LifeSteps.gr

Volturian – Red Dragon review (2022 release)

Volturian

Μιας και είναι η μέρα σήμερα με τα ελαφριά ακούσματα βρήκα τους φίλους μας τους Volturian από την Ιταλία και την δεύτερη δημιουργία τους σε στούντιο, το Red Dragon. Η μπάντα παίζει ένα υπέρ μοντέρνο ρυθμικό εναλλακτικό ροκ/ μέταλ ανάλογα με το τραγούδι. Ευχάριστο φυσικά σαν άκουσμα αλλά στο τέλος θα ξεχάσω το αληθινό μέταλ με τις μοντέρνες μπάντες που κλίνουν προς την mainstream πλευρά αρκετά η λιγότερο φανερά.

Οι ίδιοι περιγράφουν τον ήχο τους ως vampire metal, σε μένα φαίνεται σαν σκοτεινό ροκ με μπόλικα ηλεκτρονικά στοιχεία που το κάνουν μοντέρνο όσο δεν πάει άλλο αλλά όχι βαρετό. Τα παιδιά που απαρτίζουν την μπάντα είναι έμπειροι μουσικοί με αρκετά χρόνια πορείας στην μουσική σκηνή οπότε και καλά παίζουν και ξέρουν που θα το πάνε το όλο δημιούργημα τους.

Μπορεί να θυμίζει άλλες μπάντες αλλά είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να μην μοιάζει με άλλους αφού τα έχουμε δει όλα τα τελευταία χρόνια και είναι σχεδόν απίθανο να ακούσουμε καινούριο υλικό που δεν υπάρχει παρόμοιο του. Το μόνο cd που ξεχώρισα φέτος για την πρωτοτυπία του είναι από τους φανταστικούς Saor, ουσιαστικά ένας εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικός με τεράστια έμπνευση και η δική του εκδοχή στην μέταλ.

Στα υπόλοιπα είχαμε πολλά στο συμφωνικό μέταλ που ήταν εξαιρετικά αλλά τα έχω αναφέρει ξανά και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνω συνέχεια. Οι φίλοι μας οι Volturian πιστεύω ότι κατάφεραν να κάνουν ένα αξιολογότατο cd για την χρονιά που διανύουμε και σίγουρα πιο ροκ από το προηγούμενο που άκουγα. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω στα καινούρια cd είναι ότι είναι πολύ μοντέρνα για να διευρύνουν το κοινό τους λες και απευθύνονται κυρίως στους νέους.

Υπάρχουμε όμως και εμείς οι πιο παλιοί metalheads που θέλουμε και κάτι από την εποχή μας να ακούμε. Ωραίο και γεμάτο μελωδία το καινούριο με την ηλεκτρονική μουσική να κυριαρχεί αλλά θέλουμε και την old school δόση μας. Άκουγα ένα περσινό cd και ήταν πλήρως χορευτικό λες και δεν υπήρχε μέταλ στοιχείο μέσα του. Είπαμε άλλο το μοντέρνο και άλλο οι μπάντες για την Eurovision με τα 3 λεπτά τραγούδια τους που τα ξεχνάμε σε 1 ώρα.

Ευτυχώς που τα παιδιά εδώ κρατήσανε τον ρυθμό τους και δεν ξέφυγε προς πολύ easy listening όπως το λέω. Είναι πολύ μοντέρνο, έχει και ωραίες μελωδίες με ρυθμό electro αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν κουράζει τον ακροατή. Για αυτό θα πάρει και καλό βαθμό από εμένα τουλάχιστον. Βλέπω τις κριτικές που του κάνουν και οι απόψεις διχάζονται ως συνήθως. Κάποιοι θα βάζουν 9-10 και άλλοι θα το θεωρούν μέτριο. Πρώτον δεν πρέπει να το βλέπει κάποιος σαν το νέο cd των Rhapsody για παράδειγμα.

Αν το δούμε και το συγκρίνουμε με τις δουλειές των Lacuna Coil πιο κοντά θα πέσουμε και ίσως βγάλουμε άκρη. Δεν μπορεί ο φαν των Arch Enemy για παράδειγμα να βρει το αγαπημένο του κομμάτι εδώ, θα πρέπει να ακούει τα πάντα και είναι μάλλον απίθανο αυτό. Κλείνοντας να πω ότι αυτό είναι το καλύτερο cd που άκουσα σήμερα μετά τους φανταστικούς Battle Beast και το καινούριο τους που είναι καταπληκτικό για μοντέρνο μέταλ.

Άρα θα βάλω ένα 8/10 στους φίλους μας από το Μιλάνο και ελπίζω να συνεχίσουν ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Ταλέντο έχουν μπόλικο και μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους αποκλειστικά ήχο όχι μόνο προς το πολύ μοντέρνο μέταλ. Ας το κάνουνε dark electro gothic που μου αρέσει πολύ το επόμενο τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Rebirth
2. Stay
3. Harley
4. Empty World
5. Torn Asunder
6. Burn It Up
7. Distant Caress
8. Bury Me
9. Freeze
10. Descent

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Federica Lanna – Φωνητικά
Federico Mondelli – Κιθάρα
Andrea Zannin – Ντραμς
Massimiliano Rossi – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Scarlet Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ / εναλλακτικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 38 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version