LifeSteps.gr

Issa – Queen of Broken Hearts review (2021 release)

Issa

Την Issa από την Νορβηγία (κανονικό όνομα Isabell Øversveen) δεν την είχα στα υπόψη μου μέχρι τώρα τουλάχιστον. Αυτό είναι το έκτο της cd και το πρώτο που ακούω κυρίως επειδή είναι μελωδικό ροκ γιατί αν ήταν σε άλλο στυλ πλην του folk δεν θα το έβαζα καθόλου. Δεν είμαι καθόλου φαν του mainstream και ειδικά των εύκολων τραγουδιών αλλά η Issa δοκιμάζει στο πιο έντονο ροκ και είπα να ακούσω κάτι ελαφρύ σαν να βάζω το ράδιο.

Το καλό με την Issa είναι ότι συγκέντρωσε έμπειρους και πολύ ταλαντούχους μουσικούς για να φτιάξει το δημιούργημα της, δεν το πέταξε έτσι τυχαία για να πει ότι έκανε κάτι. Μερικοί την θεωρούν βασίλισσα του νορβηγικού ροκ, δεν μπορώ να το ξέρω αν είναι πράγματι γιατί δεν παρακολουθώ την σκηνή από κοντά. Θα πρέπει να ακούσω και τις υπόλοιπες δημιουργίες της για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Αυτό πάντως το cd μου ακούγεται ευχάριστο και μπορεί άνετα να βγάλει αρκετά τραγούδια σαν single και να παιχτούν στο ράδιο όπως γινόταν παλιά. Μου θυμίζουν τα κλασικά ροκάκια που άκουγα παλιά κατά την περίοδο 85-90 στο τότε ραδιόφωνο. Πιστεύω ότι και στις μέρες μας θα υπάρχει κοινό που θα εκτιμάει αυτού του τύπου τα κομμάτια. Δεν είναι μέταλ σίγουρα αλλά ένα ξεκούραστο άκουσμα δημιουργημένο από καλούς μουσικούς που σου φτιάχνει το κέφι και σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Και μόνο που είδα τον πολύ ταλαντούχο Alessandro Del Vecchio στα πλήκτρα κατάλαβα ότι το cd θα είναι τουλάχιστον καλό και πάνω οπότε συν 1 στην τελική βαθμολογία. Πριν το προτείνω σε κάποιους το cd θα βρω κάποια κομμάτια για να πάρετε μια ιδέα του τι θα ακούσετε τελικά γιατί αφού δεν είναι καθαρό μέταλ αλλά απλό μελωδικό ροκ ίσως ξενίσει πολλούς φίλους.

Όπως ακριβώς ακούγονται τα παραπάνω τραγούδια έτσι κυλάει και το υπόλοιπο cd που είναι ρυθμικό και ευχάριστο πάνω από όλα για το είδος. Αν σας αρέσουν τα ελαφριά ροκ κομμάτια τότε θα το αγαπήσετε αν ψάχνετε για κάτι πιο σκληρό προχωράμε παρακάτω στο επόμενο. Η Issa πάντως έχει όλα τα φόντα να γίνει ακόμα καλύτερη πιστεύω αρκεί να το πάει περισσότερο προς το ροκ, χαρντ ροκ, παρά στο καθαρό mainstream ραδιοφωνικού στυλ τύπου Eurovision τραγούδι που το ξεχνάμε εύκολα μιας και είναι μόνο για ένα άκουσμα βασικά.

Δεν έχω να γράψω και πολλά ακόμη για το cd εκτός από την πολύ καλή παραγωγή και εκτέλεση των συνθέσεων, μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ καλοί μουσικοί που συνοδεύουν την Issa στο ταξίδι της προς την επιτυχία. Ακούστε πρώτα τα τραγούδια που έβαλα παραπάνω και αποφασίστε αν αξίζει το cd να το αγοράσετε. Εγώ δεν θα προτείνω όπως κάνουν άλλοι γιατί τα γούστα ποικίλουν και αυτό που αρέσει σε κάποιον στον άλλο δεν κάνει κλικ.

Ένα 7/10 θα του βάλω για την άψογη παραγωγή και γιατί πέρασα ευχάριστα την ώρα μου ακούγοντας το πάντως. Δεν είναι ακριβώς στο στυλ που θα ήθελα να είναι αλλά και τι είναι στις μέρες μας εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που υπάρχουν πάντα. Ακόμα και από γνωστές μπάντες όπως οι Soilwork απογοητεύτηκα φέτος με το καινούριο. Και που να πάω και στους In Flames. Τέλος πάντων γίνονται αυτά στην μουσική.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

1. Angels Calling
2. The Way Out
3. The Night it Rained Forever
4. I’m Here to Stay
5. Blue
6. Queen of Broken Hearts
7. Derive
8. Without Love
9. Wait for Love
10. After the Rain
11. Die for a Life with You

Η σύνθεση της μπάντας εκτός από την Issa περιλαμβάνει και τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Issa Oversveen – Φωνητικά
Simone Mularoni – Κιθάρα
Andrea Torricini – Μπάσο
Alessandro Del Vecchio – Πλήκτρα
Marco Di Salvia – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου του 2021 από την εταιρεία Frontiers Music s.r.l.

Είδος: Μελωδικό rock / AOR

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας από την εταιρεία εδώ.

Exit mobile version