LifeSteps.gr

False Memories - The Last Night of Fall review (2021 release)

False Memories

Αφού δεν βρίσκω κάτι αξιόλογο στα φετινά cd που έρχονται κατά ριπάς βρήκα τους False Memories, τους φίλους μας από την Ιταλία, και την δεύτερη δημιουργία τους με τον τίτλο The Last Night of Fall που νομίζω αξίζουν μια παρουσίαση και μια πρώτη γνωριμία με το κοινό που πιθανόν να μην τους ξέρει και λογικό είναι με τόσες μπάντες από όλο τον κόσμο. Παίζουν ένα περίεργο κράμα σκοτεινού μέταλ με gothic αλλά και κάποια διάσπαρτα doom και progressive στοιχεία οπότε το αποτέλεσμα είναι λίγο έξω από τα συνηθισμένα.

Για να πω την αλήθεια μου φάνηκαν όταν τους πρωτοάκουσα σαν να είναι οι Lacuna Coil σε πιο φρέσκια έκδοση, ανανεωμένοι και με νέες συνθέσεις στο ενεργητικό τους. Έχω να ακούσω τους Lacuna και την αγαπητή Κριστίνα από το Comalies cd κανά δύο δεκαετίες πριν, τους έχω χάσει χρόνια τώρα και έμαθα τελευταία ότι φτιάχνουν ένα νέο cd με τον τίτλο Comalies XX, τι πρωτότυπο που είναι. Να δούμε τι θα μας πουν μετά από τόσα χρόνια.

Ξαναγυρνώ στο cd μας που όσο περνάει η ώρα μου φαίνεται πολύ prog για το γούστο μου. Θα ήθελα λίγο πιο gothic η doom αλλά τα παιδιά έχουν το δικό τους στυλ που μοιάζει με άλλες γνωστές μπάντες αλλά αυτό είναι αυτονόητο στην εποχή που είμαστε και σε αυτό το είδος που είναι σχετικά κοινό και έχει πέραση στην νεολαία τελευταία. Σε κάποιον που του αρέσουν οι Lacuna Coil η οι Evanescence για παράδειγμα θα βρουν σίγουρα κάτι που θα τους τραβήξει στο cd αυτό.

Σε μένα μοιάζει σαν να είναι οι αγαπημένοι Walk in Darkness με την φωνή της Κριστίνας και όχι της πολυτάλαντης Νικολέτας. Έχουν τον ίδιο ρυθμό και στυλ απλώς έχουν επηρεαστεί από τις άλλες μεγάλες μπάντες περισσότερο και έχουν αυτόν τον αργό ονειρικό ρυθμό που αρέσει σε πάρα πολλούς αλλά εγώ θα το ήθελα πιο γρήγορο και ρυθμικό γιατί μετά από τους Battle Beast που άκουγα νωρίτερα και είναι εξαιρετικοί στο στυλ που παίζουν αυτό μου φαίνεται πολύ αργό και δεν είναι και καθαρό doom που συνήθως έχουν παρόμοιο τέμπο.

Πάντως σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ αξιόλογο cd για το στυλ που παίζουν μιας και τώρα τελευταία δεν βρίσκω και πολλά αξιόλογα και αναγκάζομαι να ακούω τα περσινά καλά cd. Για αυτό βρήκα και τους φίλους μας που ήταν στα καλά προς πολύ καλά για την περσινή σαιζόν τουλάχιστον και στο είδος τους βέβαια. Μου αρέσει που οι μπάντες από την γειτονική μας Ιταλία έχουν το στυλ τους που το ξεχωρίζω εύκολα σε σχέση με τις μπάντες από τον παγωμένο βορρά.

Κλείνοντας αφού βάλω ένα 8/10 στους φίλους μας να πω ότι το συστήνω κυρίως σε αυτούς που τους αρέσουν οι προαναφερόμενες μεγάλες μπάντες και η πιο αργή μουσική χωρίς όμως να είναι καθαρό doom, προς το σκοτεινό μέταλ κλίνει η μπάντα μας, dark rock ορισμένες φορές. Με την πρώτη φορά που θα το ακούσετε μπορεί να μην σας ενθουσιάσει γιατί όπως προανέφερα δεν είναι ρυθμικό και τόσο μοντέρνο σαν τους Battle Beast η τους Metalite από την Σουηδία αλλά ένα αργό σκοτεινό δημιούργημα που θα κάνει περισσότερο κλικ στους φανς της ιταλικής σκηνής και ίσως του doom αν και δεν είναι τέτοιο ακριβώς.

Πάντως ελπίζω τα παιδιά να καταφέρουν να φτάσουν τους μεγάλους Lacuna Coil που θέλω να δω τι θα παρουσιάσουν φέτος και έχω να τους ακούσω κάτι χρόνια. Η παραγωγή και η εκτέλεση των συνθέσεων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο πάντως οπότε μπράβο σε όσους συμμετείχαν στην δημιουργία του cd αυτού. Ρίξτε και μια ματιά στα τραγούδια τους που έβαλα παραπάνω και αν σας αρέσουν δώστε τους μια ευκαιρία.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1 Black Shades
2 Rain Of Souls
3 Voices
4 Hysteria
5 The Illusionist
6 Erased
7 White Crows
8 Unfaithful Dream
9 Sea Of Nothingness
10 Deep Breath
11 Don’t Forget

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Rossella Moscatello – Φωνητικά
Francesco Savino – Κιθάρα
Moreno Palmisano – Κιθάρα
Gianluca Zaffino – Μπάσο
Emanuele Cossu – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 7 Μαίου του 2021 από την εταιρεία Frontiers Music SRL.

Είδος: Dark metal / Gothic metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι 49 λεπτά.

Exit mobile version