκλοφορίες μέχρι τώρα. Πρέπει να έχω πάνω από δέκα cd τους αν δεν κάνω λάθος και είναι όλα τους πολύ καλής ποιότητας. Είναι έμπειροι μουσικοί και όπως έχω τονίσει η γερμανική σκηνή είναι δυνατή σε αυτό το είδος του gothic. Πείτε το metal, rock, industrial μέσα θα πέσετε, λίγο από όλα και με την μοναδική βραχνή φωνή που συνοδεύει τα τραγούδια επί τόσα χρόνια.

Πάντως τους βλέπω σε φόρμα τους φίλους μας τους Γερμανούς. Πάντα βέβαια είναι σε άριστη κατάσταση αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μετά από 15 περίπου κυκλοφορίες να βγάλουν κάτι το τόσο εξαιρετικό με την ίδια σχεδόν ποιότητα που τους διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ είναι και το ταλέντο μιας πραγματικά μεγάλης μπάντας, να δημιουργεί με τον ίδιο ρυθμό όσα χρόνια κι αν περάσουν. Και μοντέρνοι είναι και δεν ξεφεύγουν από τα πλαίσια που τους έχω συνηθίσει.

Αυτή είναι η δέκατη έκτη στούντιο ηχογράφηση του συγκροτήματος και υπάρχουν, όπως κάνουν συχνά, και τραγούδια στην γλώσσα τους πάντα ερμηνευμένα σωστά και στο ίδιο ύφος με τα υπόλοιπα κομμάτια. Μου αρέσει που κρατάνε το στυλ τους χωρίς πειραματισμούς και άσκοπες αναζητήσεις σε άλλους χώρους που πιθανόν δεν τους ταιριάζουν. Και όχι μόνο συνεχίζουν απτόητοι αλλά φτιάχνουν και πολύ καλά albums και για το σκοτεινό είδος αυτό αλλά και γενικά.

Οι συνθέσεις τους περιλαμβάνουν και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει ωραίο το τελικό δημιούργημα. Σωστά δοσμένα industrial στοιχεία σαν τους Rammstein, ηλεκτρονικά στοιχεία όπου είναι απαραίτητα για να μην αλλοιωθεί ο σκοτεινός gothic ρυθμός τους, όλα στην θέση τους όπως πρέπει να είναι. Μελωδίες υπάρχουν παντού στο στυλ που τους έχουμε συνηθίσει, να πω την αλήθεια μου φαίνεται πολύ καλό για την εποχή και σύμφωνα με τα υπόλοιπα που ακούω.

Εντάξει οι άνθρωποι είναι θρύλοι του gothic metal η όπως θέλετε πείτε το αλλά τέτοια συνέπεια σπάνια συναντώ σε μπάντες τριάντα+ χρόνων και με τόσες κυκλοφορίες, οι περισσότερες πολύ υψηλού επιπέδου. Άλλοι χάνονται στην μετριότητα και σε ατυχείς πειραματισμούς, όμως εδώ οι φίλοι μας από την Γερμανία διδάσκουν πως πρέπει να δημιουργείται ένα σωστό album χωρίς πολλά-πολλά.

Φαίνεται ότι μόνο στην γερμανική σκηνή γίνεται σωστή δουλειά και βγαίνουν τόσο καλές μπάντες όπως έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις. Στις σκανδιναβική σκηνή έχουμε πολλούς πειραματισμούς και αλλαγές ρυθμού που τις περισσότερες φορές ρίχνουν το πλοίο στα βράχια. Κλείνοντας να πω ότι η παραγωγή και η εκτέλεση είναι πολύ υψηλού επιπέδου όπως αξίζει φυσικά σε μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς.

Από εμένα λοιπόν θα πάρουν ένα ωραίο 9/10 οι φίλοι μας και μακάρι να τους βλέπουμε και να τους ακούμε για άλλα τόσα χρόνια αν είναι δυνατόν. Και επίσης να συνεχίσουν να βάζουν τραγούδια στην γλώσσα τους, στα μελλοντικά τους album, που είναι τόσο ωραία και μελωδικά. Μου άνοιξε η όρεξη τώρα και πάω να βάλω και το άλλο τους cd που έχω πρόχειρο μπροστά μου, το Klagebilder από το 2006 αν δεν κάνω λάθος. Ένα φανταστικό cd σε κάθε λεπτομέρεια του, δεν θυμάμαι να το έχω κάνει παρουσιάσει αλλά είναι και παλιό οπότε το καινούριο έχουμε μπροστά μας. Μπράβο στα παιδιά, πολύ καλή η δημιουργία τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Inglorious Darkness
2.Break Down the Walls
3.Trümmerwelten
4.Rest in Peace
5.The Sound of My Life
6.Tränen der Zeit
7.Until We Meet Again
8.Zur Hölle
9.Not for the Innocent
10.Forsaken
11.Das Ende

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Felix Stass – Φωνητικά
Katrin Jüllich – Πλήκτρα
Markus Jüllich – Ντραμς
Rolf Munkes – Κιθάρα
Patrick Schmid – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Gothic industrial metal / Dark metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 49 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version